Мукачівський військовий ліцей-інтернат отримає ім'я Героїв Красного Поля

13 лютого 2018 року в Мукачеві, у Закарпатському обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою відбулися загальні збори трудового колективу за участі представників громадських організацій області щодо присвоєння навчальному закладу імені борців за незалежність України у ХХ столітті.

Мукачівський військовий ліцей-інтернат отримає ім'я Героїв Красного Поля

На зборах виступили представники громадськості, які підтримали ініціативу Закарпатського обласного товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка присвоїти ліцею ім’я полковника Михайла Колодзінського, начальника Генерального штабу "Карпатської Січі" 1939 р. – голова Мукачівської МО ВТ «Просвіта» ім. Т.Шевченка Василь Софілканич, голова Історичного клубу «Чин Карпатської України» Іван Ребрик, голова Закарпатської обласної філії ВО «Рух захисту української мови» Ірина Гармасій, а також представник громадської організації «Клуб 128-ї дивізії» Володимир Гоменюк, Роман Колодій, голова Мукачівської МО ветеранів афганської війни Віталій Семенчук, начальник ліцею-інтернату полковник Юрій Захаров від імені низки громадських організацій, члени трудового колективу – вчитель історії та правознавства Тетяна Вдовиченко, вчитель української мови та літератури Світлана Скиба, які запропонували іншу альтернативу – імені Героїв Красного Поля. 

Відкриті до громадськості збори продемонстрували громадянський діалог різних поколінь і думок. Серед інших пропозицій, які пропонувалися у виступах – імені Карпатської України, "Карпатської Січі". Як підсумок, трудовий колектив проголосував за те, щоб ліцей носив ім’я Героїв Красного Поля, як вони визначилися. Учасники відповіли оплесками.

Своє рішення педагоги пояснили увіковічненням подвигу представників молодого покоління, які захищали рідний край в нерівній боротьбі з угорськими окупантами у березні 1939 року. Також тим, щоб не образити інших. 

Після зборів полковник Юрій Захаров ознайомив громадський актив з навчальною базою ліцею, його наочним оформленням, що має високий рівень в прищепленні учнівській молоді патріотичного духу.

"Ми з повагою ставимося до рішення трудового колективу присвоїти Закарпатському обласному ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Закарпатської обласної ради імені Героїв Красного Поля, уособлюючи в їх подвигу силу духу молоді у боротьбі за незалежність Карпатської України", - повідомила Закарпаття онлайн голова Закарпатської обласної філії ВО «Рух захисту української мови» Ірина Гармасій.

Закарпатська філія ВО «Рух захисту української мови» надіслала відповідного листа про підтримку до обласної ради, яка має затвердити це рішення трудового колективу.

19 лютого 2018р.

Теги: ліцей, Колодзінський, Красне Поле

Коментарі

батько 2018-02-19 / 19:43:36
за останні роки рейтинг даного ліцею упав у рази і прямує до нуля, через сплошну корупцію і непрофесійного керівника (майже відсутній конкурс при поступленні, вчаться діти заробітчан, яких не має вдома, а не патріотична молодь, яка хоче стати військовими) , звільнилась більшість чесних вчителів, всіх нових набрали по блату. Зараз це заклад грубого відмивання коштів з обласного бюджету.

Володя Читачу 2018-02-19 / 19:04:07
Почитаете, будет время, хорошую статью http://hvylya.net/analytics/history/borba-za-modern-7-kompleksyi-zhertvyi-i-nepolnotsennosti.html



читач 2018-02-19 / 17:26:05
Сіярто вже готує демарш.

Герой не той, що йде в бій, знаючи про свою перемогу, а той, що без надії на успіх, йде на самопожертву. Цей історичний факт треба розцінювати не з позицій доцільності, а символічності. Самопожертва і патріотизм – це те, що катастрофічно не вистачало і не вистачає для становлення національної української держави. Досить подивитися на той псевдопатріотизм і шароварщину, а реально зневагу до українського, яку демонструє псевдоеліта, що прийшла до влади на крові 2014.

Володя 2018-02-19 / 12:14:33
Вот, что Википедия говорит:

Бій на Красному полі https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%96%D0%B9_%D0%BD%D0%B0_%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D1%83_%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%96

Через внутрішні політичні чвари, сумнівність ідеології й методів, а також непевність керівництва Карпатської України, армія молодої держави не мала особливої підтримки з боку населення[1].

У цих умовах нечисленні патріоти вийшли на бій проти військ Угорщини, знаючи наперед фінал. Сили були занадто нерівними, угорська сторона мала значно більше бійців, українські січовики мали дуже слабке озброєння і майже відсутній військовий вишкіл. Трапилася типова різня.


"ТРАПИЛАСЬ ТИПОВА РІЗНЯ", Карл

и мы хотим называть лицей в память о РЕЗНЕ, СМЕРТИ и ЗАВЕДОМОЙ НЕУДАЧЕ.
Мы это хотим донести в молодые умы? Так всем нужно делать? Такому нужно подражать? Бросаться безоружным под танки?

Наоборот название должно воодушевлять, поощрять, двигать молодёжь, быть примером для подражания. Сомневаюсь, что кто-то из родителей захочет чтобы его ребёнок повторил судьбу ребят на Красном поле.

Культ мёртвых.

деп-т 2018-02-19 / 04:45:06
Цікаво, в який спосіб сепар Рівіс і його колеги-сепари зчисла депутатів облради будуть намагатися уникнути голосування на цю тему.

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 9
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 9
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини