Ветерани закарпатської міліції їдуть на зустріч "своїх" у Донецьк

Ветерани Сходу і Заходу України: зустріч на Донеччині
З 19 по 22 травня цього року донецька земля приймала представників ветеранських організацій органів внутрішніх справ Закарпатської, Львівської і Донецької областей. Ініціатором такої зустрічі був начальник Головного управління МВСУ в Донецькій області генерал-майор міліції Микола Куп’янський, підтримавши пропозицію міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Мета заходу -- зміцнення дружніх стосунків між ветеранськими організаціями ОВС України. У складі делегації від нашого краю були Петро Бронтерюк, Віктор Копинець, Іван Пранничук та Василь Бабич.
З першої хвилини перебування у Донбасі гості відчули теплоту сердець тамтешніх правоохоронців. Відразу ж на пероні їх зустріли, як найдорожчих друзів, з хлібом-сіллю. Представникам делегацій запропонували насичену культурну програму. Під звуки духового оркестру їх вітали співробітники ГУМВСУ в Донецькій області, зокрема керівник управління кадрового забезпечення полковник міліції Дмитро Житков. Далі гості відвідали музей історії правоохоронних органів цього краю, ознайомившись з цікавими експозиціями, побували у храмі святого мученика Іоанна-воїна, розташованого на території управління, оглянули також приміщення міліцейських служб і підрозділів.
Під час перебування на донецькій землі, ветерани із західних регіонів України вшанували пам’ять загиблих воїнів, шахтарів та правоохоронців цього краю, поклали квіти до підніжжя пам’ятника героям. Незабутнє враження справили на них меморіали "Визволителям Донбасу", "Загиблим шахтарям" в Макіївці та алея слави у Святих горах. Справжньою духовною родзинкою цих заходів стало відвідування Святогірської Лаври – православної перлини сходу України. Особливо незабутніми були хвилини спілкування за дружнім столом, де звучали мелодії улюблених пісень. А що може бути кращим, за веселий спів друзів-побратимів?
Водночас ветерани мали змогу поспілкуватися, обговорити існуючі на сьогодні проблеми, обмінятися досвідом своєї роботи з представниками ветеранських організацій ГУМВС області, Макіївського та Слов’янського міськуправлінь. Зокрема, було вирішено й надалі підтримувати ділові дружні стосунки, ділитися передовим досвідом.
За словами ветеранів, така зустріч є першою у багаторічній історії існування асоціації ветеранських організацій. Вона виявилася дуже цікавою і корисною, переконуючи ще раз в тому, що у всіх правоохоронців нашої держави спільне завдання – служити народові України. Представники делегацій щиро вдячні керівництву міліції та ради ветеранів Донбасу за її проведення. Сердечність, теплота та гостинність господарів, з якою зустрічали їх у шахтарській столиці та в інших містах краю, залишили приємні враження і гарні спогади.
На завершення зустрічі голова ради ветеранів Львівського університету внутрішніх справ Віктор Томас наголосив, що добрі людські стосунки слід підтримувати, це необхідно та важливо, адже, незважаючи на місце проживання, у нас одне коріння, всі ми – діти України.
З гарним піднесеним настроєм поверталися ветерани у рідний край. Зі собою вони привезли не лише незабутні враження, чудові сувеніри, але й частинку сердець нових друзів з Донбасу. Спілкування буде обов’язково продовжено. Керівництво та рада ветеранів УМВС нашої області вирішили запросити делегацію ветеранської організації Донеччини на Закарпаття. На сьогодні вже розроблено план відповідних заходів.

Петро Бронтерюк, голова ради обласної ветеранської організації Асоціації ветеранів МВСУ
02 червня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 1
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 2
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 11
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
» Всі новини