На Закарпатті до війська відправились перші призовники

Перша відправка юнаків для проходження строкової військової служби під час призовної кампанії «Осінь-2017» пройшла в обласному військовому комісаріаті 10 жовтня. Юнакам віком від 20 до 27 років із кількох районів області після контрольного медичного огляду на обласному збірному пункті влаштували урочисті «проводи» за участі представників обласної влади, духовенства і родичів.

На Закарпатті до війська відправились перші призовники

До навчальних центрів із Закарпаття відправили більше 30 юнаків. Частина з них потрапить до єдиного в Україні навчального центру, призначеного для підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації особового складу для військових частин та підрозділів Високомобільних десантних військ Збройних Сил України. Інші ж проходитимуть так званий «курс молодого бійця» у Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Львівщині, щоб здобути базову військову підготовку. Саме він за умовами проходження навчань визнаний одним із найкращих в Україні. Тільки після цього строковики зможуть проходити службу у військових частинах.

Під час відправки першої партії призовників до навчальних центрів Збройних Сил України, у Закарпатському обласному військкоматі розповіли про основні соціальні гарантії, закріплені за ними.

- Підхід до військової служби зараз кардинально змінюється, захищеність українських військовослужбовців стає на рівень вищою. Та і держава стала дбайливіше ставитись до підростаючого покоління, бо вони - основа майбутньої професійної армії, - зазначив заступник військового комісара Закарпатського ОВК полковник Петро Марко. – Тепер строковик не тільки отримує матеріальну підтримку, а й має реальний шанс будувати професійну військову кар’єру.

Військовий капелан о. Іван Ісаєвич провів благословення на військову службу. Представники навчальних центрів, у яких юнаки проходитимуть військову підготовку, розповіли про особливості своїх частин та умови служби.

Варто зазначити, що при призові на строкову військову службу виплачується грошова допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів. Час проходження строкової військової служби зараховується до стажу роботи. За ними, як і за мобілізованими та контрактниками, зберігається робоче місце та середній заробіток (відповідні зміни були внесені до Кодексу законів про працю України у 2015 році).

Військовослужбовці строкової військової служби перебувають на повному державному утриманні. Вони розміщуються в казармах, забезпечуються щоденним триразовим гарячим харчуванням та військовою формою одягу (літньою та зимовою). Крім того строковики не можуть бути зняті з обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

При звільненні військовослужбовцям строкової військової служби виплачується вихідна грошова допомога у розмірі 8-ми посадових окладів (від 1 232 – до 1 960 грн.) залежно від військового звання і посади. У Закарпатському обласному військовому комісаріаті при цьому наголошують, що жоден “строковик” службу у зоні проведення антитерористичної операції проходити не буде.

11 жовтня 2017р.

Теги: військо, призов

Коментарі

Прокурор 2017-10-11 / 14:23:48
Хай Марко дітям розповість історію з АТо проте як за гроші валили людей. Про покійного Куніцкого хай розкаже як півтора мільйона гривень у нього забрали. Як не допускали осіб з перевіркою по злочинам. Про Стрільця розкаже як він тримає 3-ох адвокатів і купив дві іномарки і водяну помпу 15 тис. У.е . Розказати як не подавати е-декларацію. Бо напевно кругленьку суму привіз із ато. На Пивоваренку покійному і на Марку дуже багато української крові. Але мЕрзота повинна і буде сидіти в тюрмі.

НОВИНИ: Соціо

21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 2
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 52
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 11
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
» Всі новини