Танцюють усі, а наш Василь – найкраще

14 січня, на самий Новий рік за старим стилем, віряни східного обряду відзначали день пам’яті одного із найвизначніших Отців Церкви – День святителя Василія Великого. Напевно, як мало в якій іншій, у родині Козарів неабияк дотримуються традицій пошанування згаданого свята, адже саме цього дня вони вітають із іменинами майже кожного свого чоловіка!

Танцюють усі, а наш Василь – найкраще

«У нашій родині багато Василів, – розповідає мама переможця головного танцювального шоу країни «Танцюють всі – 4!» Василя Козаря пані Оксана. – Його дідик був Василем, і батько теж». Жінка зізнається, що в часи, коли вона чекала свого первістка, вагітним ще не робили УЗД, тому не мог­ла довідатися, кого виношує. «Ми з чоловіком усе думали-гадали, а його батько одразу ж казав, що в нас буде маленький Василько. І коли народився хлопчик, питання з іменем навіть не обговорювалося».

Та й це ще не все: мама Василя розповіла, що її брат теж має «царське» ймення, його син також, а ще – сестрин чоловік. Одне слово, у родині їх багато!

«Мене назвали на честь мого батька, – розповідає Ва­силь Козарь-молодший. –  Пам’ятаю, мама казала, що це ім’я означає «цар серед усіх царів». Справді, воно таки відбилося на долі хлопця – перемога у четвертому сезоні шоу «Танцюють всі!» телеканалу СТБ дісталася 20-річному мукачівцю. Окрім народного визнання, Василь отримав 500 тисяч гривень і можливість відвідати майстер-класи найкращих хореографів США!

Як розповідає хлопець, захопився танцями ще змалечку. «Підійшов до мами і сказав: хочу на танці. І після цього вже не міг ні про що інше думати», – згадує Василь.

Пані Оксана зізнається, що раніше й не здогадувалася, що син так упевнено зможе йти до  своєї мети. «Я знала, що він трудяжка і багато над собою працює, але справді не очікувала на такий результат».

Бажаючи кращого майбутнього для дитини, Василеві батьки були проти того, аби він пов’язав життя з хореографією, мовляв, потрібно здобути гідну професію, а танцювати у вільну хвилину, як і вони за часів студентства.

Хлопчина погодився, та за однієї умови: якщо все ж вступить самотужки на державне замовлення до Київського національного університету культури і мистецтв на хореографію, то сім’я не заперечитиме. «Василь подав документи до кількох вишів – і в Мукачеві, і в Ужгороді, а ще до двох у столиці. Сталося так, що вступна кампанія у КНУКІМ розпочалася скоріше, ніж у всіх інших. Син на першому фаховому іспиті з 10 можливих балів набрав 9. Тоді все стало ясно – навіть не спробував себе в інших університетах. Ми не могли відмовитися від свого слова. І я зрозуміла, що втратила дитину, – усміхається Оксана Петрівна. – Він залишився жити в столиці. Донька наша теж пов’язала своє життя з мистец­твом – навчається на ювеліра у Львівській академії мистецтв».

Під час участі в проекті вся велика родина підтримувала свого Василя, а нині тішиться з його успіхів. Сам же переможець каже, що потребує трохи часу на відпочинок, аби все обміркувати, адже планів на майбутнє – чимало. «Прагну поступово втілити в реальність  мрію з театром танцю, хочу зняти кілька танцювальних відео... А взагалі, тепер найбільше бажаю створити велику, грандіозну виставу».

Анастасія Лесів

17 січня 2012р.

Теги: Козар, танці

Коментарі

Леся Ужгород 2012-01-20 / 18:53:43
Молодчина Василько!Тримай свій бренд!Ти хлопчина із Закарпаття.А на срібній землі міцні та гарні хлопці народжуються,бо земля наша благодатна та родюча! Недарма усе Закарпаття за тебе вболівало на телепроекті"Танцюють усі-4".І підтвердженням цьому твоя впевнена ПЕРЕМОГА !!!

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи