В Ужгороді відфестивалили «порабульці» (ФОТО)

Четвертий щорічний міжнародний фестиваль «ПораБуло Фест» закінчився

В Ужгороді відфестивалили «порабульці» (ФОТО)

Найбільш мистецький фестиваль Ужгорода завжди збирав поціновувачів образотворчого,   музичного, поетичного, кіномистецтва, а також рукоділля та неймовірних щоу. Цьогорічний «ПораБуло» не став винятком.

Відкривали фестиваль вже традиційно — перформансом. На площі Театральній людей об’єднували шматками тканини, і вони ставали «нитками», що зав’язуються в одне ціле. Далі основне дійство відбувалося на території амфітеатру.

Під музичний супровід можна було відвідати майстер-класи з гончарства,  розпису тіла хною, розпису одягу, плетіння «фєнічок» (браслетів із ниток), зав’язування вузлів, а також походити по натягнутому канату (слек лайн), намалювати картину, сфотографуватися із замороженим світлом (freeze light), познайомитися з іноземцями, почитати вірші чи придбати гарні речі на ярмарку. 

Програма першого дня почалася з надування великих мильних бульбашок. Така забава одразу припала до душі найменшим гостям фестивалю. Далі на сцені свій показовий виступ провели майстри кіокушин карате, які показали, що треноване тіло здатне витримати і удари палицею, і гострі цвяхи, які давлять у груди. Наступними запалювали «порабульців» музичні гурти. Розпочали енергійні хлопці з гурту «Триста8ісім», які вже встигли підкорити серця не тільки закарпатців, а й фестивальників з усієї країни. Цікавим було те, що лідер гурту виступав у вовняних капцях, — така витівка додавала колориту пісням. Після цього особливу атмосферу своєю музикою створював чопський гурт «Цедра». «Підлив масла у вогонь» й ужгородський колектив «Елегантно зіпсовані». А далі на сцені виступали запрошені гості — гурт «К402» зі Львова та «Гуцул каліпсо» з Чернівців. Останні повністю розворушили публіку і заставили підстрибувати та плескати в долоні навіть найбільш флегматичних.

Між виступами музикантів на сцені показували дизайнерський одяг та танцювали вихованці студії «Blitz». Закінчився перший день вогняним шоу та тригодинним переглядом короткометражок.

Другий день був ще більше насичений різними виступами та видовищними шоу. Музична програма розпочалася драйвовим івано-франківським гуртом «Les stens» . Далі хвилю підхопив надзвичайно музичний гурт з Ужгорода «In submarine». Підтвердив статус «ПораБуло» як міжнародного фестивалю колектив зі Словаччини «Jelly belly», музиканти якого були дуже раді виступити на ужгородській сцені. Приємно вразив і місцевий гурт «Elefunk vibrations». Неймовірне музично-теартальне дійство під назвою «The legendaryshout of  nuns» представив ужгородець Дмитро Павлов, який вже не перший рік дивує закарпатців своєю експериментальною музикою та містичними постановками. Також Дмитро Павлов презентував свій не менш містичний та вражаючий кліп «Down on Earth». На вигуки з натовпу: «Діма ти геній!», він відповідав: «Я не геній, я просто ідіот». Наступними підкорювали сцену гості з Івано-Франківська, гурт «No pasa nada», які так розпалили публіку, що їх не хотіли відпускати зі сцени — натовп вигукував: «На біс! На біс!»

Між музичними виступами відбувалися майстер-класи з бойових мистецтв (ушу та він чунь), аукціон картин та показ дизайнерського одягу. Також, ще раз повторили перформанс з нитками, вивівши не сцену гостей фесту об’єднаний однією ниткою. Завершився фестиваль феєричним вогняним шоу, під час якого горіли не тільки різні предмети, а й очі у глядачів, бо на сцені відбувалося щось неймовірне — вогонь підкорився ужгородським «вогняним артистам». На завершення відбулася вечірка-закриття за участю Dj «Gelofunk».

Протягом двох днів на фестивалі діяли виставка картин та «підвішена» поезія, велика кількість цікавих гойдалок, смачна кухня та безліч інших цікавих атракцій.

Ведучими фестивалю були Віта Мунчак та Олександр Кіпа.

«Фестиваль удався, так як ми й хотіли, — з захопленням розповідає одна із організаторів, Наталія Тарнай. — Говорити про «плюси» і «мінуси», ще рано, але «плюсів» стовідсотково більше. Головне для нас, це бачити усмішки людей — вони задоволені, щасливі, їм подобається. Наступного року «ПораБулоФесту»  також бути!»

01 вересня 2012р.

Теги: ПораБулоФест, фестиваль

Коментарі

НОВИНИ: Світське життя

20:09
/ 7
Стоянка первісних людей в закарпатському Королеві виявилася найстарішим людським поселенням Європи – 1,4 млн років
00:03
Мукачівець Сергій Кузьма здав 24,4 літри крові протягом 20 років
11:05
Вина Срібної Землі. Як на Закарпатті малі винороби просувають свій продукт
18:21
/ 2
Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
19:27
Через COVID та війну равликовий бізнес на Закарпатті вимирає
10:20
"Винна мануфактура Штифко": винороб з освітою фізика відроджує виноградарські традиції на Закарпатті
17:31
Залізничник з Мукачева виготовляє металеві мініскульптури на підтримку ЗСУ
15:06
"Вина Срібної Землі": як на Закарпатті відроджують виноробську славу
15:02
/ 1
Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
10:52
/ 7
Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
10:18
Ужгородка виростила двометрові чорнобривці і потрапила до Книги рекордів
22:42
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
20:46
На Закарпатті ветеранів війни та членів їх сімей професійно адаптують за кошти держави
10:17
Медик з Мукачева Валентин Вракін рятує поранених на передовій
14:11
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
17:44
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
11:32
/ 2
На Рахівщині виготовляють морозиво із пива та сидру та варять варення із гострого перцю
10:57
У нацпраку "Синевир" на Закарпатті встановили фотозону з "портретом" хранительки лісу – Мавки
10:55
В Ужгороді виготовляють натуральну косметику із квітів і трав
11:34
Школяр із Донеччини вигуляв в Ужгороді службового собаку Нацгвардії й отримав у винагороду шкільне приладдя
11:27
Волонтери в Ясінях на Рахівщині шиють маскувальні сітки для бійців на передовій
17:52
Спортсмен із Мукачева Богдан Черепаня став чемпіоном України з бойового самбо
19:00
Дитячі табори відпочинку, квест-екскурсії, туристичні походи: активно й насичено проводять літо на Закарпатті "Щасливі діти"
15:11
/ 2
На Закарпатті врятували лелеку з поламаним крилом
10:39
Вихідець із Лисичанська заснував в Ужгороді першу роликову школу
» Всі новини