Харківський "Металіст-1925" звинуватив закарпатський "Минай" в масових порушеннях карантину (ФОТО)

Харківський футбольний клуб "Металіст-1925" звинуватив ФК "Минай" з однойменного села під Ужгородом в порушенні карантину, пов'язаного з пандемією коронавірусу, а також в тому, що при цьому закарпатці наражають на небезпеку учасників матчів і уболівальників. Напередодні в матчі лідерів Першої ліги "Минай" обіграв вдома "Металіст" 1:0.

Харківський "Металіст-1925" звинуватив закарпатський "Минай" в масових порушеннях карантину (ФОТО)

Приклади порушень правил карантину з боку "Миная" опублікував офіційний сайт "Металіста-1925".

"Перед звітною грою ФК "Металіст 1925" повідомив делегата УАФ Мирона Біця про те, що під час матчу на території стадіону можливе масове порушення протиепідеміологічних заходів, які Уряд України запровадив у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19. Він, як офіційна особа матчу та представник УАФ, отримав офіційний лист, який засвідчив протест нашого клубу проти свавілля приймаючої сторони. До цього відповідний документ було надіслано до Української асоціації футболу. Втім, ані якоїсь реакції представника національної асоціації, ані листа-відповіді від самої УАФ ФК "Металіст 1925" досі не отримав", – йдеться в заяві харківського клубу

"На вході до стадіону "Минай-Арена" не проводився температурний скринінг. Приїхавши на стадіон, наша команда мала змогу вільно пересуватися його периметром. На трибунах стадіону (це видно на матчевих світлинах) знаходилися малолітні особи (візуально – шести-восьми років). Про використання засобів індивідуального захисту мови не було. Більше того, зустрічав команду на ужгородському вокзалі водій клубного автобусу ФК "Минай", який не використовував засоби індивідуального захисту та особливо цього робити не хотів навіть після зауважень наших лікарів"

"За парканом однієї з трибун протягом домашніх матчів "Минаю" перебувають люди, які не дотримуються жодних правил карантину. Звичайно, можна сказати, що вони перебувають поза межами стадіону, але, в такому випадку, де знаходиться табло? Прилегла територія є територією, за яку відповідальність несе клуб-господар"

"Минай" вкотре порушує правила карантину та наражає на небезпеку учасників матчів та вболівальників, які з якихось незрозумілих причин перебувають на трибуні. Якщо ми – команди Професіональної футбольної ліги – є членами однієї футбольної родини, то і тільки разом ми повинні робити все, аби знизити ризики та побороти цю небезпечну хворобу"

Фото з матчу "Минай" – "Металіст-1925":

Нагадаємо, згідно з протоколом безпеки, футбольні матчі в Україні повинні проходити без глядачів на трибунах. Втім, масове порушення карантину було зафіксовано ще на матчі "Минай" – "Динамо" під Ужгородом місячної давнини, коли біля кромки поля зібралися сотні фанатів.

 

12 липня 2020р.

Теги: карантин, коронавірус, Минай, Металіст-1925

Коментарі

Читатель 2020-07-14 / 11:54:28
И прошу простить. Дошло, наконец. Речь о каком матче? Товарищеском или официальном? А официальные и товарищеские матчи - две очень большие разницы. В этом случае, Футбольная Федерация не имеет к подобным соревнованиям отношения. Но, опять же. Товарищеский матч он, как бы, ничего не значит. Его результативность это моральный вопрос, а не результативно-официальный. Поэтому, даже если "Металлист" принял бы решение не играть, техническая победа (да еще в нарушение правил карантина) для "Миная" не значила бы ничего.

Читатель 2020-07-14 / 11:44:07
Из чего чётко следует, что "Металлист" обязан был предъявить претензии именно к ФФУ и к ФФЗ. Они нарушили в первую очередь! И "Минай" тоже (само собой). Поскольку, они пришли, и провели соревнования на неподобающем объекте. Который они, в нарушение правил, приняли. И вообще, порядок такой везде:

1) Споткомитет объявляет о соревнованиях.
2) Спорткомитет объявляет о конкурсе на предоставление спортобъектов.
3) Выбирается из этого то, что "соответствует".
4) Далее, спорткомитет утверждает выбранные места, согласно конкурса.

Вопрос. Что еще неясно?

Читатель 2020-07-14 / 11:27:42
Это уже по сути, но опять вопрос - КТО ПРОВОДИТ СОРЕВНОВАНИЯ? Именно от этого и пляшем. И клуб "Минай" тут не при чем. Он лишь предоставляет место. А потом приходит ФФУ или ФФЗ и говорит: "Это место годится (или не годится)".

злий 2020-07-14 / 01:40:53
Блін, які дурні приклади, невпопад... (
До чого тут парк, який є громадським місцем і не пристосований до мотозмагань? А стадіон "Минай", відповідно до стандартів керівних органів футболу, пристосований. Але це власність конкретного клубу. Його територія. За порядком на якій стежить теж власник, а не українські футбольні організацуії. Власник наймає охорону і платить їй зарплату. І він відповідальний за всім, що коїться на території стадіону.

І саме власник стадіону відповідає за дотримання на стадіоні правил карантину в умовах пандемії. Точно так, як за це відповідають власники ресторану, концертного залу, кінотеатру і т.д.

ОСЬ ТАК МАЄ БУТИ

Читатель 2020-07-13 / 11:21:55
И при чем тут наказание болельщиков и ответственность клуба? Я говорю об организации и правилах проведения соревнований. Которые никто не отменял. Я говорю об элементарных вещах.

Яркий пример. По другим соревнованиям. В прошлом году что-то хотели устроить мопедисты. Но, федерация мотоспорта сказала: "В парке нельзя в таком-то месте. Небезопасно". И всё. И организатору этого действа, пришлось мозговать, где бы можно было всё провести. И он не спорил с федерацией мотоспорта "я за это отвечаю.... а за это не отвечаю...."
ВОТ ТАК ОБЯЗАНО БЫТЬ.

Читатель 2020-07-13 / 11:14:38
А при чем тут уборка газонов и т.д.? Есть порядок проведения соревнований. Оговаривается порядок, оговаривается место проведения. Кем это делается? Либо ФФУ за это отвечает либо ФФЗ (федерация футбола Закарпатья).

злий 2020-07-12 / 18:19:45
Це "ФФЗ и ФФУ" наймає на стадіоні охорону, прибирає, відповідає за якість газону? Так? ))
Чому, коли на стадіоні якось не так поводяться вболівальники, карають клуб, а не спихають все на "ФФЗ и ФФУ"?

Схоже, тут функціонери "Минаю" намагаються спихнути з себе відповідальність.

Неборе, "ФФЗ и ФФУ" займаються тільки загальеною організацією чемпіонату. А за те, що відбувається на стадіоні, відповідає його власник. Тому їздити по вухах можеш неошколованим минайським лохам, а не мені

Микола 2020-07-12 / 17:46:57
ай ай ай, харьковські сєпари настучали...

Мигаль неминайцьу 2020-07-12 / 17:29:25
Не-а. Ни будут мерти, нігда-шуга! Бо так чітател напісйал. А ун знйе, што каже. Ун файный дохтур. Нийасно, пошто його понесло у спорт? Майжек приказ руководства политичиськых (московітув) русинув!

И еще для Злого 2020-07-12 / 16:16:27
Еще раз объясняю. Организатор - ФФЗ и ФФУ. Клубы - лишь участники соревнований. Кто отвечает, соответственно? Правильно. Ответственность - на Федерации Футбола. Ну, точно также представить, как допустим, футболист заправляет судьями. Может, "Минай" еще и соревнованиями за пределами области заправляет? Ну, это вообще дурдом.

Для злого 2020-07-12 / 10:28:07 2020-07-12 / 16:06:10
1) Отказ от игры, в данном случае, техпроигрыш???
2) Техпроигрыш в данном случае - грубое нарушение правил игры. В данном случае.
3) Насчет "не сообщили". Хорошо. Поясняю. Кто проводит соревнования? Федерация Футбола уже не занимается этим? Проводят соревнования клубы или же организация по спорту?

Олександр 2020-07-12 / 14:34:07
Гггг, маразматик стороженко лол має щось придумати. Як же так, харківський недометал програв. Не є фаном Миная, але піднята тема відверте гімно та гниль. Як і її автори.

Копча 2020-07-12 / 14:11:54
Коли не вмієш грати, грай не за правилами. Гості програли от і бісяться

Андреас 2020-07-12 / 12:42:06
Металіст так пітушиться бо вони програли,хочуть щоб Минаю зарахували технічну поразку.
Коли Динамо приїхало і виграло то претензій ніяких небуло хоч тоді вболівальників поза трибун було в 3 рази більше.

Іван 2020-07-12 / 12:32:13
Тадьтам нема глядачів, там схемщики в погонах продажні, їхні пси які возаться туда сюда через кордон і всі кому треба там бути коло царків та всі хто кормляться коло них непосильним трудом!
А медики за мізерні зарплати хворіють і померають з боротьбою проти віруса, а ця чморота продажна кайфує! І де справидливість, медичний халат +30 і боротьба за житя людини, батька або мами чиїсь, чи майка біліонер тіньочок, кокс пиво і футбол? Так вот де ви всі гниєте люди, і ціна вам грош!

Tsyuya 2020-07-12 / 11:49:32
Неминаєць.
До того так близько, як до комунізму, котрий будували 70 років, поки зрозуміли, що будували не те.

Tsyuya 2020-07-12 / 11:46:01

Митник 2020-07-12 / 11:33:56
Як можна себе так не поважати, щоб навіть близько підходити не кажучи ногою ступити на той "стадіон". Який побудований на крові українців за їхні ж кошти, привласнивши групами бютжетокрадіями.

злий 2020-07-12 / 10:28:07
Читатель, ти при тямі?

Ти справді вважаєш, що 1) Контроль за соблюдением карантина - ответственность Федерации Футбола. Но, не клуба. А чийй стадіон? Хто відповідає за порядком на ньому?
Тобто, за такою логікою, якщо рестолран порушує правила карантину, то винен не власник?

2. "Почему "Металлист" не сообщил, куда следует?". ти взагалі інформація читав? Чи тільки заголовок?

3. "Должен быть ОТКАЗ ОТ ИГРЫ". Справді? На якій підставі? Вони мали нарватися на технічний проіграш?

Читатель 2020-07-12 / 09:51:10
Извините, это Харьковский клуб полез не туда! А журналисты, увы, это подхватили!
1) Контроль за соблюдением карантина - ответственность Федерации Футбола. Но, не клуба.
2) Они приехали, их не устроило. Почему "Металлист" не сообщил, куда следует?
3) Должен быть ОТКАЗ ОТ ИГРЫ. Был он? Почему не было?

НОВИНИ: Спорт

16:29
Закарпатські спортсмени стали чемпіонами України з пауерліфтингу
17:14
У травні в Ужгороді традиційно відбудеться свято для дітей та молоді "ВЕЛО-ЛІДЕР"
13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
» Всі новини