У Мукачівській громаді з держзакладів зняли прапори угорщини, лояльної до росії (ФОТО)

Законодавство України не передбачає встановлення на державних закладах інших прапорів, окрім державних

У Мукачівській громаді з держзакладів зняли прапори угорщини, лояльної до росії (ФОТО)

Закарпатський сайт Karpat.in.ua з посиланням на інше угорськомовне видання - Kárpátalja, що також ретранслює на Закарпатті політику офіційного будапешта, 18 січня повідомив про те, що з державних установ Мукачівської міської територіальної громади зняли прапори угорщини та, в деяких випадках, вивіски угорською мовою.

Як повідомило видання, "у с.Форнош та с.Дерцен керівники місцевих установ (шкіл, дитсадків) отримали вказівку від свого начальства в Мукачеві зняти з будівель своїх установ угорський національний прапор. За їхніми словами, є указ, що відтепер у державних установах не можна використовувати інший прапор, лише український державний. Відтак, наприклад, у с. Форнош 13 січня серед білого дня зі стін дитсадка та школи демонтували угорські прапори. Проте на будівлі сільської ради с. Форнош все ще майорів угорський триколор, який, за словами очевидців, зняли лише опівночі четверо співробітників муніципальної поліції. Свідки також повідомили, що його не викинули, а акуратно згорнули та поставили біля входу. Наступного дня опівдні вони з’явилися і перевірили, чи не повернув хтось угорський прапор на місце. У сусідньому Дерцені з державних установ також прибрали угорські прапори, куди теж приїздить поліція міста, щоб перевірити дотримання нібито указу."

У Дерцені, як повідомляється, з будівель футбольної академії "Мункач" також зняли угорськомовні таблички.

Раніше "угорські прапори вже зняли з угорських установ міста Мукачева, єдиним винятком є ​​недержавна установа – Угорський дім ім. Мігая Мункачі (Munkácsy Mihály Magyar Ház), з якого триколор... не зняли".

Також, як інформує видання, не наводячи втім, жодної конкретики, "кілька поважних керівників установ угорської національності, близьких до ТУКЗ-КМКС, були звільнені в Мукачеві та довколишніх селах". Пізніше видання опублікувало заяву Мукачівського осередку керованого з будапешту Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС), в якій йдеться про те, що з посади директора загальноосвітньої школи ім. Ференца Ракоці в Мукачеві звільнено очільника фракції "КМКС" у Мукачівській міській раді Іштвана Шінка. В КМКС назвали таке рішення необгрунтованим та поставили вимогу його перегляду.

Влада Мукачівської територіальної громади вказані події та пов'язані з ними публікації наразі не прокоментувала.

Натомість сьогодні держсекретар Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ угорщини томаш менцер закликав владу України скасувати "антиугорські" рішення. Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

"Неприйнятні події наразі відбулися в Мукачівському районі", — написав томаш менцер та додав: "Закликаємо місцеве керівництво негайно припинити жорстоке поводження над угорцями! Закликаємо вище керівництво України негайно зробити все для скасування антиугорських рішень та відновлення попереднього стану. Очікуємо, що українське керівництво зробить усе можливе, щоб попри війну зберегти стабільність на Закарпатті".

Про які рішення йдеться, томаш менцер не написав. Під дописом він виклав посилання на матеріал угорського видання "Index", в якому було повідомлено про вказані вище події.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, ще в 2017 році томаш менцер повідомив, "що за особистою вказівкою Пейтера Сійярто угорська дипломатія перешкоджатиме Україні в реалізації важливих для неї справ на міжнародній арені."

А в часі повномасштабної війни, розгорнутої росією щодо України, угорщина займає антиукраїнську позицію, виступаючи лобістом інтересів росії в Європейському Союзі.

Керовані з будапешту угорські організації Закарпаття відповідно також не засудили публічно розгорнуту росією в Україні війну та не звернулися до влади угорщини з вимогою припинити ворожу Україні політику, що полягає у масштабній підтримці агресивних дій росії.

21 січня 2023р.

Теги: угорщина, прапор, Мукачево

Коментарі

jurius 2023-02-18 / 00:15:59
Заради справедливості хочу звернути увагу, що угорський прапор не лише символізує орбанівську Угорщину, але й є символом для закарпатських угорців, багато яких цілком симпатизують Україні в боротьбі проти радистської агресії і серед яких також є герої України. Думаю що знімати угорський національний символ було не правильно. Моя суб'єктивна оцінка

нестор 2023-01-29 / 00:44:45
балога повісив всяди їх прапори-балога же їх і зняв.всі питання до нього...

Ede 2023-01-26 / 14:05:11
Читач: назвіть один (!) населений пункт в Угорщині, де українське населення сягає 0,1 відсотка!

Читач 2023-01-24 / 09:45:19
Цікаво, а в Угорщині у селах, де проживають українці, теж на сільрадах висять українські прапори?

Bubu 2023-01-24 / 03:32:41
Як був серисири і була "дружба" між народами і компартіями то чогось тоді хуни жили тихо , спокійно , мирно.
Ніхто ніякі прапори не вішав , табли не чіпляв , і рузький якось такось вчили , по закарпатськи тоже мало говорили , і було їм добре .
Тільки Україна стала незалежною , тим хунам як в голові мозок повернувся , і понеслось .
І це треба , і то треба , і чим більше мали , то іще більше хотіли . Ну але ж є якісь певні рамки , хіба не так

сорри 2023-01-23 / 00:32:26
Дуже добре, що зняли. І так має бути по всій області. Контрабандисти при владі в Закарпатті, закриваючи очі на цю проблему, граються з вогнем. У лютому, по договорняку з путіним, орбан вже висовував війська до кордону України на Закарпатті. Не вийшло. Але він, як і путін, не покинув свої наміри

Угорець 2023-01-22 / 13:09:44


Гібридна пропаганда. Ніхто угорські заклади освіти не закривав. Коментар видалено. Адмін


Дохторови 2023-01-22 / 12:31:52
Після 25 років мирного життя щось відбулося, ви не помітили? Те, що змінило ставлення багатьох - до росії, до угорщини. То чому би й Балозі не змінитися?

Дохтор 2023-01-22 / 11:52:17
Це все добре, але за останні 25 років в області клан Балогів жив мирно з мадярською елітою в різних Радах та дерибанили бюджет і європейську (угорську) допомогу області, наприклад: чи не Балога "виростив" нашу Біровку в дитячій обласній лікарні і скільки там вкрадено, тоєсть пардон, освоєно коштів і де вона є зараз... То у, не все так просто, кожний із злодіїв мільйонерів робить собі дешевий піар та на фронт реально воювати разом зі своєю родиною чомусь не йде. Чому? Бо їм є що захищати, але то доля простого народу, та: не все так буде...

Пак Іршава 2023-01-22 / 09:40:06
Правильно зробили,що познімали мадярські прапори.Честь.Давайте і ми порозвішуємо свої прапори по мадярських консулатах?шо,прокатить така біцігля???отож.Ще в Ужгороді площу Петефі треба перейменувати народ.Масарика,при ньому Ужгород і строївся і площа тоже,а Петефі переночував одну ніч туй,швакнув циганку,і на тобі,площа його,обідно...
.

Njksr 2023-01-22 / 06:44:40
Балога і переконання - речі не сумісні! Епоха ВЕЛИКОГО ПЕРЕВЗУВАННЯ продовжується@

Василь 2023-01-22 / 06:10:15
Молодці

Фері 2023-01-22 / 05:50:11
Закарпаття, зокрема мукачівщина ще накличе на себе біду борючись з символами та прапорами, Донкіхоти грьобані,а вже до румунських прапорів руки не дійшли? Краще об'явім війну усьому світу!

злий 2023-01-22 / 02:27:05
Супер. Мукачево майліпшоє! :)

форестер 2023-01-22 / 00:35:50
Давно зрозуміло, що символи чужої держави не мають бути на спорудах органів державної влади. На національно-культурних- будь ласка. А на державних, комунальних - ні. Бо тут не влада держави Угорщина.
У нас війна з росією, а угорщина - на боці росії.
Тому Балога правильно зробив, що скинув з Мукачівського замку мадярського турула і тепер заборонив мадярські прапори. І для мене не важливо, чи він образився на мадярів-зрадників, чи робить так за переконанням

Угорець 2023-01-21 / 22:19:02


Провокативний зміст. Коментар видаленро. Адмін


Мукачево 2023-01-21 / 20:28:37
Балога дакотський обідився на угорців, бо ті не голосуютть,як він хоче. Тепер мутить воду,підбурює на безладу.

Християнин 2023-01-21 / 18:50:27
Звісно прапор символ держави дружньої або не дружньої, та мовчазний символ. Цікаво коли мпешних попів випакують з монастиря на Чернечій горі, чи довго вони там будуть по москальськи васпевать? Чи не пора цим квартирантам жирним іти?

НОВИНИ: Політика

23:53
/ 36
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини