Проросійські депутати Європарламенту зустрілися у Сваляві з путінськими "русинами"

У п'ятницю, 4 грудня, у Сваляві прокремлівські "русини" знову говорили про автономію Закарпаття. Під виглядом обговорення проблем своєї нацменшини вони зустрілися з одіозним проросійським парламентарем з Чехії Томіо Окамурою.

Проросійські депутати Європарламенту зустрілися у Сваляві з путінськими "русинами"

Загалом у центрі Сваляви у районному будинку культури зібралося близько 40 чоловік, половина з яких — "русини".  Вів захід голова Закарпатського крайового товариства карпатських русинів Богдан Лакатош. У президії окрім чеського сенатора сидів і одіозний прокремлівський "русин" Василь Джуган, до якого у СБУ є ряд запитань.

Розпочали зі злободенних технічних питань: відсутність допомоги русинам, проблеми з приміщеннями для зборів тощо. Відтак знову заговорили про те, що влада України "ніяк не хоче відокремлювати Закарпаття від України". Очевидно, це говорилося, аби чеський проросійський гість доніс таку інформацію до своїх спонсорів у Кремлі і дав Росії черговий привід для сепаратизму.

Власне сам Т.Окамура у своєму короткому виступі назвав Україну недемократичною країною, оскільки вона не визнає русинів як окрему націю. Він також заявив, що такій "недемократичній" країні не місце у європейському суспільстві, тобто у ЄС. Про "недемократичність" України по відношенню до русинів Окамура пообіцяв розповідати "усьому світу".

Висловити свою думку щодо сепаратистських русинських ідей прийшли на захід і представники місцевої ГО "Карпатська Січ". Близько 5-6 молодих людей підготували плакати відповідного змісту. Однак, русинам надписи із критикою Путіна та їх чеськогогостя-захисника не сподобалися, відтак вони почали шарпати і спробували вирвати плакати від активістів. Однак, присутні на місці правоохоронці, конфлікт погасили.

"Росія намагається очолити та радикалізувати "русинський" рух. Єдиним шляхом дестабілізації ситуації на заході України Москва розглядає "русинське" питання. В Москві вирощують та інформаційно розкручуюють фейкових псевдолідерів, які в соцмережах закликають створити русинське ополчення для боротьби із владою...

Тепер Кремль в антиукраїнські ігри намагається втягнути і Європейський Парламент. Цих парламентарів в Закарпатську область привів відставний працівник ФСБ Росії Микола Бурак, який створив так звану "русинську" організацію", - кажуть в "Карпатській Січі".

І переконують: "Ми тут народились і живемо, тут живуть наші батьки, жили діди й прадіди... На Красному полі і карпатських лісах вони проливали власну кров, аби ми жили у вільній від окупантів державі. І тому ми, їх нащадки, не дозволимо, аби на нашій землі надумувались і штучно створювались в угоду Росії квазідержавні русинські утворення за принципом ДНР/ЛНР.

...Ми, добровольці українсько-російської війни, волонтери, патріоти та небайдужі, просимо закарпатців зайняти активну позицію щодо протидії закликам сепаратистів, аби Закарпаття не стало третім після Криму та Сходу. Саме нейтральність, байдужість і мовчання громади стали винуватцями набрання окупантами сили та руйнації сотень тисяч життів. Ми зі свого боку зробимо усе можливе і неможливе, аби захистити свої домівки."

Як раніше анонсувало Закарпаття онлайн, у п'ятницю, 4 грудня, Закарпатську область відвідає делегація чеських парламентарів на чолі з сенатором Томіо Окамурою.

Специфіка цього візиту полягає в тому, що Томіо Окамура є лідером партії "Світанок прямої демократії", що має відверто популістський характер, і в 2013 році пройшла в палату депутатів парламенту Чеської Республіки з  6,88% голосів.

При цьому є достатньо підстав важати, що як вказаний політик, так і політична сила, яку він уособлює, неофіційно представляють в Чехії інтереси Російської Федерації. Принаймні, саме про це, з-поміж іншого, свідчать неодноразові контакти Т.Окамури з очільником проросійського так званого Світового Конгресу подкарпатських русинів Василем Джуганом. Останній також неприховано контактує з проросійськи налаштованим президентом Чехії Мілошем Земаном, якого в цій країні жорстко критикують за лояльність до президента РФ Владіміра Путіна та негативні висловлювання про Україну.



2012 рік. Сенатор Томіо Окамура та прокремлівський "русинВасиль Джуган

 

05 грудня 2015р.

Теги: русини, Чехія, Микола Бурак, ФСБ, Тоніо Окамура

Коментарі

данило (онук) 2018-02-04 / 18:08:23
Якой ішло, такоє і здибало. Тот вузьококий окамура муг би знати, як із його роднов зимльов повелися мацкалі по другуй войні. Японці-патріоти намнятавуть про одобрані у них острови, а сись який не знає свої історії што може знати про історію нашого народа. Дурні чехи што убрали го до парламенту.
А тоті фатьтьове , що пушли од нас на чехи варити пиво, най нам не вказують. Пушовись як копилець, забудь. Україну ми робеме туйки ко як може. За такоє я би їх не допустив на нашу землю. Бо як худоба сказилася, то каждий зная шо з ньов чинити

pfr 2015-12-06 / 12:07:20
СБУ замість того, оби прислати спецназ і всіх посадити на 8 років, то прислали демократично слідчого і хотіли їм вручити повістку на допит, но уни відмовилися, і все, СБУ нич не годно вдіяти, хоч сесі дашицькі пивовари явно пуддержують ДНР-ЛНР і фінансують їх. Знаєте, што іщи майінтересно? Ош сесь Пітоміо (такоє погоняло у сього чесько-японського придурка) виступать проти імігрантів, і най не думавуть "русини" джугани-тяски-гигальчиї, ош його брєдні не кинулися би наших заробітчан. Він хоче, оби Чехія не давала "трвалий побит" через 5 років роботи, а набагато пізніше, і брала за це не 2,5 тисячі крон, а мільйон (!) крон. Думаву, ош дуже много закарпатців подякувуть сим "русинам" за Окамуру, котрий їх так пуддержує "Udělovat by se měl pouze výjimečně - například majiteli prosperující firmy, která má sídlo na území ČR. A k tomu po zaplacení velmi vysokého správního poplatku. Tento poplatek v řádu minimálně kolem milionu korun by byl náhrada za absenci podílu na budování veřejných statků, na kterém se po tisíciletí podíleli původní obyvatelé a jejich předci. Tedy naši i vaši dědové a babičky. Podmínkou by byla i řádná zkouška z češtiny. I když už toto sice platí, víme, jak často jsou školy zkorumpované a zkoušky udělují za peníze, bez skutečných znalostí," varuje před nedůsledností Okamura.

стас 2015-12-06 / 06:04:33
А за що керівництво СБУ в Закарпатській області зарплату отримує??? Чи вони готовляться здати зброю, як це було у східних областях???

Учасник 2015-12-05 / 17:20:15
Розумно уповівись Мигалю .нішто й казати .
Памнять у декотрих дуже курта.

Мигаль 2015-12-05 / 16:16:59
Гадаву, у Закарпаттю ищи живут люде, котрі памнятавут йак йіх любили чехи, што даже робити дижурними по штаціях ни допущали русинув, а мадяре йіх называли "вонячыма". А так йым было добре при тых рижімах. А при руськых ни про йедного буржуазного пудкарпатськорусинського наційоналішта и ни чути было.А типирь так ся розпірили. Типирь настаяща димократия, бо можете укрів называти любыма ницинзурныма словами и нич вам нийе.Чехы, а вать мадяре такойе бы вам дозволили?

Учасник 2015-12-05 / 08:53:33
Я так вижу шо маразм уже виїдає мозок нашій владі...у воюючій країні і такі сходняки...но давайте щи йоббіку зустріч з хлібом і сіллю устройте ...





НОВИНИ: Політика

03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
» Всі новини