Кому добре і весело живеться в Україні?

Нещодавно прем’єр М. Азаров, радіючи, видав фразу: «Жіть ста́ло лу́чше, жіть ста́ло веселєє!». До того, чому йому так стало радісно, повернемося трохи нижче. Справа у тому, що не Азаров є її автором. Він процитував Й. Сталіна, котрий мовив ці слова у листопаді 1935 р. Тоді почувши їх від Сталіна, населення СРСР від жаху зацепеніло. Адже тільки-но мільйони українців було винищено Голодомором, а вже почали набирати обертів репресії проти інтелігенції, інших прошарків населення. Всі і так були залякані, а тут диктатор повідомляє: «Жіть ста́ло лу́чше, жіть ста́ло веселєє!». Населення зрозуміло це так, що слід чекати гіршого.

І не помилилося. Настав 1937 рік! Розстріляли сотні тисяч, величезна країна була перетворена на концентраційний табір. Людоїду Сталіну  було "весело" і "хорошо".

Від чого так "весело" і "добре" стало Азарову, що він вирішив поділитися цим із народом, повторивши цю сталінську фразу? Чи він все ж таки, за прикладом зловісного Йосі, вирішив нас налякати, попереджаючи: "начувайтеся, ще не це вам буде!".

Мабуть і одне і друге. Азарова аж розпирає щастям, що Партії Регіонів вдалося, скориставшись егоїзмом, недолугістю та гризнею "вождів" "помаранчевих" та, по суті, обдуривши народ, перемогти на президентських виборах. Адже олігархам від ПР відкрилася "золота жила" для грабунку України та її  народу. Як не радіти?

Як не радіти Азарову, що вдалося прийняти бюджет 2010 рік та майже прийнято Податковий кодекс, за якими зафіксовано механізми збагачення найближчих друзів та ще й за рахунок ще більшого знедолення населення, пограбування дрібного та середнього бізнесу? Адже мізерний відсоток найбагатших в Україні стане ще багатшим. Що з того, що абсолютна більшість населення – бідні і стануть ще біднішим, що невеличкий "середній клас" скоротиться, збанкрутує, збідніє. Як не бути щасливим, коли нарешті вдалося розпочати реалізацію виплеканої мрії – ліквідацію незалежності України?

Та де не веселитися, коли Мєдвєдєвим та Януковичем підписані харківські угоди по Чорноморському флоту Росії. Пройшло ж! Вдалося здати національні інтереси України! І хахли повірили, що це тільки для того аби був "дешевий газ" та щоб ні в якому випадку не дорожчали комунальні послуги. "Головний соціальний ефект – не будуть підвищуватися ціни на ЖКГ, на газ для населення, що для мене особливо важливо", – заявив був тоді і В. Янукович.  Наївні! Дешевий газ буде тільки для підприємств своїх "Людей". Бо на це і існує партійне гасло ПР: "Україна для Людей!". А "Люди" – це ті, хто свої! Народ же хай платить сповна. На те він і є народ. На те вони і є хахли.

Азарову весело, бо пройшло пару місяців і власні запевняння: "щоб ні в якому випадку не дорожчали комунальні послуги" – можна викинути у помийне відро. З серпня поточного року газ для населення (а за ним і інші послуги) дорожчають на п'ятдесят відсотків. З квітня наступного – знову ріст на 50% (тобто ціна газу загалом зросте навіть не удвічі, а на 125%). І даремно, що в Україні виробляється власного, дешевого газу, котрого вистачає на потреби населення та підприємства ЖКГ. Адже свої "Люди" повинні заробити і на українському газі. Це ж такі "бабки"!

Стрімко дорожчають продукти харчування, передусім овочі, крупи, подорожчав і далі дорожчатиме хліб. З наступного року почне зростати і вік виходи на пенсію для жінок.

Що не ростиме, так це зарплати і пенсії. Їх вирішено "заморозити". Щоб "Люди" – кошти могли зекономити. Адже Україна Партії регіонів – не для народу. Вона для "Людей", тобто тих олігархів, що вбачають у ній не рідну країну, не Батьківщину, а колонію, з якої лише слід викачувати ресурси, з населення якої слід вимотувати всі жили.

Володимир Піпаш, Закарпаття онлайн.Блоги
21 вересня 2010р.

Теги: Азаров, Сталін, Партія регіонів

Коментарі

ярослав орос 2010-09-22 / 14:50:00
пане володимире, той, хто бавиться в демократію, і гадки не має, що насправді бавляться з ним... іслам у даному разі мені до вподоби, де релігія пантрує суспільство... а партії... що таке (або хто такий), скажімо, юрій костенко і його труп – унп?..

Автор 2010-09-22 / 14:28:00
п. Я. Оросу - У випадку позапартійності суспільства, функцію партій, позаяк політика без партій в демократичних державах не робиться, будуть виконувати клани (підпільні партії). Чинитимуть вони це абсолютно безпідконтрольно та із залученням кримінальних методів (включно із відстрілом "опонентів"). По-друге, позапартійне суспільство - гарантований шлях до диктатури.

ярослав орос 2010-09-22 / 13:36:00
пане володимире, здалися вам тії партії... суспільство потрібно творити позапартійне, з одним священним світоглядом...

местный 2010-09-22 / 12:56:00
пан Пипаш, с Вами нельзя не согласиться относительно Вашего рецепта: «сприяти аби суспільство ментально розумнішало, європейшало, … українізувалося … щоб зменшувалася у ньому кількість совків, хахлів, лохів, продажності та політичного бидла...» Но это мало того что долгий, тернистый, так еще и на практике трудно осуществимый путь.
Почему – Вы сами точно определили: национал-демократическая часть населения страны дезориентирована, разуверилась в лидерах и в партиях. Нет общенациональной партии, потому что нет общенациональной идеи. Т.е. на регионально-местечковом уровне её как-то продвигают некоторые силы. Но на общенациональный уровень её никак не вывести. Даже возможности донести её «обычными» путями – через общенациональное ТВ, печатные СМИ в общем-то нет. Иностранец не поверит – в стране нет ни одного национально-ориентированного медиа-магната. Просто какой-то Мозамбик времен колониализма... Единственное, но существенное отличие - интернет. Его пока что технически не удалось усмирить даже таким образцам (для нашего профффесора) демократии, как Россия или Беларусь :)

Автор 2010-09-22 / 12:04:00
местному - Дякую за запитання. Однак, воно таке ж складне, як і для російських інтелігентів-різночинців ХІХ ст. ("Что делать?"). Однозачної і короткої відповіді (рецепту) у мене нема. Та й сумнівно, щоб у когось вона є. Бо:"Чому ми бідні, бо дурні, в чому дурні, бо бідні!".
Довіри до опозиційних партій, блоків - нама, вони теж "хворі" на політичну корупцію, хоча іноді мають як у верхах, так і у низах окремих нормальних людей (чи окремі - на місцях - команди). Парадокс у тому, що доводиться їх підтримувати, бо інакше янеки насадять тоталітарну систему.
Обов"язково слід зберегти "свободу слова" - бо інкше біда. Слід підтримувати тих журналістів, котрі за це готові поборотися.
Після краху "помаранчевих", "асиміляцією" (практично- знищенням) ідеологічних національно-демократичних партій, включно із НРУ, у неідеологічних, а олігархічних" БУТі та "НУ", у політичній системі України виник вакуум - є соціальне замовлення на діяльність ІДЕОЛОГІЧНОЇ національно-демократичної партії, аджев країні існує національно-демократичний, просто-демократичний, спрямований на європейські цінності, електорат. Але, парадокс у тому, що її наразі неможливо (чи, принаймні, дуже важко) створити. Бо таке - викличе скепсис у населення: "Ну ще одну партію створюють!". (Велики. гріх мають помаранчеві вожді - саме воне впричинили цю недовіру до будь-яких партій). Позаяк. відсутня національно-демократична партія, я голосував за "Свободу" - для того, щоб вона пройшла у Верховну Раду - хоч би було там комусь "гавкати". Однак широкої підтримки в загальноукраїнських масштабах"Свобода" не матиме, адже є радикальною. Тож, повторюю, що замовлення на нерадикальну ідеологічну партію є. Тож, вочевидь, та ки буде, адже "святе місце - пустим не залишиться"
Рецепт для себа та свої друзів вбачаю у тому, щоб сприяти, аби суспільство ментально розумнішало, європейшало, було все більш зорієнтованим на європейські цінності, ментально українізувалося (в т. ч. в понятті приналежності до держави Україна) щоб зменшувалася у ньому кількість совків, хахлів, лохів, продажносі та політичного бидла (включно із політичними (не говорю за етнічних) русинами).

местный 2010-09-22 / 10:09:00
Пан Пiпаш, в своём вопросе вы вольно-невольно обратились к российской литературе с некрасовским «Кому живется весело, вольготно на Руси?», более того, Вы уверенно ответили на другой волновавший классиков вопрос: «Кто виноват?» - и получаете бонус в виде возможности правильно ответить на последний, самый главный вопрос: «Что делать?» :)
Что делать всем нам, чтобы не наступить на грабли «помаранчевой» революции, но в то же время изменить ситуацию - подразумевается, что изменить так, чтобы стало лучше, а не хуже...


Володимир Піпаш
Публікації:
/ 1Домашній інжир та наукова конференція у Перемишлі
/ 6Українці та українки, захисники та захисниці, члени та членкині, медики та медикині
/ 5"Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями…"
/ 7Михайло Джанда знову у строю!
/ 8Закарпатські румуни – хто вони є?
/ 25Тризуб на Верецькому перевалі
/ 5Гуцульський Лицар України
/ 11Абсурд, провокація, чи... дебілізм?
/ 3Подвижникам "четвертої гілки влади" присвячується
/ 16Мирослав!
/ 9"Жоден танк не повинен виїхати з казарми"
/ 2Пам’яті Шандора Фодо – палкого угорського патріота та доброго друга України
/ 4Різдвяна відповідь Путіну
/ 1Дарунок до ювілею
/ 2Здобуття Незалежності. Закарпаття
/ 32Про події на Верецькому перевалі у другій половині березня 1939 р.
/ 46Звернення громадськості Закарпаття до Папи Римського
/ 7Націонал-комунізм та національно орієнтовані комуністи в Україні
/ 2З історії взаємостосунків людини та природи на Закарпатті
/ 19До 100-річчя Народного єпископа
/ 3З Днем Гідності та Свободи!
/ 4Андрій Грицак та його побратими
/ 19Через десятиліття пречудове урочище Кізій відкрило свою жахливу таємницю…
/ 3Іn memoriam Лицаря Гуцульщини
Три десятиліття тому був створений український Народний фронт
» Всі записи