«Наша Україна» заявляє, що ОВК №68 порушує процедуру жеребкування

Скаргу про порушення Закону України «Про вибори народних депутатів України» подали уповноважені особи від політичної партії «Наша Україна» у територіальному виборчому окрузі №68. У ній зазначено, що ОВК проявила бездіяльність і не підготовленість до жеребкування кандидатів у члени дільничних виборчих комісій, яке вчасно не відбулося.

На думку кандидата у народні депутати від політичної партії «Наша Україна» Святослава Симканинця, причина  цього порушення полягає у тому, що члени ОВК  в Законі «Про вибори народних депутатів України» не можуть знайти чіткої технологічної вказівки, або просто не хочуть цього робити.

«В ст.28 п. 5 Закону України «Про вибори народних депутатів України» говориться, що кандидатури, внесені до складу дільничної виборчої комісії (дільничної виборчої комісії, а не дільничних виборчих комісій), можуть бути відхилені лише з підстав їх невідповідності Закону, або застосуванням механізму жеребкування. Тому, проводити жеребкування необхідно у межах кожної дільниці окремо», - зазначено у скарзі.

Окрім цього, у документі наголошується про роз’яснення Центральної виборчої комісії від 13 вересня 2012 року № 895 щодо порядку жеребкування в п. 9 та п. 11, де зазначається, що внесені кандидатури включаються до складу відповідної дільничної виборчої комісії шляхом жеребкування.

«Підхід до жеребкування окремо по кожній ДВК дозволить партіям суб’єктам виборчого процесу бути в тій чи іншій мірі представленій в ДВК округу, а от проведення жеребкування загальних списків - подань, що тепер пропонується ОВК ОВО №68, відкине абсолютну більшість партій від участі у роботі ДВК», - переконаний представник політичної партії «Наша Україна».

С. Симканинець робить висновок щодо такої діяльності, вважаючи, що недотримання демократичних принципів у формуванні ДВК не дозволить в демократичний спосіб провести й самі вибори.

Закарпатська обласна організація Української народної партії, Закарпаття онлайн.Політичні партії
21 вересня 2012р.

Теги: Наша Україна, жеребкування

Коментарі

мася 2012-09-25 / 11:32:35
шановний Рома! Юльофанкою мене обзивати не треба.....
а ЮЩЕНКО ТАК!

Рома 2012-09-24 / 17:25:21
мася 2012-09-24 / 12:44:26
А бачу ти Юльофанка! Ющенко був кращим з усіх президентів, по всіх показниках і по економічних і по соціальних і демократичних. Хтось хотів щоб Ющенко гроші роздавав!? Якщо б не Ющенко було б уже як у Білорусії. Дякуйте президенту Ющенку за свободу і підтримуйте його на парламенських виборах.

киця 2012-09-24 / 12:46:16
ДЯКУЮ уповноваженим НАШОЇ УКРАЇНИ та УДАР!!!!!
з ЮЩЕНКОМ до перемоги! ЗАХИСТІМ УКРАЇНУ! ЗБЕРЕЖЕМ СОЛОВЇНУ!
УКРАЇНЦІ за НАШУ УКРАЇНУ!!!!!!

мася 2012-09-24 / 12:44:26
Дякую за "Ющенкофілів" - це може згодом стати потужним "брендом", бо любити Ющенка - значить любити Україну, прагнути правди і свободи. Та й займатися на дозвіллі бджолярством краще, аніж "сидіти" на кокаїні.
Зрештою варто знати, що фекалії найлегше спливають, тож є надія, що УКРАЇНА очиститься від непотребу, потвори,що пудрять мізки українцям, зжеруть одне одного як пауки в банці. Головне їм не перешкоджати. Історія України знає не зраджених Великих Гетьманів. Ющенко, нажаль, один з них, але в нього є потенціал. Отже, ставайте в ряди "ЮЩЕНКОФІЛІВ"!РЯТУЙМО УКРАЇНУ РАЗОМ!!!!!!

Спостерігач 2012-09-22 / 16:31:31
Доречі якщо б не уповноважені Нашої України, контроль і скарги все могло закінчитися ще 20 вересня дуже плачевно для демократів. Подяка Нашій Україні

HolyGlorius 2012-09-22 / 11:09:39
Саме контроль над роботою ОВК68 з боку уповноважених не дозволив їй змахлювати, як це було у Виноградові, Мукачеві та Хусті. А єдина ОВК, яка провела жеребкування законно і чесно по кожній ДВК окремо була Свалявська, допоки свідки пакращення з партії ****онів не нагнули її на пережеребкування.

Комісія 2012-09-22 / 10:53:30
Жеребкування проведено абсолютно законно. Отримана подяка, що комісія Ужгорода - одна з небагатьох по Україні, що зробила жеребкування згідно із Законом та Постановою. Удар та Ющофіли, що дуже скакали про порушення отримали дуже багато місць у ДВК та тепер, нарешті, заткають писок. )))))))))

/ 22В Ужгороді пройшла об'єднавча конференція закарпатських УНП і РУХу
/ 9Закарпатці взяли участь в об’єднавчому з’їзді УНП та НРУ
/ 1Івана Габора втретє обрано головою Закарпатської УНП
/ 2Закарпатська УНП вимагає від правоохоронців захистити підприємців Тячівщини
/ 2Всі ці роки я без зрад сповідую одні цінності, і вони потребують вашого політичного захисту – звернення Віктора Ющенка
/ 1«Кожен голос має бути покладено на терези здорових цінностей і справжніх змін» – Віктор Ющенко
/ 3"Велика місія українців полягає в тому, щоб прийти на вибори" - Віктор Ющенко
/ 3«Наша Україна» закликає Об’єднану опозицію чітко визначити свою позицію щодо «московської газової угоди» – «найбільш збиткової за всю історію України»
/ 2«Наша Україна» закликає виборців не дати вкрасти свій голос
/ 2Висока явка виборців завадить фальсифікаціям – Віктор Ющенко
/ 1"Зарплата 1000 євро уже завтра. Тоді кажіть чесно, що батон при вашій фантазії коштуватиме 10 євро" - Ванникова
/ 4«Батьківщина» і «Удар»: «Пропало все!» – Ірина Ванникова
/ 4Уряд посилив залежність України від російських «ядерних» технологій – Юрій Костенко
/ 1Влада для політичної дискусії використовує тему «валити на попередника», – Віктор Ющенко
/ 4Парламент у нинішньому вигляді не зможе повторити грузинський досвід боротьби з корупцією – Віктор Ющенко
/ 1Віктор Ющенко назвав основні кроки «Нашої України» в парламенті
/ 4Дорогі українці! Дорогі вояки УПА!
/ 4Політичні проекти без ідеологій перетворять парламент на фабрику «тушок»
/ 3Рейтинг «Нашої України» зростає – опитування Всеукраїнської соціологічної служби
/ 1Нашоукраїнці таки-прагнуть люструвати КДБістів
/ 6«Наша Україна» повертає свій електорат?
/ 6"Наша Україна" впритул наблизилася до прохідного бар'єру
/ 4Костенко вважає, що зняття мораторію сприятиме земельним спекуляціям
/ 9Віктор Ющенко: “Нам треба обирати новий курс держави”
/ 4Депутати Великобезнянської райради лобіюють будівництво каскаду ГЕС
» Всі записи