У "терактівських" Керецьках збирають підписи про відкликання корупційного сільського голови від ОПЗЖ Мушки (ФОТО, ВІДЕО)

У селі Керецьки, яке стало відомим на всю Україну через історію з киданням гранат депутатом Сергієм Батрином під час сесії сільради, зумовлену корупційними діями місцевої влади, збирають підписи про відкликання "корупційного" сільського голови від партії Медведчука Мушки за народною ініціативою.

У "терактівських" Керецьках збирають підписи про відкликання корупційного сільського голови від ОПЗЖ Мушки (ФОТО, ВІДЕО)

Селяни готуються висловити недовіру та відкликати з посади голову Керецьківської сільської ради від проросійської партії "Опозиційна платформа - За життя" Михайла Мушку.

За словами місцевих, такому рішенню передувало систематичне ігнорування проблем жителів Керецьківської громади, відсутність діалогу та корупція, а трагічні події із підривом гранат на "бюджетній" сесії сільради стало останньою краплею.

Так, 31 січня на головній площі села Керецьки Керецьківської громади Хустського району, відбулася зустріч мешканців (збори виборців), яку напередодні анонсувала дружина військового Ольга Мороз у місцевій групі на Фейсбуці. Було розглянуто питання про внесення пропозиції щодо відкликання за народною ініціативою сільського голови Мушки Михайла Михайловича, висуванця від ОПЗЖ, та розпочато відповідний збір голосів.

За інформацією місцевих жителів, в перший же день за відкликання М.Мушки було зібрано кілька сотень підписів. Збір триватиме до 12 лютого.

Натомість сільський голова вважає, що "корупції не має" і виконує свою роботу сумлінно, а депутатів, які були присутні на цій зустрічі, планує позбавити мандатів.

На місці події були також присутні журналісти, зокрема телеканалу "М-Студіо".

"Зібралися на головній площі села, аби спільними зусиллями вирішити проблему, що виникла між представниками влади та громадянами. Жителі Керецьківської громади готують заяву щодо висування недовіри до голови. За словами місцевих, такому рішенню передувало систематичне ігнорування проблем жителів громади, відсутність діалогу та корупція. Як розповідають працівники освіти, вони постійно зверталися до очільника громади задля врегулювання важливих питань, проте у відповідь так нічого і не отримували. Зазначають, що діючий голова громади не звітував про надходження та освоєння коштів.  

Депутат Керецьківської сільської ради розповідає: непорозуміння з головою постійно виникали і у депутатського корпусу. За словами чоловіка, кошти у громаді розподіляли лише за рішенням голови. Він і визначав пріоритетні сфери та ті, які на його думку, коштів не потребували.

Останньою краплею для громади стала ситуація, що мала місце наприкінці грудня минулого року. Коли один з депутатів підірвав бойові гранати просто під час бюджетної сесії.  

Місцеві запросили голову громади на зібрання виборців, проте Михайло Михайлович на них так і не з’явився." – йдеться в сюжеті телеканалу "М-Студіо".

"Ми намагалися поспілкуватися з Михайлом Мушкою, аби з’ясувати причину конфлікту з громадськістю. За його словами, він сумлінно виконує свою роботу, а всі претензії виборців, це лише прискіпливе ставлення. Голова громади запевняв, що надасть усі відповідні документи, що підтверджують його слова, проте зустрітися  з нами так і не зміг.  А своїх колег, що були присутні на зібранні, Михайло Михайлович планує позбавити мандата.

Зараз Керецьківська громада збирає необхідну кількість голосів задля висування недовіри до голови. Після чого документ має пройти всі необхідні бюрократичні процедури згідно з чиннимо законодавством",  – повідомили журналісти.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, 30 березня 2021 року М.Мушку було затримано на хабарі. Правоохоронці не публікували інформацію про завершення цієї справи, останнє з відомого, що суд в Ужгороді відмовився відсторонювати упійманого на хабарі "медведчуківського" голову Керецьківської громади і визначив заставу всього 68 тисяч гривень.

У подальшому, на тлі корупційних скандалів у владі Керецьківської ОТГ, як повідомляла редакція, 15 грудня 2023 року на Закарпатті депутат підірвав три гранати під час "бюджетної" сесії Керецьківської сільради.

Гранати в будівлі Керецьківської сільської ради підірвав 56-річний депутат "Слуги народу" Сергій Батрин. Він системно протистояв корупції в сільраді, яку очолював голова громади від політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Михайло Мушка. За кілька днів до того відбулася зустріч в Закарпатській ОВА.

У передсмертній записці С.Батрин завіршував свій намір позбавити громаду від корумпованих голови та депутатів.

У підсумку, СБУ кваліфікувала підрив гранат як терористичний акт, а Батрину присудили безальтернативне утримання під вартою і перевели до спецпалати. Він досі перебуває в лікарні.

 

04 лютого 2024р.

Теги: Керецьки, Мушка, корупція, відкликання

Коментарі

екс-губернатор гєнич 2024-02-07 / 11:07:55
в Ужгородській міськраді жопопартія 5 років жирує. Та і в облраді рильце в пушку щодо колаборантів.

Ся при всіх жировала 2024-02-05 / 13:16:45
Сяка красавіца ще є в майдані на Міжгірщині сидит півжопов на пинзії а півжопов на зарплаті грім би вню ударив думала що сіліраду приватизовала та при всіх властьох на людьох носилася Ся лиш вічно примій була голодна і доньку си колись на сторожиху сіліради оформила та гроші задарь брала та стаж писала ї у трудову а донька люда вигулювавлпася по ужгварді

Нiк до мiсцевого 2024-02-05 / 12:41:05
I таких гiвнюкiв повно!Вiд Ужка до Ясиня! Iще попи мацкальськi! То банда!

Дюлови 2024-02-05 / 11:17:04
Хто прийде з передової? І взагалі коли та передова закінчиться? Такі як опезешники мушки похоронять цілі міста і села доки війна скінчиться. Пустий народ недулдавий що такого фігуранта знову допустили на сільську раду. Поки був у лікарні та петиція вже мала бути складена.

закарпатець 2024-02-05 / 09:06:09
Ви смішні. Он головиха Оноківської сільради повернулася із-за кордону, де відсиджувалася поки йде слідство і збирала гроші.
Сьогодні вона вже знову керую Оноківською сільрадою і плювати хотіла на односельчан і правоохоронців.
Закони у нас для лохів.

Дюла 2024-02-05 / 08:16:54
Грім би у нього ударив и того мушку уже ся подавлят тими грошима ліпше би ішов та співав медведчукови у московії та ни парив людям мозги бо скоро прийде хтось из передової та випустит магазин патронів та ни дуже му буде весело

Думаю 2024-02-05 / 08:13:30
Наступний Кирлик у В.Березному!

Сього 2024-02-05 / 08:11:35
Малого випендриша на фронт! Воно хотiло оклад 120000гр.в мiсяць!

Вуйко 2024-02-05 / 08:09:24
Цьому Мушцi прицепити гранату мiж ноги i послати до Мертвечука у Мацкву!

Света 2024-02-04 / 21:52:20
Скоро в багатьох ОТГ краю відбудеться аналогічно!Хабарників на передову!

Андрій 2024-02-04 / 21:49:57
Добре люди вирішили. Це б мало бути логічним завершенням цієї історії

НОВИНИ: Соціо

16:23
На Закарпатті торік із загального обсягу вирощених зернових та зернобобових культур 69,6% займає кукурудза, 26,1% – пшениця
11:43
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Тарасом Гаврішем
11:28
Системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge, які виробляє в Ужгороді завод Jabil Circuit, масово імпортуються в росію – "Слідство.Інфо"
11:07
У Негрові Мукачівської громади прощатимуться з полеглим Героєм Миколою Батриним
19:00
/ 5
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 7
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 38
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
15:52
/ 14
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
14:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
» Всі новини