Ужгородські депутати і чиновники відпочивали за кордоном під виглядом "відряджень" – СБУ (ФОТО, ВІДЕО)

СБУ провела обшуки в Ужгородській міськраді щодо відпочинку депутатів за кордоном під виглядом «відряджень». Про це повідомила пресслужба УСБУ в Закарпатській області

Ужгородські депутати і чиновники відпочивали за кордоном під виглядом "відряджень" – СБУ (ФОТО, ВІДЕО)

Служба безпеки України та Національна поліція провели серію обшуків у адмінбудівлі Ужгородської міської ради. Правоохоронці перевіряли обставини виїзду за кордон місцевих депутатів.

За даними слідства, для виїзду за межі України чиновники міськради вносили недостовірні відомості до офіційних документів про службові відрядження.

Так, для оформлення зарубіжної поїздки посадовці використовували фіктивні запрошення від афілійованих іноземних організацій.

Для маскування злочинної діяльності фігуранти не реєстрували таку «кореспонденцію», а підписані листи на закордонні «відрядження» не вносили до системи електронного документообігу міськради.

За наявними даними, під час таких «відряджень» посадовці насправді виїжджали на зарубіжний відпочинок під час війни.

Для з’ясування всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності тривають слідчі дії у межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Санкція статті передбачає покарання до 9 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводять співробітники СБУ в Закарпатській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури..

01 листопада 2023р.

Теги: обшуки, відрядження, чиновник, депутат, відпочинок

Коментарі

тарас 2023-11-11 / 12:26:55
Перевірте депутата Великоберезької сільради Цільо василя який у серпні поїхав на море в Больгарію.

пенсіонер 2023-11-03 / 08:48:34
Половину прокуратури треба звільнити. Лишити лише пахарів, а пенсіонерів, котрі під час війни отримують пенсії у 20 тисяч та зарплату від 50 до 80 тисяч на х... відправити додому. Злодійню, кришувальників наркоти, хабарників або на нари, або окопи копати під Авдіївкою. Хай там захищають свої накрадені статки.
А тих, хто у порушення законі про заборону виїзду за кордон відпарвити на нари, років на десять, хай там довідпочивають пі...
Бо якщо прості хлопці із ЗСУ не втримають фронт, лишитеся козли всього накраденого, голими станете, як наші діди в 1944 році.

7777 2023-11-02 / 21:23:04
А в цей час прокурор Варга в Рахівському районі пяний в драбадан скоїв авврію ... і щось всі мовчать... Агов... преса... Ви де ???

До подвійних стандартів 2023-11-02 / 15:33:59
Лиш раді цих перевертнів в погонах, а таких десятки тисяч по державі, не кажучи вже за мерів, чиновників, депутатів, міністрів і їх сімей, простій людині стоїть іти воювати, щоб цей пір під час чуми продовжувався... Слів не має.

%%%%%%%% 2023-11-02 / 12:24:31
А депутат міск- Андрій Риба-Молодий Здоровий бугай Взагалі Днями Виїхав з України?якТо?

Пенсіонеру 2023-11-02 / 10:56:54
Правоохоронці і судді також відпочивали за кордонами воюючої нені. Побриють депутатів і цим піаракція закінчиться.

пенсіонер 2023-11-02 / 10:44:21
Усіх чиновників, хто відпочивав за кордоном, відправити довідпочивати на берег Дніпра на херсонщину.

ужгородець 2023-11-02 / 09:35:36
Вночі дивишся з Червениці на місто, яке сяє немов новорічна ялинка і думаєш, скоро паскуди вити будете, коли почнуть світло відключати на цілу добу. Ну на х... під час війни горить всю ніч ілюмінація і підсвітка новобудов, а вдень вуличне світло?? Ви що люди подуріли???? То в чому Фіцо не правий коли стверджує, що Україна найбільш корумповна країна в світі??? Чи словаки не вміють читати Закарпаття онлайн??? Такі статті як тут та коментарі до них ??? Чи про наш контарабас словаки та мадяри нічого не знають ??? От вам відповідь на питання чому мадяри та словаки до нас відносяться як до марги дур....ї.

Подвійні стандарти 2023-11-02 / 08:09:52

Закарпатські прокурори вирішили гульнути у Європі: бронь від мобілізації гарантує виїзд
Прокурори, ймовірно, добряче перетомилися і вирішили відпочити та пошопитися.

Володимир Жилкін та Павло Русняк
Володимир Жилкін та Павло Русняк
Про це пише видання Лента.юа. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Поки в країні йде війна, поки українські захисники вже рік сидять в окопах без ротації, бо на фронті не вистачає людей, прокурори, які звикли до ситого життя, користуючись своєю бронею від мобілізації, мабуть, сильно перевтомилися і вирішили з'їздити на шопінг до ЄС.


Поки прокурор Івано-Франківської області Ігор Настасяк публічно оголосив, що скасував свою броню від мобілізації та готовий служити у ЗСУ, якщо йому прийде повістка з військкомату, його колеги на Закарпатті, користуючись бронею, катаються відпочивати до Європи

За даними джерел у Державній прикордонній службі України, заступник прокурора Закарпатської області Павло Русняк у грудні 2022 року виїхав на територію Євросоюзу. За даними його колег, Русняк їздив відпочивати у відпустку та вибрав для цього одну з європейських країн.

Очевидно, наслідуючи приклад одного з топ-менеджерів обласної прокуратури, керівник Тячівської окружної прокуратури Закарпатської області Володимир Жилкін не відмовив собі у поїздці до Європи, і 20 січня 2023 року перетнув кордон України з Угорщиною через КП ”Лужанка”.


”Поки в країні йде війна, поки наші захисники вже рік сидять в окопах без ротації, бо на фронті не вистачає людей, прокурори, які звикли до ситого життя, користуючись своєю бронею від мобілізації, мабуть, сильно перевтомилися і вирішили з'їздити на шопінг до Європи”, – зазначає у коментарі виданню співрозмовник у Держприкордонслужбі.

Павло Русняк обіймає свою посаду вже понад 8 років. За цей час він встиг прославитися своїм майном, що не співвідноситься з доходами: зокрема, на початку своєї кар'єри заступник прокурора області потрапив у скандал із годинником вартістю в 50 тисяч доларів, який він після громадського осуду перестав носити. Русняк разом зі своєю родиною володіє кількома будинками, земельними ділянками, двома іномарками та навіть власною котельнею.

Як раніше писало видання ”Трибуна”, розкішний спосіб життя Павла Русняка пояснюється тим, що свого часу до легалізації грального бізнесу в Україні він відповідав за ”кришування” нелегальних казино та залів гральних автоматів на Закарпатті.

”За ним закріплено прізвисько ”касир”, оскільки, працюючи у Закарпатській облпрокуратурі, він керував збором данини податковою та міліцією”, — пише видання.



Його колега Володимир Жилкін встиг покерувати прокуратурами кількох прикордонних районів Закарпаття, що дало йому змогу покривати незаконне перевезення цигарок через кордон, який відбувається у підвідомчому йому Тячові регулярно і сьогодні. Лише днями співробітники митниці на кордоні з Румунією затримали газовоз, у цистерні якого намагалися провести 215 ящиків цигарок загальною вартістю близько 5,6 млн грн.

Окрім того, за відомостями співробітників прокуратури, за часів керівництва прокуратурою Берегівського та Виноградівського районів Жилкіним він успішно заробляв на конфлікті інтересів, адже його батько — Володимир Жилкін — працює адвокатом у Виноградові, а тому їм удвох вдавалося непогано заробляти на ”зливі” кримінальних справ.

Саме за бездіяльність Жилкіна щодо його підлеглих, які не розслідували та закривали справу за справою, неодноразово були обурені місцеві громадські активісти.

Показуха 2023-11-02 / 07:54:26
Де відпочивали під час війни працівники СБУ, прокуратури, мусора, ДБР, і т.д?

Ноно 2023-11-02 / 06:56:59
Придивiться до вiдряджень в УжНУ! Хаха!Отам цiкаве! Деякi професори хронiчно у вiдрядженнях! Практичность на роботу i не ходять!

Закарпатцю 2023-11-01 / 19:10:10
А ти би як хотів? Йди на його місто.

Еган 2023-11-01 / 19:02:34
Та ті відрядження- то ще найменше зло від тої компанії.А як там на рахунок дерибанів як під час війни, так і до неї?
Але винного знайдуть,точно знайдуть.То буде та дівочка, що у білій кофтині на знимку.Ото саме вона все затіяла.

Закарпатець 2023-11-01 / 18:46:31
Чергова "показуха"... Подивимось, чим закінчиться...

3322 2023-11-01 / 17:47:37
За наявною інформацією, фігуранти допомагали «вирішувати питання» й в багатьох інших регіонах України.

Організатор чітко продумав структуру злочинного угруповання. Одна частина відповідала за «рекрутинг» клієнтів, інша за незаконне оформлення документів. Представники обох «гілок» для конспірації між собою не перетиналися.

За попередніми даними слідства за цією схемою за кордон могло виїхати щонайменше 100 ухилянтів. Повністю задокументовано 40 епізодів отримання грошей. Вартість «послуги» складала від 6 до 10 тисяч доларів США з однієї особи в залежності від стартового пакета документів. Клієнтами були як вчорашні студенти, так і банкіри з дорослими синами.

Під час понад 40 обшуків за місцями роботи у ТЦК та проживання фігурантів у різних регіонах України, правоохоронці вилучили документацію та носії інформації, що підтверджують реалізацію протиправної схеми. У ході досудового слідства, працівники ДБР встановлюють точну кількість ухилянтів, які оплатили «послуги» зловмисників

4477 2023-11-01 / 17:47:01
Працівники ДБР спільно з СБУ викрили та заблокували безпрецедентно масштабну схему ухилення від мобілізації. В ній були залучені посадовці 9 військкоматів переважно з Києва та області, керівниця ВЛК Макарівського району Київщини та спільники з інших областей України.

Організував оборудку колишній начальник Київського обласного військового комісаріату, який вийшов на пенсію, проте зберіг необхідні зв’язки. Під його контролем інші учасники злочинної організації вносили завідомо недостовірні дані до військово-облікових документів про зняття чоловіків з обліку через непридатність до військової служби за станом здоров’я. До «пакету» документів входили підроблені довідки ВЛК, оформлені без проходження військовозобов'язаними встановленої процедури. Учасники угруповання надавали «клієнтам» поради, вказівки щодо місць, порядку та способу перетину державного кордону України.

Більшість документів оформлялося через один із районних ТЦК та СП Київської області, але до схеми було залучено представників ще щонайменше з 7 київських районних військкоматів та одного на Закарпатті.

Маріі 2023-11-01 / 17:42:18
Ту Вербицьку - на Каховське море обміліле, довідпочивати, у стабпунктах підлогу, кров підтирати

МАРІЯ 2023-11-01 / 17:37:57
Пройдіться по радах всіх рівнів області і вам дипки волоси встануть. Це практика поголовна і всі знають.В ТОМУ ЧИСЛІ ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА РАЙОННОЇ ПЕРВИННОЇ ДОПОМОГИ ТА ДЕПУТАТ РАЙРАДИ ВЕРБИЦЬКА ПРОВЕЛА ЛІТНІЙ ВІДПОЧИНОК НА МОРЯХ

Шоні 2023-11-01 / 17:31:44
А чом би й ні? Вони ж недоторкані. До тепер, були.
Буде з того щось?

НОВИНИ: Політика

12:43
Закарпатська асоціація футболу закликає спортсменів не брати участь у турнірі "сепаратистської" CONIFA
22:20
/ 4
Зеленський призначив Сергія Кононенка начальником УСБУ в Закарпатській області
20:08
/ 2
Зеленський звільнив Гузинця з посади голови Ужгородської РДА
23:53
/ 38
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 3
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 15
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 13
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
» Всі новини