Рейтинг «Нашої України» зростає – опитування Всеукраїнської соціологічної служби

Якби вибори до Верховної Ради відбулися сьогодні, за «Нашу Україну» проголосували би 4,7% виборців. Про це свідчать дані опитування Всеукраїнської соціологічної служби при Національній Академії Наук України, проведеного 5-7 жовтня. 44,5% опитаних однозначно готові взяти участь у виборах, 35,6% відповіли, що скоріше за всі прийдуть на дільниці. Відповідно, серед тих, хто готовий взяти участь у голосуванні, «Наша Україна» має підтримку 5,4% виборців.

Економічний націоналізм
Економічний націоналізм

 

Про це свідчать дані опитування Всеукраїнської соціологічної служби при Національній Академії Наук України, проведеного 5-7 жовтня.

44,5% опитаних однозначно готові взяти участь у виборах, 35,6% відповіли, що скоріше за всі прийдуть на дільниці. Відповідно, серед тих, хто готовий взяти участь у голосуванні, «Наша Україна» має підтримку 5,4% виборців.

При цьому, у порівнянні з попереднім дослідженням соціологів, яке було проведене 28-30 вересня, рейтинг «Нашої України» зростає.

За словами директора досліджень Всеукраїнської соціологічної служби Бориса Сагалакова, таку тенденцію формують декілька обставин виборчої кампанії. По-перше, підтримку формує запит на свободу слова та свободу підприємництва, який мають інтелігенція та підприємці. Також партія здобуває прихильників завдяки політичній рекламі із посилом про розвиток національної економіки, а також політичній комунікації, виступам лідера партії Віктора Ющенка.

Окрім того, за словами Сагалакова, відбувається перерозподіл поміркованого правого електорату через втрати провідної ролі Об’єднаної опозиції, яка почалася з програшем на президентських виборах 2010 року.

«Політологи та соціологи очікували, що рано чи пізно «Наша Україна» підніметься», - сказав Борис Сагалаков, провівши аналогії з Партією Регіонів, яка здобула перемогу на виборах Ради 2006 року після нищівної поразки на президентських виборах 2010 року.

Опитування Всеукраїнської соціологічної служби було проведено 5-7 жовтня 2012 року у всіх областях України та місті Києві. Соціологи опитали 2500 респондентів. Можлива похибка даних 2,2%.

Прес-служба «Нашої України»

Прес-служба «Нашої України»

, Закарпаття онлайн.Політичні партії
11 жовтня 2012р.

Теги: Наша Україна, результатати опитувань, рейтинг, вибори-2012

Коментарі

Уповноважений 2012-10-14 / 00:48:41
Якщо ставити на вагу і дійсно обєктивно оцінити цю особу, йде мова про Ющенка, то можу на 100% запевнити всіх, що те, що він з себе як людина вичавив - прирівнюється до героїчного подвигу. Але (улюблене слово українців) цього в силу масси обставин, тепер, народ не спроможен оцінити. Ющенка ще треба вивчати, вивчати, як унікальність. Думаю його буде достойно оцінено років так через 20. А років так через 100 вивчаючи його персону писатимуть наукові праці і захищатимуть дипломи. Я не намагаюсь сліпо схилити Вас до Ющенка, але намагаюсь відкрити очі тим хто помилково попав в облуду через маніпуляції народною думкою.

Микола 2012-10-12 / 20:27:47
Ющенко хороший економіст, фінансист, у нього були непогані ідеї. Але, проблемою Ющенка була "Вона", аферистка, "газова принцеса", змія - Тимошенко! Нехай су...ка сидить, хоч хтось зумів її посадити!

Патріот України 2012-10-11 / 23:48:29
Я думаю, що варто говорити про досягнення Ющенка, а не про те, що не вдалося зробити. Бо його щонайближчим часом ніхто не перевершить. Доречі при Ющенку кожного року зарплата зростала на 110% щороку, а при Януковичу ледве до 10% на рік дотягує. Оцінюйте Ющенка по його досягненнях!!!!!!!!

/ 22В Ужгороді пройшла об'єднавча конференція закарпатських УНП і РУХу
/ 9Закарпатці взяли участь в об’єднавчому з’їзді УНП та НРУ
/ 1Івана Габора втретє обрано головою Закарпатської УНП
/ 2Закарпатська УНП вимагає від правоохоронців захистити підприємців Тячівщини
/ 2Всі ці роки я без зрад сповідую одні цінності, і вони потребують вашого політичного захисту – звернення Віктора Ющенка
/ 1«Кожен голос має бути покладено на терези здорових цінностей і справжніх змін» – Віктор Ющенко
/ 3"Велика місія українців полягає в тому, щоб прийти на вибори" - Віктор Ющенко
/ 3«Наша Україна» закликає Об’єднану опозицію чітко визначити свою позицію щодо «московської газової угоди» – «найбільш збиткової за всю історію України»
/ 2«Наша Україна» закликає виборців не дати вкрасти свій голос
/ 2Висока явка виборців завадить фальсифікаціям – Віктор Ющенко
/ 1"Зарплата 1000 євро уже завтра. Тоді кажіть чесно, що батон при вашій фантазії коштуватиме 10 євро" - Ванникова
/ 4«Батьківщина» і «Удар»: «Пропало все!» – Ірина Ванникова
/ 4Уряд посилив залежність України від російських «ядерних» технологій – Юрій Костенко
/ 1Влада для політичної дискусії використовує тему «валити на попередника», – Віктор Ющенко
/ 4Парламент у нинішньому вигляді не зможе повторити грузинський досвід боротьби з корупцією – Віктор Ющенко
/ 1Віктор Ющенко назвав основні кроки «Нашої України» в парламенті
/ 4Дорогі українці! Дорогі вояки УПА!
/ 4Політичні проекти без ідеологій перетворять парламент на фабрику «тушок»
/ 1Нашоукраїнці таки-прагнуть люструвати КДБістів
/ 6«Наша Україна» повертає свій електорат?
/ 6"Наша Україна" впритул наблизилася до прохідного бар'єру
/ 4Костенко вважає, що зняття мораторію сприятиме земельним спекуляціям
/ 9Віктор Ющенко: “Нам треба обирати новий курс держави”
/ 4Депутати Великобезнянської райради лобіюють будівництво каскаду ГЕС
/ 7«Наша Україна» заявляє, що ОВК №68 порушує процедуру жеребкування
» Всі записи