"...І живим...землякам моїм"

Щойно прочитав коменти до своєї статті про офіс, подарований Товариству закарпатців у Києві. Жахнувся. Неприємно стало мені. Тут же згадав сьогоднішню ранішню поїздку в тролейбусі, де стихійно між людьми виникла цікава полеміка.

Сперечалися про "гидку" новорічну ялинку в Києві. Біля мене випадково опинилися дві жінки з... Чопа (буває ж таке!), які стали вихваляти нашу "Закарпатську - Папську різдв'яну ялинку" з "львівськими-гуцульськими" іграшками. Поруч сиділа похилого віку подружня пара і навперебій зі злістю на весь вагон кричали, що скільки грошей , мільйони витратили "на цю папську ялинку", на її доставку "аж до Рима", дорогі іграшки "понадавали", "ліс знищують"... І все це "за наші гроші". Краще би ці гроші "людям (наголос на 2-й склад) раздали"!.. Тут же були згадані "злим не тихим словом" і Юля, і Ющенко, і помаранчеві, і бандери... Більше всього перепало жінкам із Чопа і мені, адже ми – "бандери"... Можно зрозуміти цих пожилих людей, адже вони "своє життя і молодість" провели за совітів, а зараз для них все "не так!" Тим більше – Незалежна Україна. А люди чомусь старіють і їм "все не так". Я не дивуюсь, коли подібні "совки" всім не задоволені. Для таких людей немає ні України, ні незалежності...

Мені неприємно те, що мої рідні земляки з такою неприязню накинулись на мене "за останній абзац". Я розумі вас - Маріє, Година, Гуцуле та інших принципово об'єктивних земляків. Ви – чесні, порядні, принципові і все робите дуже добре, краще, майже, за Ісуса. Але я гадаю, що отримати великий (а для Товариства він великий) подарунок, не для себе, а для нашого земляцького гурту від  людини – нашого земляка, а співпало це на день Святого Миколая, як же не сказати, що цей подарунко нам приніс "Святий Отець Миколай"??! От я від себе (від Товариства - боюсь і сказати, а то ви, мої добрі земляки, захочете виписку з протоколу Товариства, де мені доручено подякувати "дародавця". Немає  у мене такої виписки:) і ДЯКУЮ В.І.Балозі за подарунок. Будьте хоч мало немеркантильними, хоть мало романтичними, хоть мало не шукайте "гнид у волоссі ЛИСОГО сусіда". Адже ми – Люди, нам будувати і відстоювати Україну, нам разом пишатися нашою Сріберною Землею. І ми є і, впевнений, будемо такими – добрими, доброзичливими, привітними...

Всіх щиро вітаю з: 1 - Папіським святим вечером і їх Різдвом; 2 - з нашим Святим Миколаєм; 3 - з наступаючим Новим роком... (а далі - потім). Будьмо, гей!

Почесний президент Товариства - Бідзіля Микола.

м. Київ, 21 грудня 2011 р.
 

21 грудня 2011р.

Теги: Миколай, Балога. ялинка

Коментарі

Земляк 2011-12-26 / 12:25:01
"Більше всього перепало жінкам із Чопа і мені, адже ми – "бандери"... Можно зрозуміти цих пожилих людей, адже вони "своє життя і молодість" провели за совітів, а зараз для них все "не так!" Тим більше – Незалежна Україна. А люди чомусь старіють і їм "все не так". Я не дивуюсь, коли подібні "совки" всім не задоволені. Для таких людей немає ні України, ні незалежності..."
А не ведіть себе як "бандери", тай не будуть вас так називати.
А і сама незалежність, і Україна мала і мають бути якраз для людей. І саме ті, кого так зневажливо називаєте "совками", за неї проголосували і її створили.

lohoped 2011-12-21 / 21:43:28
Геями не будемо! (Це жодо заклику в статті). Пане авторе! В чому, власне, проблема? Їдете в транспорті - і тихенько рухайтеся за маршрутом... А хочете проблем - ви їх дістанете... причому на рівному місці. Зараз перед святами - будьмо хоча б трішечки толерантними... Адже ялинку до Ватікану привезли з не за кошти бюджету? правда??? Щастя в Новому 2012 Році, панове!

Година 2011-12-21 / 21:31:25
Чому б не погодитися - висловлювання в тому пості були нетолерантні, вони так і задумувалися. Я не знаю достеменно особистість автора, ніколи не цікавився, може він і достойна людина. Але як я вже писав, я не оціюнюю його за іменем чи пропискою чи кольором шкіри, важливо що і як він робить, і чи робить взагалі.

О.Д. 2011-12-21 / 21:19:06
Година, мені приємно, що ви погодилися, а не образилися і не нахамили у відповідь. ))

Більше того, я погоджуюся з тим, що сказали ви. Важливо тільки, пишучи під ніком, завжди контролювати себе і не переходити межу. Але так можуть не всі... ((

читач 2011-12-21 / 21:08:53
До Година.Чому не можна вести блог під ніком? Ось Местный веде. Ви теж реєструйтесь, якщо є що писати

Година 2011-12-21 / 21:04:28
Можливо й так. Але на цьому ресурсі занадто зважають на ім’я того, хто говорить, аніж на те, що він скаже. Тому поки є можливість я використовуватиму нік. Вже десь в коментах писали, що використання ніку дозволяє більш чітко, однозначно і правдиво висловлювати свої емоції щодо того чи іншого питання. На превеликий жаль, вести блоги анонімам не можна. А було б корисно.

Олег Диба 2011-12-21 / 20:47:25
Ницо і недостойно - це хамити під ніком 81-річному чоловікові, який пише те, що думає, під власним прізвищем. Я чомусь думаю так...

Година 2011-12-21 / 20:15:55
Та дякуйте на здоров’я, хто ж має щось проти Вас чи Віктора Івановича!? Якщо зробили вам добро, за це слід подякувати (ось як в цьому пості). Тільки привселюдно робити це ТАК, як в попередньому записі - це ницо і недостойно.

вітя 2011-12-21 / 20:13:56
Не творіться. Тих, що завидують, багато. Комусь просто жалко, шо дали не їм :-)