На початку травня в Польщу можна буде потрапити безпосередньо із Закарпаття

Протягом п’яти днів працюватиме пішохідний перехідний пункт пропуску «Лубня – Волосате».

На початку травня в Польщу можна буде потрапити безпосередньо із Закарпаття

Відновлені минулого року Дні добросусідства України та Польщі в межах Закарпатської області та Підкарпатського воєводства дали потужний поштовх для подальшого розвитку транскордонного співробітництва між двома регіонами. На початку травня до 15-ї річниці вступу Польщі в Євросоюз Підкарпатське воєводство та Закарпатська ОДА організовують тимчасовий запуск пішохідного контрольно-пропускного пункту «Лубня – Волосате» на українсько-польському кордоні. Саме ця локація вже тривалий час розглядається як найбільш перспективна точка для функціонування повноцінного КПП, який має стати першим на українсько-польському кордоні в межах Закарпатської області.

У відкритті тимчасового КПП із польського боку планують взяти участь маршалок сейму Марек Кухчинський та міністр інвестицій і розвитку Єжи Квічінський. Захід має на меті вивчити потенціал туристичного потоку між двома прикордонними регіонами.

Пішохідний перехід працюватиме з 1 по 5 травня з 8.00 до 20.00 за київським часом. Перетин кордону – за біометричним паспортом або Шенгенською візою.

12 квітня 2019р.

Теги: пункт пропуску, Польща

Коментарі

Кутик Лемковини 2019-04-13 / 11:57:12
Трансєвропейський пішохіднй туристичнй великодистанційний маршрут (шлях) Е8 (один iз 11-ти европейських маршрутiв на великi вiдстанi, який єдиний перетинає Украiну)(European walking route E8) починається в Ірландії, проходить через Англію, Нідерланди, Німеччину, Чехію, Словаччину, Польщу, Україну, Румунію і Болгарію та закінчується в Стамбулі (Туреччина) . Як відомо він помаркований в Ірландії, Великобританії, Нідерландах, Німеччині, Австрії, Словаччині, Польщі та частково в Румунії, остання частина щляху промаркована в Болгарії , де досягає свого закінчення на узбережжі Чорного моря. Невизначений остаточно Е8 та не промаркований цей маршрут тільки у нас Україні (на території Закарпатської області). Промаркований шлях E8 закінчується в Волосатому (PL), де перегороджений кордоном Євросоюзу та України, за декілька кілометрів від нашого села Лубня (UA).
Однією із головних задач для ефективного використання природних та антропогенних рекреаційних ресурсів українських Карпат є проектування та маркування європейського пішохідного туристичного маршруту (шляху) Е8 (European walking route E8) від села Лубня (яке знаходиться біля кордону з PL) до містечка Солотвино (яке знаходиться біля кордону з RO). Європейський пішохідний шлях в праліси Е8 забезпечить сталий регіональний розвиток та об'єднає екологічно прихильних і культурно вільнодумних людей в Європі (http://carpatroute.com/default_en.aspx).
Спiльними зусиллями Дитячоi органiзацii Фенiкс Снинна (Detská organizácia Fénix Snina, SK), регiональної органiзацii Клубу Словацьких Туристiв Гуменне (Regionálne združenie KST Humenné, SK), географiчним факультетом Клу́зького унiверсите́ту iменi Ба́беша-Бо́йяi (Babes-Bolyai University in Cluj-Napoca, RO) та Великоберезнянською громадською органiзацiею “Кутик Лемковини” в рамках програми ENPI, написаний та поданий проект HUSKROUA/1001/162, "Karpaty - tourism without borders" в якого одна iз основних цiлей розробка та прокладення Трансєвропейського туристичного шляху Е8 по пралісах та хребту українських Карпат. Проходження маршруту заплановано вiд майбутнього переходу Волосате (PL) – Лубня (UA) до г.Черемха – Стужиця (можливо i через Загорб) – хр.Стiнка – Княгиня – Сiль – хр.Явiрник – полонина Рiвна – г.Пiкуй – Воловець (ця частина мае бути прокладена та промаркована). Дальше до румунського кордону (Солотвино) так як i перед цим маршрут в основному проходить по Закарпатському туристичному шляху (ЗТП)( http://www.mappery.com/Transcarpathia-Hiking-Trail-Map) iз обов’язковим врахуванням Ювiлейноi Карпатськоi стежки Клубу Чехословацьких туристів (Jubilejní karpatské stezka 343 km (1925-1935).

НОВИНИ: Соціо

18:25
Переправнику з Мукачева, що "заробив" на "ухилянтові" $8000, призначили заставу 151 тис. грн
17:37
Пасажирам потяга з Чопа до Праги загрожують штрафи до €5000 євро
11:43
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Тарасом Гаврішем
11:28
Системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge, які виробляє в Ужгороді завод Jabil Circuit, масово імпортуються в росію – "Слідство.Інфо"
11:07
У Негрові Мукачівської громади прощатимуться з полеглим Героєм Миколою Батриним
19:00
/ 5
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 7
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 38
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
15:52
/ 14
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
14:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
» Всі новини