Головний аграрник Закарпаття взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питань інтервенції борошна в регіони із держресурсів

За дорученням міністра аграрної політики України сьогодні проведено всеукраїнську селекторну нараду. Обговорювались питання, пов’язані із інтервенцією борошна в регіони із державних ресурсів (Держкомрезерв та підприємства системи ДАК “Хліб України”). Ця робота проводиться відповідно до спільного наказу Мінагрополітики та вказаних структур (від 29.10.2007 року № 765).

Звертаючись до учасників наради, заступник міністра аграрної політики Ярослав Гадзало, зокрема підкреслив: «В результаті вжитих Урядом заходів, з червня по жовтень місяць включно підприємствами ДАК “Хліб України” безпосередньо хлібопекарським підприємствам регіонів реалізовано 136 тис. т борошна та Держкомрезервом – 158 тис. т.

В ситуації, коли на світовому й внутрішньому ринках почалося стрімке зростання цін на зерно, а в свою чергу і на борошно, саме за рахунок здіснення інтервенцій дешевшим борошном вдалося забезпечити на хліб й хлібобулочні вироби відносну стабільність цін, не допустити їх скачка та значного росту.

В результаті проведених заходів, коли обсяг інтервенцій склав майже 30% від потреби в борошні (в цілому по державі) і при річному зростанні цін на зерно від 50 до 80%, вдалося утримати середньомісячне зростання цін з початку року до нині: на борошно на рівні 3,1%, а на хліб та хлібобулочні вироби на рівні 1,2-1,6%. Тому Уряд прийняв рішення про продовольчі інтервенції борошном і у листопаді-грудні місяці ц.р.»

Ярослав Михайлович звернув увагу аграрних керівників областей на дещо неоперативну роботу ДАК “Хліб України” і хлібопеків по заключенню угод й проплаті коштів за борошно в перші дні листопада. А головне, на затягування із переміщенням зерна та відпуском борошна тим хлібопекарським підприємствам, що проплатили кошти за борошно. І наголосив на необхідності організувати під контролем головних управлінь агропромислового розвитку ОДА чітку роботу на місцях по переміщенню зерна, його переробці та відпущенню борошна хлібопекарським підприємствам.

Свої міркування щодо обговорюваних проблем висловили начальники головних управлінь агропромислового розвитку: Анатолій Павліченко (Вінниця), Василь Джулай (Донецьк), Іван Паук (Закарпаття), Степан Балабаник (Івано-Франківськ), Антон Яковлев (Миколаїв), Василь Ящук (Чернівці), Олександр Сень (Полтава), Володимир Івченко (Суми), Олександр Шанойло (Чернігів).

Завершуючи селекторну нараду, заступник міністра Ярослав Гадзало закликав всіх причетних до цієї важливої справи – поставки борошна в регіони - детально спланувати та скоординувати дії місцевої влади і хлібопеків, завчасно уточнити запаси борошна і схеми його поставок, уточнити та узгодити графік роботи підприємств у святкові дні, забезпечити відповідне чергування, щоб не допустити збоїв у поставці хлібобулочних виробів у найввідалені від райцентрів населенні пункти.

Ярослав Михайлович також від імені міністра та колегії Мінагрополітики щиро привітав всіх із наступаючим Новим роком й Різдвом Христовим і побажав веселих новорічних й різдвяних свят, а головне, здоров’я, щастя і добра в 2008 році.

Прес-служба МінАП
27 грудня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:43
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Тарасом Гаврішем
11:28
Системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge, які виробляє в Ужгороді завод Jabil Circuit, масово імпортуються в росію – "Слідство.Інфо"
11:07
У Негрові Мукачівської громади прощатимуться з полеглим Героєм Миколою Батриним
19:00
/ 5
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 7
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 33
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
15:52
/ 14
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
14:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
» Всі новини