Росія може повністю зупинити транзит газу до Угорщини через закарпатське Берегово – Оператор ГТС

Голова "Оператор ГТС України" Сергій Макогон очікує значне скорочення або повну зупинку транзиту природного газу до Угорщини через Україну.

Росія може повністю зупинити транзит газу до Угорщини через закарпатське Берегово – Оператор ГТС

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

"Яскравий приклад політики Кремля щодо України – як тільки з'являється технічна можливість обійти Україну при транзиті газу, "Газпром" запускає газ через довші, але власні транзитні газопроводи.

Незважаючи на контракт до 2024 року, ми очікуємо значне подальше скорочення або повну зупинку транзиту до Угорщини через Україну", – написав Макогон.

Він додав, що технічна добудова "Північного потоку-2" створює критичні ризики існуючого транзиту через Україну і продовження контракту після 2024 року.

Нагадаємо, що 27 вересня в Будапешті відбулося підписання нового довгострокового контракту між владою Угорщини і російським концерном "Газпром" на постачання газу в обхід України.

За умовами контракту, "Газпром" буде поставляти в Угорщину 4,5 млрд кубометрів газу на рік.

3,5 млрд кубометрів підуть через Сербію (через газопровід "Турецький потік" і його сухопутні продовження) і 1 млрд кубометрів – через Австрію.

Таким чином, поставки газу будуть організовані в обхід традиційного маршруту через українську ГТС.

У Міністерстві закордонних справ України назвали підписання нового контракту необґрунтованим рішенням, яке завдасть шкоди інтересам України.

Українська сторона також звернеться до Європейської комісії щодо оцінки відповідності нової угорсько-російської газової угоди з європейським законодавством у сфері енергетики.

Наразі поставки ведуться за двома напрямками - через пункти Берегово на українсько-угорському кордоні і Баумгартен на словацько-австрійському кордоні.

27 вересня 2021р.

Теги: транзит, Угорщина, газопровід, Сійярто, Міллер

Коментарі

Клік 2021-10-03 / 22:39:22
Ссорі правий, як завжди. А ви лем переливаєте з порожного в неповноє.

Ужгородець 2021-09-30 / 11:50:05
В питанні США не треба плутати Угорщину з Україною.
Ми ж не ідіоти. І не сліпі.
До нашого сорому, лише наших міністрів викликають на килим до посольства США. І не тільки міністрів. Дійшло до того, що звітувати туди бігають навіть силовики.
ЛИ-ШЕ НА-ШІ !!!
Один тільки кричущий випадок чого вартий. Випадок з викликом до посольства США нашого міністра охорони здоров'я Степанова з приводу його публічного припущення можливості розгляду питання закупівель російської вакцини. Я не є прихильником російської вакцини. Мало того, вакцинації не до кінця дослідженими препаратами. А на сьогодні всі вони проходять третю стадію дослідження при масовому застосуванні. І це факт.
Але не про це.
Після спілкування Степанова в посольстві США, він вийшов звідти як побитий пес і без жодних коментарів пішов, а прокоментував результат відвідин представник посольства. Цікава була форма коментарів ..... Україна не буде закуповувати російську вакцину!
Ну і слава богу! Але це мав сказати наш .... НАШ міністр охорони здоров'я . НАШ!!!!! А не посол!!!!!!!!!!!!!
Це сором! СОРОМ !!!!!!! СОРОМ для країни і її громадян !!!!
По відношенню до Угорщини таке собі не дозволяє США.
Байден уже пояснив Зеленському чому Україна досі не в НАТО.
Пояснив максимально дохідливо. США не одноосібно приймає рішення про прийняття до НАТО. І в Брюсселі також отримав чітку відповідь стосовно перспективи вступу до ЄС.
Що не зрозуміло???
Які претензії до Угорщини???
Зараз стало зрозуміло про те що немає ніякого реверсу?
Що споживаємо російський газ?
Що без фактичного транзиту нам не вистачить газу для підтримання тиску газу в магістральних трубопроводах?
А якого хрена нам лапшили про незалежність від російського газу??? Про реверс дорогого "словацького газу", про ринок газу про необхідність вздути в десятеро тарифів на газ.
Для чого???
Щоб через офшор накосити бабло???
Косили папєрєднікі, тепер вирішив покости Зеля?
Хіба ми не розуміємо, що стоїть за іграми навколо Нафтогазу із зміною керівництва та смотрящих. Ой!!! Сорі! Наглядова рада.
Колишній представник керівництва Нафтогазу дав скандальне інтерв'ю, в якому підтвердив собівартість українського газу.
Одна гривня. ОДНА !!!!!!!!!
А нам продають по 7,98грн !!!!!!!!!!!
Питання...... А де маржа???? Де?????? Де, якщо зараз у Нафтогазу немає грошей на закупівлю газу з метою заповнення газових сховищ???
Не підскажеш????
І так по всім іншим питанням. Пальців рук і ніг не вистачить аби все перерахувати. І куди не копнеш, усюди тхне корумповане гавно.
Тож живемо так не тому, що погані угорці, німці, поляки чи білоруси. А тому, що дозволяємо себе грабувати...... нахабно грабувати.

сорри 2021-09-29 / 15:55:57
А від коли це патріотизм передбачає угробити країну? О_о Газ потрібен - для побуту, для виробництва. І іншого газу, ніж російський, на жаль, немає. Принаймні, в наших газопроводах. Бо Росія узурпувала транзит газу з Азербайджану, Туркменії і т.д. Шантажуючи можливістю транзиту виключно через свою територію.
Ну і заробляє Україна на транзиті газу через свою територію немало. А він йде зі сходу на захід. Тому отримувати газ в повному обсязі з Заходу технічно неможливо.
Тому, чий газ закуповує Україна з Заходу, ти, Ужгородець (Катерино?) не знаєш. І якщо є можливість не прокачувати його, включаючи час від часу трубу на реверс, а брати з труби російський замість польського, американського чи норвезького, оформляючи це в якийсь спосіб, то й слава Богу. Справжні патріоти України такому тільки радіють.

А проблеми в українсько-угорських стосунках з мовного закону не стартували. До того мадяри, користуючись слабкістю України, зробили на Закарпатті і в міжнародних стосунках чимало недружніх кроків щодо України. Одне лише подвійне громадянство чого вартує. Словаки таке в себе не дозволили.
Останнім часом орбанята вже так обнагліли, що вже на Закарпатті ґаздували, як у себе вдома. А коли їх почали ставити на місце - у контексті виховання представників угорської меншини як громадян України, тобто зі знанням державної мови, припинення деструктивного фінансування з-за кордону, заборони втручання у вибори, то возопіли - "Ґвалт, ущемляють!".

Тому, неборятко, ні про які "1:1" не йдеться. Може, наразі, і "10:1" на користь Угорщини. Просто Україна нарешті почала злегка давати по загребущих руках, які потяглися на її територію.

А без транзиту газу через Модьорорсаґ якось обійдемося. Тим більше, що втрачає від цього і сама Угорщина. А якщо не обійдемося, то Вашинґтон поставить Орбана раком, і той все зробить. Все, чого США забажають )

Отака х*йня, малята...

Ужгородець 2021-09-29 / 15:17:03
Та ні "сорри".
Катерина акцентувала на дуже простому.
Україна на Угорщину поклала прибор, коли мовним та освітнім законом урізала конституційні права нацменшин, коли СБУ почала кошмарити КМКС та його керівника чисто по політичних мотивах, бо хтось дуже хотів усістися у крісло голови обласної ради.
А зараз Угорщина поклала той самий прибор на Україну.
Зараз рахунок один-один . У футболі це називається Нічия.
Це з одного боку.
А з іншого .... ми ж купуємо словацький газ реверсом. Це ж не російський газ. Що для нас змінилося? Будемо і далі купувати реверсом із дружньої нам Словакії.
Чи є якісь проблеми?
Якого милого ви так б'єтеся за російський газ???
На всіх екранах кричите одне, а робите інше.
Чи може вся проблема в тому, що немає ніякого технічного реверсу?
Є банальний віртуальний реверс, коли ми фактично відбираємо з транзиту вонючий агресорський газ, а реверсом до нас приходять лише документи із Словакії? От тільки з маржою в сто баксів!
І тут із цим договором Угорщина обрізала нашим керівникам можливості косити комбайном бабло оббираючи до нитки український народ, вішаючи лапшу про ринок газу.
Може я теж щось не правильно розумію?
Чи у мене теж проугорська позиція, коли пишу, що нам не потрібно залежати від російського газу?
Не потрібно ані на пряму купувати, ані від спекулянтів-перекупників (українських корупціонерів офшорників) купувати російський газ. Оголосити їм бойкот.
Навіть відмовитися від транзиту російського газу.
Ти ж патріот? Чи не так? Тож будь ним до кінця.
А то дійсно, якиїсь дивний патріотизм .... Тут воюємо, а тут торгуємо. Класна позиція! Супер!

сорри 2021-09-29 / 13:47:27
А чого ти, "Катерино", за мадярів так пір'я підняв? Бо Вуву акцентував просту і очевидну річ - що вони, як справжні азіати по духу і крові, на словах триндять про дружбу і добросусідство, пам'ятник Шевченкові в Берегові за копійки ставлять, хлорку дають вакциною в Загоні ширяють, а в стратегічних питаннях з москалями обіймаються і консультуються і ніж в спину Україні вставляють?
Так, не зобов'язаний Орбан перед нами звітувати, що робить. Але тоді най не вопить по страсбургах, що ми без нього вирішуємо питання угорської меншини у себе в країні. Бо інакше виглядає так, що він хоче і рибку з'їсти, і на... мотоциклі покататися

Катерина 2021-09-29 / 09:38:39
Та що ви так переймаєтеся?
Ну підписали угоду мадяри з мацкалями. І що? Чи може ви вважаєте, що мадяри мають питати дозволу у Кулеби чи Вітренка?
А може у Меркель? А Меркель у когось питала дозволу на будівництво СП-2?
Ні???
Що ж Зеля не поспілкувався з Меркель на підвищених тонах? Чому Кулеба не викликав на коврик посла Німеччини???
Чому? Не скажете?
Часом не тому, що практика у нашій країні трохи інша? У нас не Кулеба викликає послів G7, а навпаки .... посли G7 викликають на коврик у свої посольства наших міністрів. Вони туди бігають по поводу і без повода. Та ще й козиряють цим, вважаючи це престижним.
Треба приводити приклади?
Сором!!!
А ви ще якусь повагу очікуєте від наших сусідів?
Україна у своїх кроках враховує думку Угорщини?
Питає дозволу чи може радиться?
Ні?
Тоді чого стільки шуму?
Нам не потрібен руцкій газ. Він вонючий. І у трубах наших не повинно бути вонючого газу агресора. Треба припиняти допомогу агресору у транспортуванні газу в Європу. Мацкалі на цьому заробляють для своєї армії.
Ми ж не купуємо руцкій газ, щоб не платити агресору? Ні?
І транзит також треба зупиняти, щоб обезкровити їхню економіку. А це не тільки газ. А нафтопровод і продуктопровод?
Що тут? Мовчимо?
Тут торгуємо, а там воюємо?
Нас за повних дебілоїдів тримають?
Один цукерками з мацкалями торгував, другий фільмами через офшор.
Не потрібно лапшу на вуха вішати.
До 2024-го року хоч і зупинять транзит, але за законтрактовані потужності транзиту всерівно моцкалики будуть справно платити.
А після 2024-го Україні німці з америкосами гарантують транзит.
Мацкалі про це одним вухом уже десь чули , але нічого толком ще не знають. У нас надійні партнери. Якщо щось із мацкалями не так, то вони блискавично реагують. Одразу озвучують своє ГЛИБОКЕ занепокоєння.
Ми ж не ідіоти.
Руцкій газ не купуємо. Він вонючий і корумпований.
Купуємо пахучий, чистий і не корумпований словацький. Там його багато!!!
Правда через офшор і на 50-100$ дорожче, зате не у мацкалів. Плюс будемо купувати через Польщу скраплений америцький.
Правда Вуву?
Не знаю коли, але СЮДИ-ТУДИ точно колись у майбутньому точно буде.

Вуву 2021-09-29 / 01:41:56
Ну то нічого .
Це звичайно не добре для нашойі ек. , але ми і не таке пережили .
Гірше буде для хунів , якщо пУ здохне чи його вбють і зміниться влада , то не факт що газові угоди з боку рашки не переглянуть і визнають як не дійсними .
А причин тут море.
І не ринкова ціна .
І пУ був не легітимним
І вибори були не визнані світом і тд.тп.
З боку певних крайін ЄС , хунів почнуть сприймати як свиней , і сторонитись від співпраці з ними .
Хоча звісно що це рішення приняла політична верхівка а не народ хунійі.
І тим не менш , це зіграє у викривленому ставлені і відношенні до них як членів ЄС.
І останнє . Вони в такий спосіб показали що вони БРЕХУНИ , які з всяких трибун заявляли що вони прагнуть розвивати економічні відносини із Украйіноюа насправді роблять все щоб ці стосунки зіпсувати остаточно .
Тому можна сказати впевнено що не ми а вони хлопнули дверима в Украйінсько - хунських відносинах .

Нік 2021-09-28 / 11:40:22
Гинь! Справді? Що їм є?! Контракт не мож порушувати!

НОВИНИ: Політика

22:20
/ 4
Зеленський призначив Сергія Кононенка начальником УСБУ в Закарпатській області
20:08
/ 2
Зеленський звільнив Гузинця з посади голови Ужгородської РДА
23:53
/ 38
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 3
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 15
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 13
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
» Всі новини