Перший заступник голови Закарпатської ОДА Андрій Сербайло провів виїзний прийом громадян на Ужгородщині

2 червня 2010 року перший заступник голови обласної ради Андрій Сербайло провів виїзний прийом громадян з особистих питань на базі Соловківської сільської ради, що на Ужгородщині.

Перший заступник голови Закарпатської ОДА Андрій Сербайло провів виїзний прийом громадян на Ужгородщині

Перед початком прийому сільський голова Олександр Біро інформував Андрія Андрійовича про проблемні питання, які стоять перед ним, як головою сільради, до складу якої входять два села - Соловка і Петрівка. - У населеному пункті є школа І-ІІ ступенів, дитячий садочок, фельдшерсько-акушерський пункт, сільський клуб, так-що клопотів вистачає, - наголосив сільський голова.

Першою на прийом до Андрія Андрійовича прийшла пенсіонерка Олена Мезив. Вона клопотала не стільки про себе, як за всю громаду. Справа в тім, що у с.Соловка застаріла лінія електропередач, Дерев’яні опори, стовпи, подекуди тримаються на "чесному слові". Пані Олена підняла також ще одне болюче питання - питної води. За її словами під час сильних дощів вода в колодязях стрімко піднімається за рахунок стічних вод. Тому мала прохання до керівництва облради: клопотати перед санепідемстанцією перевірити якість води, яку вони споживають та, за потреби, провести її дезинфікацію, оскільки самотужки селяни зробити цього не зможуть.

Володимир Сеньків із с. Петрівка розповів про проблеми з якими стикаються його односільчани та й особисто він сам. Колись біля сільських угідь всюди були викопані траншеї, куди стікали дощові води. А нині, коли ці землі роздані під забудову, власники, не думаючи про інших, позасипали канави, що під час сильних опадів спричинює підтоплення ділянок. Наступне питання з яким звернулися заявники Володимир Сеньків та Ференц Гас - стосувалося ремонту дороги до с.Петрівка. За їх словами ще у 2007 році районною службою автодоріг почався її ремонт. Однак, за невідомих умов працівники служби так і не закінчили 250 метрів дорожнього полотна.

Завідуюча дитячим садочком Маргіта Гусер звернулася до Андрія Сербайла з наболілим: приміщення закладу, яке має більше ста років (побудоване ще у 1902 році) на сьогодні опалюється дровами, хоча в селі вже давно є голубе паливо, через старі вікна, які фактично вже не можна відкривати, ледь проходить світло. Хвилює завідуючу й низький фундамент. Андрій Андрійович, аби краще розібратись, чим допомогти відвідав особисто дитсадок, в якому сьогодні виховуються 20 дітей. Незважаючи на ветхий стан будинку - у приміщенні затишок, чистота.

Директор Соловківської ЗОШ І-ІІ ступенів Янош Бакура звернувся із проханням стосовно добудови двох-трьох класів для школи, позаяк діти навчаються у дві зміни, адже у шести класних приміщеннях в одну зміну це зробити неможливо. Приміщення початкових класів, хоч і відремонтоване, але стеля вже геть просіла. Янош Яношович попросив і про сприяння у завершенні введення в експлуатацію котельні школи.

Оглянувши навчальний заклад, Андрій Андрійович відмітив на господарське ставлення директора до проблем і пообіцяв посприяти у тому, аби діти взимку мали тепло. Єлизавета Йонаш - художній керівник клубу попросила Андрія Анрійовича допомогти в заміні вікон для актового залу.

З усіх питань Андрій Сербайло невідкладно дав доручення відповідним службам і установам, направив листи стосовно виконання порушених у зверненнях питань та взяв на особистий контроль їх реалізацію

Надія Сарана
03 червня 2010р.

Теги: Сербайло, прийом громадян

НОВИНИ: Соціо

18:25
Переправнику з Мукачева, що "заробив" на "ухилянтові" $8000, призначили заставу 151 тис. грн
17:37
Пасажирам потяга з Чопа до Праги загрожують штрафи до €5000 євро
11:43
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Тарасом Гаврішем
11:28
Системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge, які виробляє в Ужгороді завод Jabil Circuit, масово імпортуються в росію – "Слідство.Інфо"
11:07
/ 1
У Негрові Мукачівської громади прощатимуться з полеглим Героєм Миколою Батриним
19:00
/ 5
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 7
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 39
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
15:52
/ 14
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
14:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
» Всі новини