На Закарпатті в ході мобілізації вже подано в розшук матеріалів на понад 1 тис осіб, відкрито 9 кримінальних справ щодо "ухилянтів" (ВІДЕО)

Перший етап четвертої хвилі мобілізації підходить до завершення. Про її результати журналістам розповів керівник Закарпатського обласного військового комісаріату. Іван Васильцюн повідомив: усього від області має бути мобілізовано 3 тис. чоловік. 1400 повісток уже вручили військовозобов’язаним. Був присутній на брифінгу і голова ОДА Василь Губаль, який розповів про селекторну нараду з міністром оборони щодо ситуації із закарпатською 128 -ю бригадою, яка зараз знаходиться в районі Дебальцева.

Четверта хвиля мобілізації завершує свій перший етап, про результати якого журналістам розповів керівник Закарпатського обласного військового комісаріату. Був на брифінгу і голова Закарпатської ОДА Василь Губаль, який  розповів присутнім про селекторну нараду з міністром оборони щодо ситуації із закарпатською 128 -ю бригадою, яка зараз знаходиться в районі Дебальцева.

Однак замінити закарпатських військових, які вже майже рік воюють на Сході України, поки що кількісно не вдається. Як було передбачено, від Закарпатської області має бути мобілізовано 3 тис. чоловік. Станом на 2 лютого, як повідомив обласний військовий комісар, вручено 1400 повісток  військовозобов’язаним. З них прибуло до військових комісаріатів близько тисячі, з яких вже 600 пройшли військово-лікарську комісію, визнані придатними більше трьохсот закарпатців.

Та, як наголошує керівництво військового комісаріату, значна частина військовозобов’язаних різними способами ухиляється від призову.

Також однією з головних причин невиконання завдання з мобілізації залишається відсутність людей за місцем проживання. Значна кількість  на заробітках, а інші просто переїжджають в інші села та райони , аби уникнути мобілізації. Іван Васильцюн каже: вже отримали  сигнал від Президента, який, як відомо, ще 30 січня підписав Указ про додаткові заходи щодо забезпечення мобілізації. Згідно з цим документом,  усі чоловіки, які підпадають під критерії мобілізації, щоб виїхати за кордон змушені брати спеціальні довідки з військкоматів. Однак, зі слів керівництва обласного військового комісаріату, на сьогодні будь-яких обмежень чи то внутрішніх по країні, чи зовнішніх, немає. Керівництво військового комісаріату каже: ці заходи призведуть до покращення мобілізації. Стосуються вони  в першу чергу Закарпатської області, де багато заробітчан. Втім, за останні місяці багато й таких які вперше виїхали за кордон, і як наголошують, саме через четверту хвилю мобілізації.

Сьогодні в органи внутрішніх справ вже подано в розшук матеріалів на 1250 військовозобов’язаних. Також відкрито 9 кримінальних справ.

03 лютого 2015р.

Теги: мобілізація, розшук, ухилянти, кримінальні справи

НОВИНИ: Блоги