Рахівська районна та Тячівська міська ТВК утворили округи раніше терміну

Рахівська районна та Тячівська міська територіальні виборчі комісії у четвер, 3 вересня, утворила виборчі округи для голосування на місцевих виборах 2020 року.

Рахівська районна та Тячівська міська ТВК утворили округи раніше терміну

Відповідну постанову про утворення округів Рахівською районною ТВК оприлюднили того ж дня на сайті Рахівської райради. 

Проте, згідно з Роз’ясненням Центральної виборчої комісії від 28 серпня 2020 року, рішення про утворення виборчих округів приймаються ТВК після початку виборчого процесу, тобто – 5 або 6 вересня.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, члени районної територіальної виборчої комісії провели засідання стосовно утворення мажоритарних округів вранці, 3 вересня 2020 року. Таким чином  члени ТВК не взяли до уваги оприлюднене Роз’яснення Центральної виборчої комісії від 28 серпня 2020 року та утворили округи у своєму районі ще до офіційного старту виборчої кампанії.

За інформацію спостерігача ОПОРИ, така ж ситуація і у Тячівській міській територіальній виборчій комісії, де провели засідання по утворенню округів у четвер, 3 вересня. Станом на 14:00 4 вересня цю постанову ще не оприлюднили на стенді.

Згідно з пунктом 1.7 Роз’ясненням ЦВК, рішення про утворення виборчих округів приймається територіальною виборчою комісією після початку виборчого процесу, однак не пізніш як на другий день виборчого процесу.

Постанову про утворення мажоритарних округів Рахівщини оприлюднили на сайті Рахівської районної ради в день її прийняття - 03 вересня.

Як прокоментував спостерігачу ОПОРИ заступник голови Рахівської районної ТВК Микола Рула, територіальна виборча комісія діяла згідно із календарним планом ЦВК, відповідно до якого засідання про розподіл округів має відбутися не пізніше 6 вересня. За словами Миколи Рулі, Центральна виборча комісія станом на ранок 04 вересня  не відреагувала  на завчасно прийняту постанову про утворення округів.

Крім цього, як стало відомо спостерігачеві ОПОРИ, ще дві ТВК Рахівського району 03 вересня - Богданська та Великобичківська, - також утворили округи - ще до початку виборчого процесу.

Відповідно до частини 4 статті 199 Виборчого кодексу багатомандатні виборчі округи з виборів депутатів сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч) утворюються відповідною територіальною виборчою комісією не пізніш як на другий день виборчого процесу з дотриманням принципу неперервності меж (зв'язності територій) таких округів.

Згідно з частиною 3 статті 201 Кодексу територіальні виборчі округи з виборів депутатів обласних, районних, районних у місті рад, а також депутатів міських, сільських, селищних рад (територіальних громад з кількістю виборців 10 тисяч і більше) утворюються відповідно обласною, районною, районною в місті, міською, сільською, селищною виборчою комісією не пізніш як на другий день виборчого процесу з дотриманням принципу неперервності меж (зв'язності територій) таких округів та, за можливості, з урахуванням адміністративно-територіального устрою. Відповідна виборча комісія тим самим рішенням присвоює номери територіальним виборчим округам.

 

05 вересня 2020р.

Теги: округи

НОВИНИ: Політика

23:53
/ 33
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини