У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму

Новий "слуга", що відомий на Закарпатті цілою низкою скандалів, останнім часом доклав чимало зусиль для своїх реабілітації та легітимізації.

У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму

Сьогодні, 21 березня, під час 14-ї сесії Закарпатської обласної ради, депутатську присягу прийняв Роланд Цебер. Як повідомляє пресслужба Закарпатської облради, її голова Роман Сарай вручив новообраному депутату картку для голосування та депутатський нагрудний знак.

Р.Цебер замінив  у вищому представницькому органі влади Закарпаття обраного від Закарпатської обласної організації політичної партії "Слуга народу" депутата Олексія Іванчо, який склав депутатські повноваження під час сесії облради 21 грудня 2023 року.

До відставки О.Іванча спричинився скандал з неграмотною і антидержавною заявою, оприлюдненою за наслідком візиту до комплексу "Термальні води Косино" представників Закарпатського ОТЦК і СП, а також наступним публікуванням нашим ресурсом інформації про наявність в цьому закладі імперських символів так званої "Великої Угорщини".

У зазначеному контексті особа нового "слуги" в складі Закарпатської облради є не менш проблемною.

Вперше Роланд Цебер став відомий ширшій громадськості, коли у жовтні 2018 року на Закарпатті розгорівся резонансний скандал через оприлюднення на сайті «Миротворець» понад трьох сотень прізвищ закарпатських держслужбовців, які володіють одночасно українським та угорським паспортом. Йшлося про посадовців, які випадково чи цілеспрямовано "засвітили" свій угорський паспорт десь на кордоні або інших державних установах. Серед сотень людей у списку був депутат Ужгородської райради, головний спеціаліст Ужгородського районного відділу Державної виконавчої служби Роланд Цебер.

Фрагмент списку власників угорських паспортів із числа жителів Закарпаття,
де фігурує Роланд Цебер

Далі, наприкінці січня 2019 року, закарпатськими ЗМІ було оприлюднено інформацію про те, що з сейфу ужгородського офісу Роланда Цебера невідомі злочинці викрали значну суму в валюті.

Згодом, у жовтні 2019 року, за інформацією СБУ та Держприкордонслужби України телеканал "Сіріус" оприлюднив докладну інформацію про наявність у Р.Цебера паспорта Угорщини, з яким той ввіз на територію України автомобіль марки Mercedes-Benz чеської реєстрації, неодноразово перетинав кордон, а також щонаймене двічі протягом 2015 року відвідав окупований росією Крим.

За оприлюдненою тоді ж членами політичної команди "Альтернатива (Тарас Деяк та інші) інформацією, DJ Ceber розважав там окупантів під час заходів у нічних клубах, зокрема, що показово, до "Дня защітніка Отєчества" (Дня Радянської армії і Військово-морського флоту) 23 лютого 2015 року. При чому, фігурував там як діджей з Угорщини, в чому можна переконатися з відповідного постеру.

Як свідчать відкриті джерела, Р.Цебер в ті часи справді працював диск-жокеєм як DJ Ceber, зокрема в "проблемному" Eila White Club.

Особливий цинізм полягав також в тому, що в той самий час, коли вн їздив розважати окупантів в Криму, за даними сайту "Чесно",  Р.Цебер був помічником на платній основі депутата ВР 8-го скликання від "Блоку Петра Порошенка" Юлія Мамчура – легендарного командира 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації, який разом з підлеглими, що не зрадили українській присязі, з оркестром, що грав гімн України, та прапорами маршем пройшли крізь кордони росіян, що блокували територію гарнізону, і вивів свою частину з Криму до Миколаєва.

Ще тоді АТОвці назвали Р.Цебера "негідником" і "особою, якій не те що не місце в українській політиці та органах місцевого самоврядування, а місце за ґратами за державну зраду України".

Скріншоти з афіш виступу DJ Ceber в окупованому росією Криму,
зокрема на "День защітніка Отєчества"

На цій підставі Р.Цебера було внесено до бази сайту "Миротворець", куди потрапляють особи, які "засвітилися" в діях антидержавного характеру.

У відповідь на заяву ветеранів АТО з цього приводу, тодішній очільник обласної організації політичної партії "Слуга народу" і голова Закарпатської ОДА Олексій Петров "мав тривалу розмову" з кандидатом в депутати облради від цієї політичної сили і, на той час, неафішовано, своїм офіційним радником Р.Цебером та повідомив громадськість, що "Служба безпеки України  розпочала відповідну перевірку, за результатами якої будуть підтверджені або спростовані дані факти".

У будь-якому разі офіційного заперечення вказаних фактів Службою безпеки України не відбулося. І, судячи з об'єктивності наведених матеріалів, вже не відбудеться.

Оскільки, виходячи з місця в партійному списку кандидатів в депутати від "Слуги народу" до Закарпатської облради Р.Цебер тоді потрапити не зміг, він вжив ряд заходів для своїх реабілітації та легітимізації. Зокрема, як повідомляло Закарпаття онлайн, досить несподівано цей закарпатський "клієнт" "Миротворця" з угорським паспортом "випірнув" на посаді радника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. З цього трампліну, за інформацією Закарпаття онлайн, він навіть намагався працевлаштуватися на посаді представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Закарпатській області, але, з огляду на проблемний шлейф в біографії, безуспішно.

Однак, паралельно у цьому статусі Р.Цебер розгорнув бурну "міжнародну" діяльність – здійснював якісь зустрічі з високопосадовцями різних держав, зокрема, що показово,  Угорщини. Як свідчать джерела Закарпаття онлайн в правоохоронних органах, ці зустрічі є самовільними і не узгодженими з міністерством закордонних справ України. Однак вони спрямовані виключно на формування особистого іміджу Р.Цебера і якоїсь помітної шкоди державі не завдають.

Особливою фішкою Р.Цебера є тісне і близьке знайомство з молодим представником комітету оборони Бундестагу Маркусом Фабером, яке відкриває перед ним чимало зачинених дверей. Для того, аби скористатися своїм несподіваним шансом стати депутатом Закарпатської облради від президентської політичної партії, 8 січня поточного року Р.Цебер навіть привіз його до Ужгорода для зустрічі з головою Закарпатської ОВА, очільником облорганізації "Слуги народу" Віктором Микитою. Паралельно, у цьому контексті, в медійній сфері Р.Цебер заручився підтримкою наближеного до влади псевдоактивіста Павла Федаки.

Однак, за інформацією джерел Закарпаття, справжньою причиною успіху амбітного. але не надто принципового закарпатця є тіньове покровительство іншої особи, раніше впливової в українському політикумі.

21 березня 2024р.

Теги: Цебер, паспорт, угорщина, Крим, депутат, присяга, облрада, Закарпаття

Коментарі

7320 2024-03-30 / 17:37:00


Флуд. Коментар видалено. Коментуйте по темі публікації. Адмін


Ну і де СБУ 2024-03-26 / 18:22:46
СБУ в нас є чи так для галочки? Чому цей любітель розважати окупантів ще не сидить??
Ну а Микита як керівник обласних Слуг і екс-сбушник наче страус, напевно добре занесли щоб цей колаборант зайшов в депутати. Хоча що ми хочемо якщо губернатор же сам казав перед початком великої війни, що населення рашки "нам брати". То постає питання - вони Слуги народу якого?

форестер 2024-03-26 / 11:36:10
То хто все ж таки кришує і штовхає цього кіндерсюрприза?

форестер 2024-03-26 / 11:34:52
І це команда Фарбованого Лиса

Маняк 2024-03-25 / 20:29:36
Ролі помниш як ти мені дороги стелив з наркоти і донбхуаав за мною???

капець (( 2024-03-25 / 17:55:26
І оце покидченя тепер обласний депутат?

до Круто 2024-03-25 / 17:26:48
Коміки, клоуни, тамади. Тепер - діджей з наркоклубу. Хіба не логічний, не послідовний розвиток подій?

Круто 2024-03-25 / 15:57:35
Об довбаного ді-джея наріка з дискоклубу ЕЙЛА, який належав Маняку Василю обирають депутатом. Ви там з розуму всі посходили ?

пенсіонер 2024-03-25 / 08:34:15
Катерина, це скоріш за все агент прокремлівський. На жаль атких у Закарпатті тисячі. У нас більше агентури промедвечуковської ніж у всіх областях заходу України.

Катерині 2024-03-23 / 10:26:45
Ну і, отримуючи паспорт, він присягав на вірність Угорщині. Країні, яка є союзником росії

Катерині 2024-03-23 / 10:25:18
Дуро, він під час війни їздив в окупований Крим розважати окупантів на Дєнь защітніка Отєчества.
ну і за законом держслужбовцям ЗАБОРОНЕНО мати друге громадянство

До нижче написаного 2024-03-23 / 05:57:09
Дикiсть! Депутат другоi держави? Ви зовсiм з глузду зiiхали?

Катерина 2024-03-23 / 01:40:19
Все як у тій поговірці: Собаки гавкають, а караван іде далі.
І яка проблема, що цей депутат має подвійне громадянство?
Який закон він порушив? Можете назвати конкретну статтю та якого саме закону???
Для державних службовців законом "Про державну службу" є заборона в частині подвійного громадянства, а для депутатів місцевих рад так само як і для звичайних громадян України такого обмеження не існує. Не потрібно маніпулювати навколо цього питання.
Навіть Конституція України не передбачає обмеження в частині подвійного чи множинного громадянства. Назвіть мені конкретну статтю основного закону України, яка обмежує громадян України в частині набуття додаткового громадянства.
Що стосується "Миротворця" ...... це що офіційний сайт держави???
Інфа на ньому є істиною в останній інстанції???
Засновник сайту приватна особа. І що тепер?
Якщо ця приватна особа розмістила на своєму сайті якусь інфу, то зараз уся країна має танцювати???
Якщо цей сайт такий принциповий, то чому на його сторінках не з'явилися імена цілої купи міністрів часів президентства Порошенка, топчиновникіа ключових державних установ, організацій та підприємств???? Чому ми не бачили там ім'я заступниці міністра охорони здоров'я пані Супрун???? Чи американське громадянство не рахується подвійним????
Грузинське, польське, естонське, французьке, ізраільське та англійське громадянство також не є подвійним???
Я правильно розумію????
Для кого ця клоунада навколо угорського громадянства?
З румунським громадянством на Тячівщині та у Чернівецькій області немає ніяких проблем??? Там усе гаразд???
А з картою поляка на Галичині усе добре???
Очі не муляє???
Ні-і ???????
А як бути з картою закордонного словака????
Кожен українець при нагоді правдами і неправдами намагається отримати додаткове громадянство. Кожен, у кого є бодай якась можливість. Кожен!!!!!!!
І що?????? Це хіба злочин?????
Це право кожного влаштовувати своє життя на свій розсуд і не засновнику Миротворця вказувати кому і як правильно жити.

злий 2024-03-22 / 13:23:10
То капець!
Кончена влада

Козел 2024-03-22 / 12:35:25
Правда

тарас 2024-03-22 / 12:10:05
Переважна більшість депутатів берегівського району та всіх ОТГ мають мадярськи паспорти.У Великих Берегах депутати Цильо,Бурса,Товт,Турані,Боднари,Сабо,Надь рената вже давно мають.про них знають й органи,але нікому то не цікаво.

Читач 2024-03-22 / 10:27:05
Перерахуйте мені усіх порядних депутатів облради або міськради - вони є в природі? Замість цього покидька обрали нормальну людину? Ні, це зі сфери фантастики!

трактор прозор 2024-03-22 / 08:50:06
Яскраве підтвердження вислову про чужих вошей і своїх гнида. З такими челядниками не скоро переможемо. Гойра орбан ?

ЛОХОТРОН-73 2024-03-22 / 05:58:36
НО ЩО СКАЖЕТЕ ПЕТРОВ,МИКИТА,САРАЙ I ДРУГI ура-слуги?

Ген....ни 2024-03-22 / 03:59:11
I таких пiвоблради! Який нахер прогресс!?

НОВИНИ: Політика

23:53
/ 25
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини