За отримання подвійного громадянства штрафуватимуть

Учора ввечері, 2 жовтня, Верховна Рада встановила штрафи за приховування факту отримання іноземного громадянства. Як стало відомо, за закон про внесення змін до деяких законів проголосували 264 депутати.

За отримання подвійного громадянства штрафуватимуть

Зокрема, закон встановлює, що неподання або несвоєчасне подання заяви громадянина, який добровільно отримав іноземне громадянство (підданство), а також копії документів про громадянство тягне за собою стягнення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

При цьому ті самі дії, скоєні чиновниками органів державної влади або місцевого самоврядування, тягнуть за собою стягнення штрафу в розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Документ також встановлює, що громадянство України не може отримати людина, яка скоїла злочин проти людства чи здійснювала геноцид. Крім того, паспорт громадянина України не отримають засуджені за здійснення тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Як відомо, на Закарпатті існує проблема з отриманням другого громадянства Угорщини та Румунії.

 

03 жовтня 2012р.

Теги: громадянство, штраф

Коментарі

Nikole 2013-01-14 / 12:41:10
Рома мені дуже цікаво звідки ви?
я теж роблю венгерське громадянство і ні каплі не жалію.ви кажете "думати як вплинути на покращення економічної ситуації в нашій державі"доки в Україні не поміняється влада ми нічого не змінемо)тим більше ми не відмовляємося від укр.громадянства я залишаюся Українкою і мені теж важлива доля нашої країни,але мені потрібна хороша робота,я хочу бачити світ,бути забеспеченою і знати що будуть забезпеченні мої діти у маайбутньому.В Україні буде це все?ні.такщо ви думайте як вплинути на покращення економічної ситуації в нашій державі,а ми вас піддержимо)))чекаю відповіді=)

Олексій 2012-10-07 / 19:04:27
Люди правильно роблят що беруть Угорські паспорта бо від України нічого чекати доброго при владі бандити так що нормальним людям іншого виходу нема аби прийняти Угорське громадянство

József 2012-10-06 / 19:55:46
Иштан це так Венгрия нерздае просто так паспорта. Та знаеш Венгрия повертае просто та безкоштовно Венгерське громадянство . Я був 33 000 а дити мои 254 000. . Так що никому небуде вид того тяжче що вириш . Тепер треба пидтвердити предкив та знати мову . Та ниодна сука бильше вид нас ничого незабере.

József 2012-10-06 / 19:45:39
Роман ти майже на марси живеш . Немае такои стьи коли набуваеш громадянство з народженням аби якийсь Бандюга насильник придумав . Ти приидь та послухай у Закарпатти венгрив уси з повагою видносяться до Украини . Та скажи про Мацкальноту тупу вони розривають Украиу до Мацкаля .Та що скажете про Севастополь . Треба гнати мацкалив та з Захидних краин учитися добру .

Istvan 2012-10-06 / 18:05:49
Просто смешно:
1. Вы врете, и ожидаете, что я опровергал Ваше вранье. Это не так работает. Сначала Вы докажите правоту своих заявлений.
2. Получение гражданства - это не «раздача паспортов», так как никто не получает венгерские паспорта. И так то, что «Венгрия не выдает паспорта гражданам Украины...» - это остается фактом.

Роман Українець 2012-10-06 / 15:37:35
Ваші слова:
1. "Все нормы, дотации, лимиты и квоты, которые распределяются Евросоюзом между членами, зависят от количества граждан. А Венгрии совсем не все равно, быть на полмиллиона больше или меньше..."
2. "Венгрия не выдает паспорта гражданам Украины, только Свидетельство о гражданстве. Папорт можно получить, если человек переселяется на постоянное место жительства. А Заграничный паспорт можно приобрести за несолидную сумму - за 15 тыс. форинтов, после получения гражданства."
Ви пробуєте спростувати глобальні речі на підстві формальностей які в цілому мають одинакове значення. Тому складаєтсья думка що Ви самі собі суперечите. В в звязку з чим ваші доводи стають непослідовними та малозначними.
Сакажіть, а Ви що є предстваником провладної політичної сили Угорщини? Чи Ви просто хочите щоб це було "пустая клевета" я теж хочу що б це так було.
Венгрия не выдает паспорта гражданам Украины..." - это факт, це не факт, оскільки невже громадянство Угорщини не було видано жодному громадянину України? Бред очевидний а не факт. Що на законодавчому рівні Угорщини встановлено заборону на набуття громадянства мешканцями України?
Я радий що ви перейшли на російську.
Наразі в коментарях кожен Висловлює свою особисту точку зору.

Istvan 2012-10-06 / 15:14:45
"1. Венгрия не выдает паспорта гражданам Украины..." - это факт.
"3. В том, что Закарпатье стало пустующим и бендым за времена свободной Украины" - в этом мы согласились.
2. "...підтверджує намір діючих провладних сил зберегти своє становище при владі та продовжити виконнання запланованих завдань та поставлених цілей в тому числі розширеннія територій впливу" - как вы писали, "Це Ваша особиста точка зору" и никакого доказательства не имеете, значит это - пустая клевета.

Роман Українець 2012-10-06 / 15:05:26
Це питання на майбутне? Ви будете питатися в майбутньому якісь триречення? Я готовий питайтесь, або кажіть ці три речення серед яких мені щось має несподобатись. На російській мові в Вас краще виходить.

Istvan 2012-10-06 / 15:00:44
Цікаво, яка з моїх 3-х речень вам не сподобається?

Роман Українець 2012-10-06 / 15:00:13
Пане Іштван не хвилюйтесь Ви так сильно, зосередьтесь, а то я Вас не можу зрозуміти, перекладіть будь ласка на російську "Цікаво, яка з моїх 3-х речень вам не сподівається?", продовжуйте писати краще на російській, бо неможливо навіть зрозуміти, що Ви хотіли спитати чи сказати.

Istvan 2012-10-06 / 14:52:24
Цікаво, яка з моїх 3-х речень вам не сподівається?

Роман Українець 2012-10-06 / 14:42:35
Цікаво, що саме з моїх слів Вас пане Іштван вивело з рівноваги. Подальше спілкування з Вами вважаю недоцільним, в звязку з вашою неврівноваженістю та неадекватністю. Коло вашого світогляду очевидно є завузьким для обговорення таких глобальних речй.

Istvan 2012-10-06 / 14:33:17
1. Венгрия не выдает паспорта гражданам Украины, только Свидетельство о гражданстве. Папорт можно получить, если человек переселяется на постоянное место жительства. А Заграничный паспорт можно приобрести за несолидную сумму - за 15 тыс. форинтов, после получения гражданства.
2. Эта думка находится только в вашей голове - обращайтесь к врачу.
3. В том, что Закарпатье стало пустующим и бендым за времена свободной Украины - у нас мнение совпадает.

Роман Українець 2012-10-06 / 14:16:06
Пане Іштван, наведені Вами обствини скоріше спростовуючть Ваші твердження та підсилюють мої в звязку з наступним:
1. Все нормы, дотации, лимиты и квоты, которые распределяются Евросоюзом между членами, зависят от количества граждан. А Венгрии совсем не все равно, быть на полмиллиона больше или меньше... підтверджує видачу паспортів громадянам України в першу чергу в інтересах самої Угорщини;
2. И в Венгрии приближаются парламентские выборы, и зарубежные гражданам уже дано право на голосование... підтверджує намір діючих провладних сил зберегти своє становище при владі та продовжити виконнання запланованих завдань та поставлених цілей в тому числі розширеннія територій впливу(в першу чергу дії держави та її становище залежать від конкретних осіб які є при владі та поставлених ними цілей, що стосується також і України)
3. Поверьте: Украина для Венгрии совсем не интересна, и нет никакого сенса для них для проникновения в пустующее, бедное Закарпатье. Це Ваша особиста точка зору, яка не враховує всіх дійсних обставин, любу територію можна зробити пустующою та бідною як це наразі робитсья в Україні і навпаки процвітаючою та багатою.
Ваш патріотизм по відношенню до Угорщини гідний поваги.

Istvan 2012-10-06 / 13:59:32
Ответ: 1. И в Венгрии приближаются парламентские выборы, и зарубежные гражданам уже дано право на голосование.
2. Все нормы, дотации, лимиты и квоты, которые распределяются Евросоюзом между членами, зависят от количества граждан. А Венгрии совсем не все равно, быть на полмиллиона больше или меньше...
3. Поверьте: Украина для Венгрии совсем не интересна, и нет никакого сенса для них для проникновения в пустующее, бедное Закарпатье.

Роман Українець 2012-10-06 / 13:48:37
Фінансування таких заходів, є економічно доцілніим з точки зору Угорщини. Окільки завжди дешевше розклоти іншу державу з середини ніж захоплювати території в відкриту, що в даній геополітичній світовій ситуації є нерпийнятиним. Загалом можна довго дискотувати по даному питанню, але від цього відповідь на те питання для чого це робиться Угорщиною не поміняєтсья, як і її дійсні наміри, спрямовані в першу чергу на забезпечення інтересів Угорщини, за що Угорщина як держава заслуговує поваги та шани.

Istvan 2012-10-06 / 13:39:02
Между прочим, в Венгрии уже создан специальный фонд для возмещения свом новым гражданам таких выплат, как например штрафы за двойное гражданство... Так что, скажите пожалуйста наконец: куда платить?

Роман Українець 2012-10-06 / 13:27:16
Ой, що викрили далекоглядні плани Угорщини? Давайте будемо думати як вплинути на покращення економічної ситуації в нашій державі, а не про те як забезпечити Угорщину новими землями в майбтньому. І не будемо плутати власний економічний добробут з суверенітетом та цілісністю держави.

патріот 2012-10-06 / 13:18:24
Ця бандитська свора скоро придумає механізми аби зашкодити прийняттю угорського громадянства. Як на рахунок позбавлення пенсій. субсидій, льгот,можливості займатися підприємницькою діяльністю і т.п.громадян що прийняли подвійне громадянство.
Закарпатці! Гонім це бандюковичцьке бидло з України, і не треба нам буде ніяке друге громадянство

Роман Українець 2012-10-06 / 13:11:34
Характерною ознакою держави є наявність інституту громадянства( підданства). Наявність громадянства надає особі важливі правові аспекти. Діюча Конституція України розширила число норм, які регулюють громадянство в Україні, та віднесла їх до основ конституційного ладу. Конституція встановлює, що в Україні існує єдине громадянство. Підстави отримання і припинення громадянства України встановлюються законом.

Громадянство являє собою важливий елемент правового статусу особи; воно – першооснова взаємовідносин людини і держави. Об»єм прав, свобод і обов»язків тієї чи іншої особи безпосередньо залежить від належності до громадянства. Громадянство – це постійний правовий зв»язок особи і Української держави, що проявляється у їх взаємних правах, обов»язках. Інститут громадянства базується на визнанні і повазі гідності, основних прав і свобод людини і громадянина.

Норми, що закріплюють громадянство України, знаходяться в першому розділі Конституції, який встановлює основи конституційного ладу. Разом з тим, статтю 4 Основного Закону необхідно розглядати в єдності зі статтею 25 Конституції, в якій закріплено, що громадянин України не може бути позбавлений громадянства і права змінити громадянство; бути видворений за межі України чи виданий іншій державі, що Україна гарантує опіку і захист своїм громадянам, що знаходяться за її межами.

Конституція України 1996 року виходить з єдиного громадянства і не допускає подвійного громадянства, як це передбачалось по раніше діючій Конституції 1978 року і Закону про громадянство України (в редакції 1991 року).

До 1917 року в Україні, як і в Росії, поняття громадянства не існувало. Всі жителі Російської імперії вважались підданими. Декрет ВЦВК від 23 листопада 1917 року відмінив підданство і встановив спільну для всього населення назву «громадяни Російської Республіки». Конституція УНР 1918 року містила термін «громадянин» і вказувала, що громадянином Української Народної Республіки вважається особа, яка отримала це право в порядку, передбаченому законами України; закріплювалось, що громадянин УНР не може бути громадянином іншої держави.
Встановлення Конституцією і Законом єдиного громадянства в Україні – один із важливих принципів не лише правового статусу особи, а і основ конституційного ладу, утвердження державного суверенітету, оскільки Україна самостійно встановлює правове положення своїх громадян. Конституція зняла підстави для можливих політичних і юридичних колізій, які мають місце в державах, де в конституціях допускається подвійне громадянство. Єдине громадянство України – фактор політичної і соціальної стабільності суспільства, недопущення конфронтації на міжетнічному грунті.
Згоден економічно-політична ситуація в Україні призводить до того, що багато з нас заюумуютсья над питанням зміни громадянства, оскільки кожен з нас прагне жити в нележних умовах що забезпечують гідне існування його та його сімї. Проте прагнення до економічного благополуччя та істинний патріотизм це різні поняття які ми доволі часто плутаємо

НОВИНИ: Політика

23:53
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини