В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату (ФОТО)

На заході також не було голови Закарпатської ОВА Віктора Микити

В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату (ФОТО)

Сьогодні, 26 квітня, в Ужгороді відбувся молитовний сніданок. Інформацію про подію поширила Закарпатська обласна рада.

Як йдеться у повідомленні, "представники різних релігійних конфесій, органів державної влади, депутатського корпусу, військові, волонтери, митці, медики та громадські діячі зібралися разом, аби помолитися за Україну, за людей, які потребують допомоги, за тих, хто відстоює незалежність країни на фронті, за полонених, які обов’язково повернуться додому, за матерів, які чекають своїх синів. У важкі часи ми маємо бути ближчими один до одного та допомагати тим, хто цього потребує."

"Молитовний сніданок відбувся за ініціативи міжфракційного об’єднання в обласній раді "За духовність, моральність та християнський шлях розвитку Закарпатської області". Організатори заходу – заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук, керуюча справами обласної ради Мирослава Ливч, народна артистка України, громадська і політична діячка, координаторка Всеукраїнських жіночих молитовних сніданків Оксана Білозір, меценат, волонтер Андрій Хрипта.

Під час заходу було піднесено молитву про захисників і захисниць, медиків та цивільних громадян, родини українських захисників, волонтерів, загиблих Героїв сьогодення. Крім того, оскільки Закарпаття – край багатонаціональний, то молитву "Отче наш" учасники сніданку прочитали на 8 мовах", – йдеться в інформації облради.

Найцікавішим моментам молитовного сніданку, в якому молилися за Україну, була участь представників українського підрозділу Російської православної церкви – так званої Української православної церкви (Московського патріархату), діяльність якої в Україні планується заборонити на законодавчому рівні. Як повідомив у Фейсбуку очільник Мукачівської єпархії УПЦ МП митрополит Феодор, з його благословення участь у молитовному сніданку взяли "Преосвященніший Іларій, єпископ Свалявський, секретар єпархії, протоієрей Віктор Місо та благочинний м. Мукачева, протоієрей Петро Лях".

Саме через запрошення представників УПЦ МП у заході відмовився взяти очільник Закарпатської єпархії Православної церкви України єпископ Варсонофій, який оприлюднив свою недвозначну позицію з цього приводу:

"Сьогодні маємо багато питань, чому наша Закарпатська єпархія ПЦУ не брала участі в "Закарпатському молитовному сніданку".

Відповідаю: ми не вважали за доцільне в часі Великого посту та підготовки до пасхальних свят брати участь в такому заході, адже ми молимось за мир в Україні постійно і робимо свій вклад в перемогу, в тому числі наданням гуманітарної допомоги біженцям та підтримуючи ЗСУ на волонтерських засадах.

А щодо участі представників московського патріархату на цьому «молитовному сніданку» – це «дивний» крок організаторів заходу."

Що суттєво, участі в заході не взяв також голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.

Не проігнорувала, але суттєво понизила рівень участі в "молитовному сніданку" Мукачівська греко-католицька єпархія – поруч з представниками УПЦ МП "молитовно снідав за Україну" синкел у справах духовенства, митр. прот. Михайло Баник. Не погребували одіозним товариством представники "Карпатської Січі", зокрема її очільник Тарас Деяк, та "професор з окопів" Федір Шандор, який, втім, ще раніше відзначився проникливим привітанням очільника московської церкви на Закарпатті. Їх сусідом на заході, як видно з фото, був колишній голова закарпатської облради Михайло Рівіс, який свого часу заявив, що на Донбасі – не війна з Росією, а громадянська війна. Останній навіть, як видно, тримав мікрофон "карпатському січовику" Деяку.

Повну картину цього дивного заходу дають світлини, оприлюднені пресслужбою Закарпатської облради і, частково, митрополитом Феодором.

26 квітня 2024р.

Теги: молитва, сніданок, УПЦ МП, ПЦУ, Варсонофій, Деяк, Рівіс, Баник, МГКЄ

Коментарі

пенсіонер 2024-04-29 / 17:29:10
Сто відсотків згоден з Вуйком. Краще би запросили дружин, дітей та батьків загиблих Героїв. Та надали якусь допомогу вдовам та сиротам, а не годували московський попів, ригів та жопоблочниників. Це знущання над українськими Героями. коли їм читають молитви ті, хто опосередковано спричинив їх загибель. Адже більща частина цієї пастви чекала на пуйла з медведчуком у Закарпатті і до тепер чекає. Частина кляняється Гундяєву, котрий благословив дикі орди на вбивство українців.
Шкода хлопців - вояків, що повелися на цих шахраїв, по всьому видно що це від контузій вони не зорієнтуалися у цьому вавілоні.

Вуйко 2024-04-29 / 11:54:29
Кражхще би зiбралихх сiмi загиблих бiцiв, та реально допомогли! А це не вiдповiдаэ нормам моралi i совiстi! Яке вiдношення до цих подiй мають ряженi опоблокiвцi ЖИРНI КОТИ!

блаженніший із блаженніших 2024-04-28 / 18:44:52
Якщо молитися то треба на колінах і не в якомусь кабаку, ще добре що не у сауні.
Їм спочатку треба свої гріхи замолити, а потім вже молитися, за ЗСУ.
Але треба не тільки на небеса надіятись. Всі їх родичі призивного віку повинні піти захищати Батьківщину, а ці товстосуми розщедритися на ЗСУ, а не відбутися молитвою з кабаку.

)))))99999 2024-04-28 / 17:32:35
А ХВЄдІр ШандІр(прАХВЄсАр ПОЛІТОлогіі жНУ)-ВЖЕ ЗНОВУ НЕ на СЛУЖБі в Військ частині?-Знову ВТІК..-То Хоч в ПОХОРОНній команді воєн часті Терит Оборони (ТрО) Був..Та ВоЗИВ ВБИтих-З ФРОНТа В ТИЛ На ПоХОВАННЯ СОлдат...=А тепер-ЗНОВУ в ТИЛ!...Взагалі-Не На Службі а з ПОПами

ужгородець 2024-04-28 / 17:27:44
До нижнього.
А Темнохудова, помічниця Медведчука, що там присутня хто є?

Микитась 2024-04-28 / 11:05:29
Що ви до цих попів приціпилися, чорт з ними. Питання в іншому, хто така прошмандовка біло-ір, немає де штамп ставити на цю аферистку. І тут головне не попи, а чого обласна рада керівництво повелося на цю мерзку аферистку білозір? Що самі не можете провести? Ідіоти , а не влада

Свято марнославства 2024-04-28 / 07:13:55

Православній 2024-04-28 / 01:58:41
Які ви "без МП" почитай за посиланням в тексті, Гундяєв вас прозрадив. А вас скільки в окопі, кліриків МП? Тому затчи свуй писок і сиди тихо на своїм рекоме. Бо вже вас, сепарів промоцкальських, СБУ помалі вичислять.є І тебе найде

Православна 2024-04-27 / 23:28:51
Нерозумію звідки ся туй набрало таких розумаків…. Хлопці ану на передову…
Священники православні мають бути на таких заходах , як би то ся не любило чи любило всім рощумакам і варсонофіку. Кулько у варсонофіка прихожан 20-30,? но най буде 50 з масовкою.
Ай бо з усіма православними УПЦ без мп, муситеся раховати . Бо мало не красно…. Бо 70 % Православіє на Закарпатті є канонічноє УПЦ без мп.
Так што позакривали гучки і тихинько на дівані сидиме, кіть не в окопи.

Закарпаття 2024-04-27 / 21:48:36
Псота гавкать,а Закарпаття жиє,і буде жити!!!
Слава Україні і Закарпаттю!!!

Одіозний 2024-04-27 / 21:35:37
І знову поговорили і вже вичерпалися дискусія... Народ женіть ту сепарню московську і ніловську в шию!!!8364

Мавр7326 2024-04-27 / 20:28:54
Дуже худі небожата

Деяк 2024-04-27 / 18:05:02
Місцева євросолідарность найшла собі новий кошельок у особі Андрія Хрипти. Добре Демянчук і Хрипта обоє баптисти, ручкаються із сивочолим гетьманом Пєцею, але що у їхній банді робить Бодя Андріїв, якому Хрипта теж білет у Вашингтон платив??? То ж ригівське!!! Така у тій облраді коаліція широка, як п**а дівки з обїздної

Віктор Ужгород 2024-04-27 / 15:02:05
Збіговисько Вшивих Гнид

злий 2024-04-27 / 15:01:21
МГКЄ не проігнорувала цей захід точно так, як не проігнорувала його УПЦ МП. Феодор не прийшов лише тому, що не було Микити, Ніл не прийшов, як тут вже написали, виключно по тій самій причині. Тому те, що, як написали деякі видання, МГКЄ проігнорувала цей захід, абсолютна неправда.
Єдиний, хто проігнорував захід і чітко про це заявив - Варсонофій з ПЦУ. Всі інші - пристосуванці, починаючи від організаторів від влади і закінчуючи сумнівної якості учасниками. І за інших, не дай Бог обставин, вони би точно так само прийшли молитися і снідати за угорщину чи росію

Андрій 2024-04-27 / 14:53:17
Краще б на цей молитовний сніданок було запрошено дружин та дітей залиблих наших військових, а не ці корупційні пики, які наживаютиься на війні. Прізвищен, думаю, писати не варта, на фото видно...

закарпатець 2024-04-27 / 14:02:55
Боже, боже. навіть такий святий захід спаплюжать. Це ті ж самі, котрі кликали пуйла в Україну, котрі поклоняються убивці Гундяєву.

Свiй 2024-04-27 / 12:47:00
А коли поминальной обiд? Цi дармоiди Мали би знати?

Форестеру 2024-04-27 / 11:18:42
Згідний з вами, недавно Ніл вручив медаль о.Августина Волошина православному Микиті, а також деяких не дуже авторитетних осіб медаллю блаженного Теодора Ромжі. Це просто плювок на добру пам'ять цих святих осіб.

До нижнього 2024-04-27 / 11:14:27
Ти ж нас захистиш правда?! З якого окопа пишеш , поносний писака !

НОВИНИ: Політика

22:20
/ 4
Зеленський призначив Сергія Кононенка начальником УСБУ в Закарпатській області
20:08
/ 2
Зеленський звільнив Гузинця з посади голови Ужгородської РДА
03:04
/ 3
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 15
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 13
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
» Всі новини