Закарпаття справді розквітне

За перші тижні Толоки в Закарпатській області посадили дві тисячі дерев, декоративних кущів і квітів

Закарпаття справді розквітне

На Закарпатті триває весняна Толока. Одними з її найбільш активних учасників є  представники територіальних організацій Єдиного Центру. Разом із місцевими мешканцями  вони висаджують дерева, декоративні кущі, нові алеї, прибирають вулиці, площі, парки та  сквери в містах і селах нашого краю. Відрадно, що з кожним днем до роботи долучається все більше закарпатців.

Перші результати цьогорічної Толоки досить переконливі. Упродовж останніх кількох тижнів за участі єдиноцентристів уже висаджено більше двох тисяч дерев, декоративних кущів і квітів. А в окремих містах області з'явилися нові алеї сакур. Так, минулого тижня сотнею цих деревцят прикрасили парк "Дружба" та центральні вулиці Хуста. Саджанці місту подарував й особисто допоміг посадити лідер Єдиного Центру Віктор Балога. До роботи також долучилися хустський міський голова Володимир Кащук, очільник закарпатських єдиноцентристів, голова обласної ради Іван Балога, депутати та активісти-партійці. Загалом же впродовж кількох годин дружна команда висадила на вулицях міста 300 дерев. Окрім сакур, це липи, дуби і берези.

– Ми маємо власним прикладом вчити дітей і молодь любити природу, оберігати довкілля, примножувати зелену красу нашого краю, – зазначив Віктор Балога. – Я вважаю, що кожна людина має садити дерева не один раз у житті, а як мінімум двічі в році: навесні та восени.

Віктор Іванович повідомив, що закарпатці подарували сакури й іншим містам України – Львову, Чернівцям, Івано-Франківську. Невдовзі саджанці отримає і Херсон.

Прикрасили сакурою і центральну частину Тячева. Тут за сприяння лідера Єдиного Цент¬ру, народного депутата України Василя Петьовки висаджено 45 молодих деревцят, що мають невдовзі зацвісти. Масштабну акцію з озеленення міста також активно підтримали місцеві єдиноцентристи, серед яких були депутати обласної, районної та міської рад.

– Якщо кожен чиновник докладе усіх зусиль, щоб наше Закарпаття стало кращим, то він не тільки виконає свій громадянський обов'язок, а й зробить великий внесок у розвиток туристичної привабливості краю, – наголосив по завершенні Толоки Василь Петьовка.

Окрім того, єдиноцентристи Тячівщини долучилися до озеленення й інших населених пунктів району. Приміром, на території школи-інтернату в Солотвині висаджено кілька десятків плодових дерев, туй і кущів троянд. Навчально-оздоровчий заклад "Берізка" у селі Вонігово теж збагатився на нові деревця і квіти.

Поповнилося сакурами і Мукачево. Цього року 200 молодих деревцят посадили на вулиці Ужгородській. Їх місту також подарував Віктор Балога. До того ж, у парку "Перемога" минулої п'ятниці висаджено 300 різноманітних дерев – беріз, каштанів, кленів, дубів. За словами представників місцевої влади, на цьому озеленення міста над Латорицею не закінчиться, попереду ще кілька загальноміських акцій.

Так само дружно вийшли на Толоку і в Ужгороді. Спільними зусиллями впорядковували один із найбільших житлових мікрорайонів обласного центру – Шахту. Прибравши сміття, тут висадили молоді липи, клени та ясени. Пліч-о-пліч із мешканцями масиву трудилася вся фракція Єдиного Центру в Ужгородській міськраді та перший заступник міського голови, очільник місцевої партійної організації Віктор Трикур.

Добрий почин земляків підтримали й жителі Сваляви, які під керівництвом міського голови Івана Ланя також вийшли на суботник. Берегівські єдиноцентристи цього разу впорядкували дитячі майданчики, які облаштували в місті восени минулого року.  А в  селі Велика Бакта на Берегівщині заклали новий парк. Місце, де колись був склад агропромислового підприємства, впорядкували й посадили кілька десятків сосен, берізок і лип. "Подивитеся як гарно тут буде", – підсумувала сільський голова, показуючи на молодняк. Висаджували їх спільно з місцевими жителями керівник секретаріату обласної організації Єдиного Центру Володимир Шкріба, голова районної організації Володимир Трикур та активісти-партійці.

Іршавські активісти-партійці на чолі з депутатом обласної ради Максимом Хохловим висадили майже чотири десятки ялинок та сосен поблизу місцевої районної лікарні, деревця дуба та берези – на стадіоні в селі Дубрівка, а ялинки і берези – на подвір'ї Великорозтоцької школи-дитсадка. На Ужгородщині під час Толоки впорядкували територію навколо школи в селі Великі Лази. На Мукачівщині, окрім благоустрою сіл, очищають від сміття канави, пішохідні та велосипедні доріжки, узбіччя автошляхів.

Керівник секретаріату обласної організації Єдиного Центру Володимир Шкріба каже, що до весняної Толоки долучаються усі без винятку територіальні організації партії. І попереду ще чимало роботи. Днями, зокрема, на Великоберезнянщині мають посадити нові дерева, замість вирубаних на місці колишньої лісосіки біля села Стужиця. А в Перечині активісти Єдиного Центру упорядкують унікальну Хресну дорогу та висадять чудову алею з молодих деревцят.

Старий Замок "Паланок"

12 квітня 2011р.

Теги: толока, Єдиний Центр, Балога


Єдиний Центр
Публікації:
/ 1На Закарпатті депутати просять про позачергову сесію на допомогу потраждалим від стихії
/ 3Жителі Свалявщини отримали в подарунок маслобійки та сепаратори
/ 2Василь Губаль: Під час засідання сесії облради обділили все Закарпаття
/ 6Заяви Москаля по Мукачеву – ніщо інше, як бажання приховати власні промахи та некомпетентність
/ 2Золтан Ленд'єл: Москаль не подав жодної пропозиції до Президента і ВР щодо фінансування закладів профтехосвіти
/ 1Депутати фракцій ЄЦ та "Батьківщини" в Закарпатській облраді зініціюють скликання позачергової сесії
/ 2Господарі Великоберезнянщини отримали сепаратори та маслобійки
/ 1"Єдиний Центр" засуджує будь-які спроби та факти хабарництва, незалежно від розміру хабара – заява
/ 1"Єдиний Центр": Керівництво держави повинно негайно прийняти політичне рішення і заборонити в'їзд на територію України російських вантажів
/ 2Головою Воловецької районної організації "Єдиного Центру" обрано Олега Ціника
/ 2"Єдиний Центр" ініціює скликання позачергової сесії Закарпатської облради
/ 8Закарпатський "Єдиний Центр": Винні у побитті воїнів-добровольців мають бути притягнені до відповідальності
Балога пропонує посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Росією територій України
/ 4ЄЦ закликає місцеві ради вирішити питання безкоштовного харчування дошкільнят та вихованців початкових класів
Михайло Мотильчак: На Закарпатті настане проблема фінансування професійно-технічних закладів
На Закарпатті ЄЦ підтримав заклик ветеранів АТО та волонтерів щодо відмови від новорічних салютів
"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл
Депутати просять голову Закарпатської облради вплинути на "Закарпатгаз", щоби не відключати газ незаможним і пенсіонерам
/ 29Балога привітав БПП «Солідарність» з утворенням коаліції у Закарпатській облраді з "Опозиційним блоком", "Відродженням" і тушками
/ 3"Єдиний Центр" нагадав, що є переможцем виборів і відкритий до залучення до переговорів по коаліції в Закарпатській облраді "Солідарності"
На з’їзді Єдиного Центру озвучено рішення про участь партії у місцевих виборах
/ 15ЄЦ звинуватив Москаля в брехні з метою дискредитації найвпливовішої політичної сили Закарпаття
/ 3Балога звернувся до Президента України з відкритим листом щодо варварської вирубки лісів
Мукачівські міліціонери заявили, що їх змушують фальшувати матеріали по справі перестрілки 11 липня
/ 3Заява Закарпатської обласної організації політичної партії "Єдиний Центр"
» Всі записи