Закарпатські студенти збирають безтроковий ЄвроМайдан

Про мобілізацію всіх небайдужих до подальшої долі країни студенти УжНУ повідомили у соціальних мережах.

Закарпатські студенти збирають безтроковий ЄвроМайдан

За повідомленнями представників студентської громади області, в Ужгороді на знак солідарності з іншими містами, де відбуваються мітинги на підтримку продовження євроінтеграційних процесів України, закарпатське студентство долучиться до акцій протесту.

"Студенти Ужгорода долучаються до всеукраїнського страйку. Завтра, 26.11.13, коли почуєш звуки рупору біля свого університету, виходь і підтримай євроінтеграційний напрямок України!", - зазначено на сторінці заходу в соціальних мережах Фейсбук та Вконтакті "Ужгород за ЄС!"

До локації мирної акції протесту - площі Театральної - студенти йтимуть двома колонами, що розпочнуть формувати з 9-ої години. Одна з колон формуватиметься біля головного корпусу УжНУ, інша - біля хімічного факультету.

Відтак, молодь вирушить ходою за визначеним маршрутом, кінцевим пунктом якого стане площа Театральна. Прямуючи до площі, студенти збиратимуть в свої лави тих, хто забажає долучитись до відстоювання права країни та її громадян на європейське майбутнє.

Опісля на площі Театральній студенти розгонуть ЄвроМайдан: кажуть, наметове містечко діятиме безстроково, як мінімум - до дня проведення саміту у Вільнюсі. Як повідомили Закарпаття онлайн в коордкомітеті заходу, на заході будуть раді бачити всіх, хто бажає висловити підтримку європейських прагнень країни.

Акція протесту, як зазначено у групах в соцмережах, погоджена з керівництвом УжНУ. Пропущені за час проведення мітингу пари студенти відпрацьовуватимуть по його завершенні, за узгодженням з викладачами. 

Як повідомляло Закарпаття онлайн, сьогодні, незадовго до оголошення про розгортання ЄвроМайдану в Ужгороді, студенти УжНУ в холі головного корпусу вишу малювали прапор ЄС, аби затим відправити його на саміт у Вільнюсі. До цього, за повідомленням організаторки акції Юлії Дуб, вона мала розмову з ректором УжНУ Федором Ващуком, який пообіцяв підтримати студентів, які хочуть виходити на акції підтримки продовження євроінтеграційного курсу України. 

 

 

25 листопада 2013р.

Теги: майдан, студенти, УжНУ

НОВИНИ: Блоги