«Міліція Бушка» каже, що силу не прикладала і лише ЗАПРОПОНУВАЛА журналістові стерти фото

Журналістський інцидент з охоронцями мережі супермаркетів «Гранд» у Виноградові, що її прямо пов’язують з родиною першого заступника голови Закарпатської ОДА, очільника фракції Партії регіонів у Закарпатській облраді, кандидата в народні депутати від цієї політичної сили Івана Бушка, набув неабиякого розголосу в журналістському середовищі Закарпаття. Хоча ілюзій не було, жевріла, все-таки, невеличка надія, що хоча б цього разу міліціонери спрацюють професійно і відповідно до закону. Не судилося…

«Міліція Бушка» каже, що силу не прикладала і лише ЗАПРОПОНУВАЛА журналістові стерти фото

З часу того «прапорового» конфлікту у виноградівському супермаркеті «Гранд» пройшло більше місяця. Правоохоронці обіцяли надіслати рішення по цій справі журналістові Максиму Молнару поштою. Однак, хоча постанова про відмову в порушенні кримінальної справи датована 1 вересням 2012 року, у своїй поштовій скриньці кореспондент тижневика «Чорна Гора» і власкор Закарпаття онлайн так і не знайшов. Тому сам звернувся у чергову частину, звідки його направили до дільничного міліціонера, майора міліції Андрія Гомади. 

«Гомада довго шукав у папці копію постанови, проте знайти її так і не зміг, – розповідає Максим Молнар. – Тоді згадав, що документ мав би зберігатись у комп’ютері. Він пояснив: «Один екземпляр з підписами був надісланий вам поштою, а інший зберігається в архіві». Оскільки це була субота і міліцейський архів не працював, то мені довелося задовільнитися постановою без підписів. Цікаво, що свій підпис майор Гомада міг все ж поставити, проте не зробив цього. Виникає питання, чи постанова з підписами взагалі існує. Мені вона поштою не надішла, у папці Гомади її теж не виявилося. Можливо, міліціонери просто вирішили «замнути» цю справу…»

«Зокрема, міліціонери пишуть, що охоронці супермаркету ЗАПРОСИЛИ мене до службового приміщення, де ЗАПРОПОНУВАЛИ стерти зроблені фотографії, – каже М.Молнар. – Тому варто нагадати, як все було насправді. Охоронець супермаркету «Гранд», побачивши, що я фотографую фасад будівлі, схопив мене за руку і наказав віддати йому фотоапарат, бо інакше він його розіб’є. Коли він відвів в мене в службове приміщення, то звісно ж уже удвох почали вимагати (а не «запропонували» ), щоб я стер з фотоапарату ВСІ світлини, а не тільки «зроблені». Ці вимоги супроводжувалися численними погрозами в мою сторону. Охоронець наголосив: «Витирай все, що є на фотоапараті». Коли міліціонери роблять посилання на моє пояснення, то навмисно уникають того факту, що охоронець силою відібрав у мене фотоапарат. Читати витяги з пояснень охоронців супермаркету взагалі кумедно».

Все вище написане М.Молнар сказав і майору Гомаді, після того як він вручив йому непідписану постанову: «Дільничний міліціонер сказав, що як людина він мене розуміє. І додав: «Я навіть можу припускати, що дещо з того, що ви кажете, справді могло мати місце, проте в нас немає доказів. Всі працівники супермаркету кажуть, що такого не було. От якби ви мали, наприклад, тілесні ушкодження, то ми б видали вам направлення на експертизу. Це було б доказом». Ймовірно, наступного разу журналістові варто поводитися з охоронцями так, щоб йому, принаймні, зламали руку. А ще краще – встромили в спину ножа. Може, тоді доказів було б достатньо …

«Стосовно доказів. Питаю Гомаду: чи була зроблена міліціонерами виїмка відеозаписів, адже в супермаркеті по всій території камери розміщені. Гомада пояснив, що для виїмки відеоархіву потрібне рішення суду, воно надається тільки у разі порушення кримінальної справи, а кримінальну справу, як ви вже зрозуміли, порушити не вийшло, бо немає доказів. Замкнуте коло.

Був смішний момент. Коли вже йшов, то Гомада на прощання сказав: «Ми діємо в рамках закону. Розумійте, якщо немає доказів, то й справу неможливо порушити». Якось, «на автоматі» я сказав: «Я вас розумію, ви ж залежні». А Гомада, певно теж за інерцією, погодився, сказавши «так», – розповідає Максим Молнар.

«Мене найбільше засмучує не відмова в порушенні кримінальної справи і навіть не відповідь на мою заяву Івана Бушка, де він, роблячи дурнів з усіх виноградівців, каже, що супермаркет «Гранд» йому не належить, – каже на завершення молодий журналіст. – Найбільше засмучує, ба навіть лякає те, що охоронець на прізвисько Кабан далі продовжує працювати в супермаркеті. Це ставить хрест на репутації нашої міліції, хоча «нашою» її називати дуже важко».

Закарпаття онлайн

17 жовтня 2012р.

Теги: Бушко, Гранд, Молнар

Коментарі

Яник 2012-10-19 / 10:10:30
А сам "началиник" Виноградівського РВ УМВС знає де який колір має бути в нашому прапорі. Клоуни.

Леся 2012-10-19 / 09:59:57
Максим Молнар талановитий молодий журналіст, який має на все свою точку зору. Так було ще в гімназії. Дуже прикро, що таке бидло не дає йому спокійно жити та працювати.

Адмін 2012-10-17 / 10:03:05


Цю інформацію надав сам Максим Молнар. Більше того, саме в такому вигляді він сам розмістив її в соціальній мережі. Зрештою, не йдеться про оприлюднення номерів телефонів та адрес електронної пошти, як це було у попередніх випадках. Тобто, стандартів дотримано і вам не варто хвилюватися. Однак, аби не спокушати тих, кого не варто спокушати, ми таки "затерли" частину інформації, де йдеться про місце проживання... ))

Вам єщо сказати по суті? Чи саме від суті вам і хотілося відволікти увагу?..))


лютер 2012-10-17 / 08:15:42
справді не гарно - вчора роблять кіпіш, що оприлюднюють дані журналістів, а сьогодні самі порушують ці норми...

шоні 2012-10-17 / 03:17:20
а не могли би витерти в тексті постанови конфіденційну інформацію про Максима Молнара... дотримуйтесь стандартів журналістики..

НОВИНИ: Соціо

00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
/ 2
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 1
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 2
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 11
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
» Всі новини