В Ужгороді відбудеться концерт учнів та випускниці органного класу

27 вересня в Ужгороді буде можливість познайомитися з юними виконавицями-ученицями органного класу Ужгородської музичної школи №1 − Веронікою Гажо, Анастасією Гриневич, Поліною Євчаковою, Зоряною Гапак, Христиною Фндаш та Тетяною Яворською (викладач – Катерина Гажо); та випускницею цієї школи, а на даний час вона студентка Приватного музичного університету ім. Густафа Малера Святославою Ковтик.

В Ужгороді відбудеться концерт учнів та випускниці органного класу

Пітримають та прикрасять захід артисти Академічного камерного оркестру філармонії під керівництвом заслуженого артиста України Владислава ЮРОША.

У програмі звучатимуть твори Й. С. Баха, Г. Муффата, С. Франка, А. Гейлера, Л. Боельмана, І. Мартона та ін.

Початок о 18:30.

Ведуча – музикознавець Наталія Піцур.

Тривалість: півтори години. У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Захід проходитиме для підтримки наших доблесних Збройних Сил України.   

Органний клас в Ужгородській музичній  школі був заснований у 1999 році за ініціативи тодішнього директора Яна Яновича Шляхти.  Понад 20 років органним класом опікувалася заслужена артистка України, солістка  Закарпатської обласної філармонії Наталія Висіч. Учні класу Наталії Дмитрівни виступали на концертних сценах України, Угорщини, Німеччини, Швейцарії. Чудовий викладач та людина виростила і закохала в цей могутній інструмент велику кількість учнів, багато з них продовжують її справу. З 2013 року класом органу опікується вихованка Наталії Дмитрівни  − солістка філармонії Катерина Гажо. Учні органного класу активно концертують як в Україні так і за кордоном.

Святослава Ковтик − випускниця Ужгородської дитячої музичної школи з «Фортепіано» (клас викл.  Шалигіної Т.А.) та   «Орган» (клас викл. Висіч Н.Д., а згодом Гажо К.М.).

Після завершення музичної школи здобувала освіту в Ужгородському музичному фаховому коледжі ім. Д. Є. Задора, навчаючись  в класі ст. викл. Туряниці О.В. за спеціальністю «Фортепіано». Паралельно навчанню продовжувала отримувати  уроки органу в Катерини  Гажо.

 Під час навчання активно займалася концертною діяльністю, беручи участь у різних органних та фортепіанних концертах.  У 2015 році брала участь в VII Міжнародному молодіжному фестивалі органної музики ім. Н.Д. Висіч в якому співпрацювала з академічним камерним оркестром філармонії.

Після успішного закінчення  коледжу вступила, де на наданий час і  навчається,  в Приватний музичний університет ім. Густафа Малера по класу органу в проф. Клауса Кухлінга та додатково по класу фортепіано в проф. Лоренцо Коззі (Італія) в м. Клаґенфурт (Австрія).

На даний час артистка активно бере участь у месах та концертах, а саме в: Словаччині, Австрії, Чорногорії. З початку війни  є учасницею різних благодійних концертів на підтримку України, кошти з яких перераховуються на потреби ЗСУ.   

Академічний камерний оркестр – створено у травні 1978 року. З перших років заснування оркестр зайняв високу позицію в музичному мистецтві краю та країни, свідченням чого є високі відзнаки колективу: багаторазовий лауреат обласної премії ім. Дезидерія Задора в жанрі «Музичне виконавське мистецтво»; учасник Першого Українського міжнародного фестивалю сучасної української музики. Колектив побував на багатьох престижних сценах України та за кордоном, відвідав відомі європейські фестивалі у Словаччині («Кошицька Ярь», м. Кошіце,), Угорщині (м. Будапешт) та ін. Бере активну участь у мистецькому житті Ужгорода, регулярно виступає у різних куточках Закарпаття.

Камерний оркестр філармонії став доброю школою для цілої плеяди яскравих музикантів, які з честю представляють українську виконавську школу в Мексиці, США, Канаді, Німеччині, Угорщині, Чехії.

22 вересня 2023р.

Теги: концерт, учні, орган

НОВИНИ: Культура

18:11
Андрій Любка написав книжку казок у "співавторстві" з 3-річною донькою
10:57
В Ужгороді відкрито персональну виставку робіт художниці Нати Попової "Хранитель візерунка"
19:11
/ 6
В Ужгороді обговорюють проєкт спорудження на однойменній площі пам’ятника князю Федору Корятовичу
06:20
/ 1
Хустяни вразили
11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
» Всі новини