На Закарпатті вперше відбувся майстер-клас для професійних шеф-кухарів

Відбулося виїзне засідання Ужгородського прес-клубу реформ, присвячене професійному майстер-класові на тему: «Оптимальне використання сучасного технологічного обладнання на підприємствах громадського харчування». Спеціалізований майстер-клас відбувся для керівників, технологів, шеф-кухарів закарпатських ресторанів, кафе, їдалень, санаторіїв і баз відпочинку, а також журналістів.

Олег Краснов, бренд-шеф (корпоративний шеф-кухар), член Національної гільдії шеф-кухарів, фахівець проведення «кулінарних» майстер-класів надав учасникам інформацію про останні тенденції та новинки кулінарії в Україні і за кордоном, вимоги споживача та можливості використання новітніх технологій на українських кухнях. Особливу увагу при приготуванні різних продуктів кулінар звернув на методи максимального збереження вітамінного спектру продуктів. Зокрема, йшлося про можливості використання новітньої фахової техніки, наприклад, печей-пароконвектоматів. Чимало закарпатських закладів громадського харчування вже оснащені такими «інтелект-печами», однак фахівцям бракує знань та досвіду щодо використання їх на повну потужність. Саме тому спеціалісти з питань професійного обладнання закладів громадського харчування на Закарпатті, а представники «Маркет+» вирішили запросити в Ужгород майстра найвищого класу та дати змогу закарпатцям безкоштовно навчитися новітніх премудростей кулінарії.

Олег Краснов готував та одразу пропонував дегустувати різні продукти — м’ясо, овочі, рибу, птицю, інше. Цікаво, що все це у такій печі може готуватися одночасно без змішування ароматів. Кожна «полиця» печі отримує власну програму. Овочі, наприклад, варяться без води, обдаванням парою, і зберігають усі вітаміни замість того, аби віддати їх воді.

Олег Краснов вчив закарпатських колег економити час за допомогою сучасних досягнень техніки та проробляти досить трудомістку колись роботу буквально натисканням однієї-двох клавіш. Цікаво, що кухар може обрати навіть бажаний колір готової страви. А також внести у пам’ять печі найбільш вдалу програму (чи улюблений спосіб приготування того чи іншого продукту постійним відвідувачем). Піч-конвектомат самостійно розпізнає об’єм продукту та час, за який його можна приготувати. А щодо корисності приготованої у ньому їжі, то, наприклад, цікавим є той факт, що картоплю-фрі піч готує без жодної краплини жиру.

Усе ж головне, стверджує Олег Краснов — страва повинна бути приготованою з душею. Тоді вона буде смачною по-справжньому. Щодо переважання чоловіків серед професійних кухарів, то О. Краснов пояснює це важкістю своєї професії. Для приватної кухні фахівець радить готувати також на пару і використовувати якомога менше жиру.
Костянтин Комлик, керівник регіонального напрямку компанії «Новий проект» повідомив, що сучасні українські кулінари все частіше переходять до використання професійної техніки. У Закарпатті київському гостеві найбільше кинулася у вічі манера оформлювати ресторани та кафе у неординарних, часто традиційному, стилях. Сподобалася йому і затишна атмосфера більшості відвіданих закладів.

Іванна Блажівська, фахівець із питань професійного обладнання закладів громадського харчування на Закарпатті розповіла, що компанія «Маркет +» намагається максимально допомогти закарпатським кухарям не лише отримати найбільш оптимальне обладнання, а й правильно використовувати до доглядати його. Працює сервісна служба обслуговування кулінарної техніки. А крім того, саме «Маркет+» належить ідея та ініціатива організації безкоштовного майстер-класу для закарпатських кулінарів.
Насамкінець, Олег Краснов зауважив, що нині українці цікавляться екзотичною кухнею. Зокрема, у Києві популярності набувають японські та китайські ресторани. Але нація не перестає бути схильною добре попоїсти, для чого саме слов’янська кухня підходить якнайкраще. Фахівець також порадив кожному приділяти більше уваги своєму харчуванню.
23 жовтня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:25
Переправнику з Мукачева, що "заробив" на "ухилянтові" $8000, призначили заставу 151 тис. грн
17:37
Пасажирам потяга з Чопа до Праги загрожують штрафи до €5000 євро
11:43
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Тарасом Гаврішем
11:28
Системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge, які виробляє в Ужгороді завод Jabil Circuit, масово імпортуються в росію – "Слідство.Інфо"
11:07
/ 1
У Негрові Мукачівської громади прощатимуться з полеглим Героєм Миколою Батриним
19:00
/ 5
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 7
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 39
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
15:52
/ 14
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
14:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
» Всі новини