На Закарпаття з’їхалися спеціалісти з питань екології та атомної енергетики

В ужгородському Катехитичному духовному центрі розпочалася науково-практична конференція з міжнародною участю «Відповідальність за створіння та енергетичні виклики сьогодення в Східній Європі». Це своєрідний форум, завданням якого є розширення суспільного діалогу за умов співпраці релігії та науки задля привернення уваги і пошуку шляхів вирішення екологічних проблем.

На Закарпаття з’їхалися спеціалісти з питань екології та атомної енергетики

Протягом шести днів фахівці з Німеччини, Польщі, Словаччини та України, котрі спеціалізуються на питаннях енергозбереження, відновлювальної енергетики та змін клімату, а також представники різних релігійних конфесій шукатимуть шляхи здійснення відповідальності за створіння в контексті енергетичних викликів сьогодення.

6 та 7 травня учасники конференції слухали та обговорювали за круглим столом доповіді про енергетичне майбутнє Східної Європи, відповідальне використання енергетичних ресурсів, як новий виклик для церкви, проблеми зміни клімату, відповідальність за створіння й екологічний слід на Землі.

Науковці не обійшли увагою заплановані ще в радянські часи для будівництва на Закарпатті дві атомні електростанції: перша в районі Чорного Мочару, а друга — недалеко від Теребле-Ріцької ГЕС. Фахівці стверджують, що за умов здійснення цих планів та виникнення нещасного випадку, подібного на Чорнобиль, хвиля пилу закрила би Західну Європу, Скандинавію торкаючись навіть Балканського півострову.

Маркус Фогт з Університету Людвіга Максиміліана (м. Мюнхен, ФРН), один із доповідачів, висловив пропозиції щодо створення в Україні власної моделі розвитку атомної енергетики, до якої треба застосовувати особливий підхід: "Перш за все потрібно забезпечити належне захоронення відходів, хороші могильники. Не варто брати у приклад мислення людини Постмодерну, тобто намагатися розвивати атомну енергетику і водночас не довіряти їй".

Організаторами конференції виступили: Кафедра Екології та охорони навколишнього природного середовища УжНУ, комісія з екології і мігрантів Римо-католицької конференції єпископів України,   бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства з питань екології, комісія з екології Мукачівської греко-католицької єпархії, кафедра католицької теології християнської соціальної етики університету Людвіга Максиміліана, м. Мюнхен, Ужгородська греко-католицька богословська академія імені Блаженного Теодора Ромжі, благодійний фонд „Церква і навколишнє середовище".

Протягом наступних днів учасники конференції відвідають Ужгород та Мукачево, зроблять екскурсії до музеїв, замків, природоохоронних територій Закарпаття.

Наталія Каралкіна, РІО

08 травня 2011р.

Теги: енергетичний, релігія, екологічний

Коментарі

Олександр 2011-05-08 / 09:16:00
Я вже 17 років пропоную будувати винайдені мною екологічно чисті іоносферні електростанції , які замінять нафту,газ , вугілля і навіть атомні електростанції( є авторські свідоцтва).Принцип дії : Експериментуючи з грозовими хмарами,я прийшов до висновку,що вони заряджаються від іоносфери зі швидкістю від 2 до 15 мільйонів Вольт в секунду.Іоносфера - Земля це природний конденсатор,а грозова хмара - це просто провідник,середня пластина конденсатора.Якщо між заряджені пластини помістити пластину з провідника - на ній теж появиться напруга.Якщо замість хмари над землею помістити провідну пластину - на ній появиться напруга .Ідеальні місця для будівництва - пустелі,де максимум сонячних днів , ясного неба і вільних територій, Потужність залежить від площі пластин, часу доби ,пори року і косинуса географічної широти.Рекомендую почитати мою статтю " Іоносферна електростанція ( ІЕС ) " в журналі ІДЕЯ № 3 Української академії оригінальних ідей за 1994 рік
Отримувати електричну енергію з електричної - що може бути ідеальніше ?
До речі - церква нам вже 2011 років доказує , шо спасіння прийде з неба (від іоносфери) ,а не з-під землі (уран чи вугілля)

НОВИНИ: Соціо

00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 1
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 2
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 11
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
» Всі новини