Закарпаття: Проти виплати зарплатні в "конвертах" – всією громадою!

Встановлення партнерських відносин в атмосфері довіри та поваги між податковою службою і платниками податків - найголовніше завдання сьогодення. Є чимало таких приватних підприємців, які не хочуть працювати в правовому полі, не хочуть реєструвати в центрі зайнятості найманих осіб та платять їм зарплату в "конвертах", чим позбавляють їх в майбутньому достойної пенсії.

Закарпаття: Проти виплати зарплатні в "конвертах" – всією громадою!Як свідчить аналіз виплати заробітної плати в Закарпатській області, деякі підприємці та підприємства продовжують нараховувати та виплачувати заробітну плату менше законодавчо встановленого рівня. Тому ДПІ у Виноградівському районі приділяє багато уваги попередженню та усуненню фактів виплати заробітної плати нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати, а також виплати заробітної плати в “конвертах”.

За ініціативи керівництва ДПІ у Виноградівському районі при райдержадміністрації створено робочу групу з числа працівників пенсійного фонду та центру зайнятості, податкової інспекції, контрольно-ревізійного управління, управління праці та соціального захисту. З приватними підприємцями постійно проводиться відповідна робота щодо оформлення трудових договорів із найманими працівниками через центр зайнятості та виплати їм заробітної плати не нижче встановленого законодавством мінімуму. На засіданнях робочих груп обговорюються питання щодо легалізації виплат заробітної плати, розробляються щомісячні графіки перевірок суб’єктів господарювання, приймаються пропозиції щодо активізації роботи в даному напрямку. В разі допущення розбіжностей кількості найманих працівників, які рахуються в пенсійному фонді та центрі зайнятості - викликаються підприємці для дачі пояснення та обов’язкового оформлення працівників належним чином.

Одним із важелів ДПІ у Виноградівському районі по легалізації заробітної плати є проведення контрольно-перевірочної роботи суб'єктів господарювання як юридичних, так і фізичних осіб. Тут необхідно зазначити, що громадяни проявляють байдужість до свого майбутнього, правильного застосування суб'єктами господарювання діючого податкового законодавства, справедливого та прозорого ведення бізнесу. Так, з початку року за результатами контрольно-перевірочної роботи суб’єктів господарювання - фізичних осіб (приватних підприємців) та юридичних осіб виявлено 106 неоформлених найманих працівників, яким виплачено дохід в сумі 51,4 тис.грн. та з яких додатково донараховано і сплачено до бюджету 11,2 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб. Залучено до оподаткування 106 осіб. Серед приватних підприємців, які допускали порушення чинного законодавства при виплаті заробітної плати, є: Регяльскіс Е.З., Свищо В.І., Гергардт Й.Т., Неймет О.Д., Канюк І.В., Гал С.С. тощо. Серед суб’єктів господарювання – юридичних осіб, які допускали порушення чинного законодавства при виплаті заробітної плати, є: ТОВ “Тиса”, ТзОВ “Остап”.

Основними порушеннями, які допускаються суб'єктами господарювання є нарахування, але не виплата заробітної плати працівникам та не перерахування податку з доходів фізичних осіб до місцевого бюджету. Громадяни мають знати, що держава буде захищати соціальні та матеріальні інтереси людини лише на величину її особистого трудового внеску - яку зарплату вона отримувала і як при цьому сплачувалися належні платежі в Пенсійний та інші фонди. Наприклад, розмір пенсії буде напряму залежати від тих виплат, які отримував громадянин і які відображені в бухгалтерських звітах. Аналогічна ситуація і з Фондом загальнообов'язкового державного страхування на випадок безробіття, нарахування "лікарняних", компенсацій у випадку втрати працездатності.

Виплачуючи зарплату в "конвертах" та не відраховуючи соцвідрахувань у відповідні Фонди, працедавець прирікає своїх людей на безправне майбутнє. Тому саме для захисту прав працівника держава вимагає обов'язкового оформлення трудового договору, будь то велика фірма, разова робота або праця на індивідуального підприємця.
ДПІ у Виноградівському районі
07 листопада 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 1
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 2
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 11
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
» Всі новини