Балога відзначив, що акторські таланти Тимошенко вже не діють

Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога впевнений, що ситуація в країні дуже гостро ставить питання про відповідальність уряду Юлії Тимошенко.

Про це повідомили у прес-службі Президента України.

Балога відзначив, що акторські таланти Тимошенко вже не діють

За словами В.Балоги, звіт прем`єр-міністра Ю.Тимошенко про діяльність очолюваного нею Кабінету міністрів, з яким вона виступила у Верховній Раді, має всі ознаки театральної постановки з елементами фантастики.

Як зазначив В.Балога, з тез і аргументів прем`єра постає образ України як казкової держави, де всі добрі справи робить чарівна фея, а окремі біди і нещастя - з вини злих недоброзичливців. “Ю.Тимошенко застосувала всі свої акторські таланти і вміле жонглювання фактами, аби відвести від себе відповідальність за власні провали в економіці”, - додав глава Секретаріату Президента.

За його словами, Ю.Тимошенко “вже в тисячний раз” побудувала свій виступ за простою схемою: успіхи - «це я», проблеми - «всі інші». Між тим, вважає В.Балога, “ці обманні трюки цього разу не спрацювали, що підтвердили критичні зауваження більшості народних депутатів”.

Однак, зазначив глава Секретаріату, і сьогодні прем`єр уникнула відповідей по суті незручних для себе запитань, “вдавшись до явного обману та невдалих жартів”. За словами В.Балоги, “показний гнів депутатів із фракції БЮТ продемонстрував їхню погану гру на публіку і тому не переконував. Адже кризові економічні реалії, в яких нині живе вся країна та кожен її громадянин (за винятком хіба депутатів у «біло-сердечних» шатах), зовсім інші, ніж це намагалася довести Ю.Тимошенко”.

За словами В.Балоги, більшість економічних тез прем`єра побудовані на маніпуляціях із причинами та наслідками. Наприклад, щодо взаємозв`язку між інфляцією і курсом долара до гривні в умовах переважання імпорту над експортом, зазначив він, додавши, що саме за першого урядування Ю.Тимошенко “були відкриті шлюзи для неконтрольованого ввезення в Україну товарів, у тому числі й тих, які вироблялися всередині країни”. Саме негативне сальдо зовнішньої торгівлі і стало суттєвим чинником уразливості української економіки, каталізувало кризові процеси на внутрішніх ринках, стверджує глава Секретаріату Президента.

«Думаю, що українські аграрії здригнулися, коли знову почули з вуст керівника уряду слово «імпорт». Ще свіжі спогади про те, як Ю.Тимошенко, намагаючись побороти черговий, спровокований непрофесійними діями її урядової команди, інфляційний і ціновий стрибок, дала зелене світло для імпорту сотень тисяч тонн дешевого і неякісного м`яса. Величезне «дякуємо» за це й досі кажуть їй на всіх вітчизняних птахофабриках і фермах», - підкреслив В.Балога.

На його думку, не варто прем`єру вихвалятися великим урожаєм, зібраним минулого року. По-перше, в цьому немає ніякої заслуги Кабміну, по-друге, мільйони тонн зерна згнили або були висипані в море, оскільки компанії-експортери так і не змогли продати збіжжя через урядову заборону, сказав В.Балога. За його словами, збитки від цього рішення, так само як і від закритого Кабміном експорту олії, ще й досі підраховують українські виробники сільгосппродукції.

Глава Секретаріату Президента також вказав, що “самозадоволені” заяви Ю.Тимошенко про її перемоги у газових відносинах із Росією не витримують ані найменшої критики. Невигідні контракти на постачання палива, підписані під патронатом чинного прем`єра, вже обвалюють нашу промисловість, б`ють по конкурентності вітчизняної продукції, заявив він. За словами В.Балоги, російський посередник, якому Ю.Тимошенко дозволила диктувати свої умови на 25% українського ринку газопостачання, буде встановлювати свою ціну на паливо для ліквідних підприємств. Ціна на газ для промисловості вже значно перевищила обіцяні урядом показники.

«На цьому тлі, м`яко кажучи, недоречними і безглуздими виглядають заклики Ю.Тимошенко до оптимізму. Можливо, прем`єр і бачить підстави для всепоглинаючої, безмежної радості. Але тоді вона уявляє якусь іншу, придуману нею країну, без інфляції та економічного спаду, без невиплачених зарплат і зростання боргів. Дійсність зовсім інша, і вона дуже гостро ставить питання про відповідальність уряду», - наголосив В.Балога.

05 лютого 2009р.

Теги: Тимошенко, Балога, відповідальність, гривня, газ, криза, долар, торги, торгівля

Коментарі

вандам 2009-02-11 / 00:23:00
скоролюди будут дыяти проти тимошенко Якщо вона заведе Украину в прирву

orange 2009-02-06 / 23:18:00
Всі "любі друзі" зі справжніми прізвищами на -ман, як і слід було того чекати, опинилися в таборі Тимошенко-Григян-Капітельман. Нічого нового: старі, як світ, жидівські розводняки... :)))))))))))))))))))

НОВИНИ: Політика

23:53
/ 38
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини