Балога - лідерам опозиції: В неділю повинен бути сформований опозиційний уряд

Лідер Єдиного Центру, народний депутат України Віктор Балога звернувся до лідерів опозиційних партій:

«Друзі, ні нам, ні вам ділити немає чого. Ніхто зараз не має права думати ні про вибори президента, ні про своє політичне майбутнє, бо в такій країні, яку будує Янукович, його не буде ні в кого з нас. Країна в небезпеці, війну оголошено кожному громадянину України і все це дуже серйозно.

Пишу публічно, не для того, щоб покритикувати, а щоб запропонувати і допомогти.

Вважаю, що нам з вами потрібно:

1. Спільно координувати роботу не фракцій, а сформувати в неділю уряд на перехідний період, депутати парламенту в свою чергу повинні всі кожний день збиратися на Майдані, формувати повістку дій уряду перехідного періоду.

Уряд повинен обратися з числа тих, хто з силою волі, є авторитетним і стійким. Потрібно призначити найавторитетніших керівників по областях, але не по партійній квоті, а знову ж таки - найавторитетніших лідерів областей, за якими піде народ. Підкреслюю - стійких і авторитетних, без партійних квот по всій вертикалі.

Як я вже сказав - ділити нам нічого.

2. З незрозумілих мені причин, від початку Майдану жодного разу ніхто не запропонував зібратися у широкому форматі. Маю на увазі, усіх опозиційних нардепів, позафракційних депутатів і непарламентських активістів рівня Юрія Луценка. Хочу нагадати, що за відставку Азарова проголосувало 186 народних депутатів. А це – дуже не мала сила. Якщо до цієї цифри додати наших помічників, то це, мовою військових, уже буде гвардія, здатна виконувати серйозні задачі і на вулиці також.

Тому пропоную конкретно усім нам зібратися в суботу, або в неділю вранці, показати народу свою єдність, усім разом вийти на Майдан з єдиним планом дій, затвердити його на Народному Віче і в ту ж хвилину приступити до його виконання.

Вважаю, що на такі збори потрібно запрошувати усіх, в тому числі Анатолія Гриценка і таких радикальних політиків як Соскін. Давайте забудемо, хто кому подобається, а хто кому – ні. Ми зараз не маємо права на емоції і з’ясування стосунків. Потрібно негайно рятувати країну!»

Прес-центр

Єдиного Центру

17 січня 2014р.

Теги: опозиція, уряд, Балога

НОВИНИ: Блоги