На Закарпатті владні "ляльководи" тримають посаду першого заступника голови облради для звинуваченого в держзраді Брензовича

Йдеться про лідера "КМКС - Партія угорців України" і депутата Закарпатської облради Василя Брензовича, який покинув Україну через кримінальну справу

На Закарпатті владні "ляльководи" тримають посаду першого заступника голови облради для звинуваченого в держзраді Брензовича

Головним претендентом на посаду першого заступника голови Закарпатської обласної ради, попри "заявленого" "на публіку" Йосипа Борто, є очільник Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ) та "Партії угорців України" Василь Брензович, який наразі переховується від слідства за кордоном. Сама тому на вчорашній сесії облради був призначений лише один заступник О. Петрова – екс-регіонал Василь Іванчо від партії "За майбутнє".

На початку грудня минулого року В.Брензович покинув Закарпаття в напрямку Угорщини за угорським паспортом, щоби, ймовірно, уникнути отримання підозри за "вчинення дій із ознаками державної зради".

Цьому передували обшуки, що їх провела СБУ в лідерів КМКС і угорського фонду "Еган Еде".

Як повідомляють джерела Закарпаття онлайн в обласній владі, фактично новостворена "широка" коаліція у складі депутатів від політичних партій  "Слуга народу","ОПЗЖ", Команди Андрія Балоги, "За майбутнє" та Партії угорців України - КМКС тримається, зокрема, на домовленості відати керівну посаду в представницькому органі Закарпаття саме В. Брензовичу.

Наразі, останній "заочно" вже отримав посаду  голови постійної депутатської комісії облради з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій.

Водночас слід зазначити про серйозність звинувачень на адресу В. Брензовича як одного із основних фігурантів кримінального провадження щодо причетності угорського фонду "Еган Еде"  до діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету України. 

Йдеться про створення злочинної схеми фіктивності виконання підрядних робіт конкретними підприємцями на замовлення даного фонду, привласнення фігурантами виділенних грошей, ведення з подвійної бухгалтерії, а також використання виділених Угорщиною коштів на шкоду держаній безпеці України.

З огляду на зазначене, дії В. Брензовича підпадають під ознаки державної зради (ст. 111 Кримінального кодексу України) і такі звинувачення не можуть бути "відкликані"  через політичну необхідність. Тобто, є певні факти, фігуранти, комплекс проведених слідчих дій, а головне  очевидні ознаки протиправних дій проти інтересів нашої країни, які не можуть бути просто "забуті" і їх логічним наслідком мають стати – підозра, запобіжний захід, обвинувальний акт та суд.

Раніше на серйозності та обгрунтованості претензій правоохоронців до В.Брензовича наголосив сам Олексій Петров, тоді ще в статусі голови Закарпатської ОДА.

І, за інформацією Закарпаття онлайн, працівники держбезпеки "відходити" від цих обгрунтованих звинувачень Брензовичу намірів не мають.

Відтак, кулуарні домовленості та бажання "Слуг" утримати владу будь-якою ціною, навіть шляхом можливого тиску на правоохоронців задля "поховання" гучної кримінальної справи на догоду угорським партнерам по коаліції, можуть призвести не лише до скандалу на рівні країні, а й за її межами. Більше того саме подальші кроки  у цьому напрямку неодмінно поховають цю саму ж коаліцію.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, 29 липня, на другому пленарному засіданні третьої сесії Закарпатської обласної ради VІІІ скликання відбулися кадрові зміни в керівництві ради. Так своїх посад позбулися перший заступник голови облради Андрій Шекета від "Батьківщини" та інший заступник О. Петрова – Денис Ман від "Європейської Солідарності". А питання щодо звільнення голови Закарпатської ОДА Полоскова знято до осені.

30 липня 2021р.

Теги: Брензович, коаліція

Коментарі

Ужгородець 2021-08-02 / 23:45:09
Коли кадри , керівники та вчителі залишаються попередні, а замінюються лише таблички на дверях, то той молодняк, який потраляє у це кодло, набирається тих самих методів роботи та поведінки, що й наставники.
Тож, яке їхало, таке й здибало.
Це стосовно відмінностей між СБУ та КДБ.
Питання стояло не у назві контори, а у методах роботи.
Ви цього так і не зрозуміли.
Сутність кожного полягає у способах поведінки. В даному випадку цього горе керівника.
Це уже другий сором для нашого краю.
Першим таким був Різак у Кучмівські часи.
Ці двоє - брати близнюки.
Нехай цей "діючий резервіст" ознайомиться з долею свого брата близнюка, аби знав свою перспективу, якщо і надалі буде йти цією дорогою.
Щодо імені Брензовича та його походження.....угорське ім'я Ласло відповідає слов'янському імені Василь? І аж ніяк не Владислав!!!
Ви певно не місцевий...... бо мали б знати.
А говорити про зугорщені березнянські лемки ........ ну-у це уже щось нове.
Я багато чого уже чув від заперевальних знатоків .... і перли про Підкарпатську Україну-Русь , і про русинів , які на їх думку
насправді є українцями ..... лем малинько май дикими , і багато , багато веселих байок-цяцьок.
Цікаво, а сам Брензович знає, що він зугорщений березнянський лемок?
Це він такий , на Вашу думку, по батькові чи по мамі?
Можна дізнатися звідки такий висновок?
По ДНК тесту?
Чи як?

Для Ужгородця 2021-08-02 / 19:42:22
КДБ України припинив існування 20 вересня 1991 року після видання Постанови ВР України «Про створення Служби національної безпеки України».
Генерал-майор СБУ Олексій Геннадійович Петров, діючий голова Закарпатської обласної ради, народився 29 травня 1976 року, тобто, на момент ліквідації «контори» (сленгова назва КДБ) був у віці 15(!) років. Тому судження «мабуть у школі КДБ погано вчився» апріорі невірне.
Стосовно конфлікту між нащадком березнянських зугорщених лемків(!) Брензовичем Василем (не Ласло, бо це угорське чоловіче ім'я відповідає слов'янському чоловічому імені Владислав) та генералом «діючого резерву» СБУ Олексієм Петрович, то напрошується висновок: який «угорець» – такий і «кадебіст»!

Ужгородець до "Няньові-Людині" 2021-08-02 / 10:48:30
Читаю цей коментар і згадую риторику влади отанніх семи років відносно перспективи добудови Північного потоку-2.
Як там поважні можновладці із ду-у-уже серйозним виглядом та насупленими бровами нам, "затурканим" та "неграмотним" громадянам, розказували???
Не пригадуєш?
Ні?
Нагадаю.

НІКОЛИ РОСІЯ НЕ ДОБУДУЄ ЦЕЙ ГАЗОГІН!!!
НІ-КО-ЛИ!!!
МИ ТУТ, СЮДИ ТУДИ, ЗЖИЖЕНИЙ ГАЗ ЧЕРЕЗ ПОЛЬШУ.
КОРОЧЕ!!!
МИ З АМЕРИКОЮ НІКОЛИ ЦЕ НЕ ДОЗВОЛИМО!!!
І КРАПКА!!!!!!!!!

І де ми зараз з Америкою? Не підскажеш?
Правильно!!!
У жо-пі.
При цьому дуже і дуже гли-бо-ко!!!
Тільки більшість населення цього ще не розуміють, але дуже скоро , у листопаді, відчують це на своїй шкірі, а тим паче на кишенях.
Так само буде і по відношенню до Брензовича.
Невже не зрозуміло?
Сміється той, хто сміється останнім!!!
Петров дав маху. І зрозумів він це одразу після того як дітваки Баканова обісралися з обшуками.
Ніхрена вони не знайшли а ні у Брензовича, а ні у фонді.
Обшукували навіть підрядників, які будують на угорські кошти.
І там також ні-чо-гі-сінь-ко.
Нічого не знайшли окрім банальної карти часів Австро-Угорщини.
Навіть форінти не знайшли.
А виїхав Брензович за українським паспортом, бо чудово розумів свою перспективу, коли тобі після розмови з Петровим білими нитками шиють статтю Державна зрада. Шиють цю статтю, бо саме вона передбачає виключно тримання підвартою поки буде тривати слідство. А слідство, при потребі, може тривати і увесь президентський термін. І сидітиме Брензович довго і нудно. Не на зоні , а у СІЗО.
А як піде Зе туди ж , куди пішов Петя, тоді тихенько випустять Брензовича із СІЗО без жодних вибачень, але уже з підірваним здоров"ям.
Подібних прикладів у проєвропейській супппер демократичній Україні вистачає!!!
Україна ж не Росія!!!
Правда?
Не він перший і не він буде останній.
Для чого нам тут о цю туфту втюхувати?
Ми ж не дибіли.
І з пам"яттю у нас все ОК.
Чудово пам"ятаємо як усе відбувалося.
Петров у перші дні після обшуків ще намагався тримати обличча і щоб підкреслити свою поважність у цьому краї опосередковано підтвердив своє відношення до цих подій, коли давав інтервью.
До чогого треба бути упевненим у своїй безкарності аби прямим текстом натякати на замовний характер справи?
Там він з поважним видом журналістам умудрився наговорити собі на кримінальну статтю, розказуючи про нараду у своєму кабінеті з силовиками та їхнім звітом за результатом обшуків у Брензовича.
Що він журналістам рокзазував?
Не пригадуєш?
А розказував він журналістам про те, що на нараді силовики йому пообійцяли кримінальну справу на Брензовича.
Це для Петрова не що інше як перевищення службових повноважень, а для силовиків ще й відповідальність за розголошення матеріалів досудового слідства.
А досудове слідство ще не приговор, оскільки за відсутністю складу злочину справа може до суда і не дійти або розсипатись прямо у залі суду.
І судді не дурні. Вони пам"ятають долю сідді Вовка, який Юлішку під замовлення Янека засудив. А зараз Чаус показує яскравий приклад. Він також уже для Петі замолення реалізовував.
Кому потрібні такі граблі?
Юристи це чудово розуміють. Відповідальність рано чи пізно наступає.
І якщо справа розсиплеться у суді, то для цих силовиків на горизонті замайорить і ще й перспектива кримінальної відповідальності за приягнення до відповідальності завідомо невинуватої особи.
Це все Кримінально-процесуальний Кодекс України.
Демократичної України!!!
А у Брензовича навіть у компі нічого.
От облом!!!!
Квіточки цієї історії для Петрова почалися одразу після скандалу, який піднявся на всю країну та зачепив міжнародні відносини з Угорщиною.
Та і це йому не стало наукою.
Вийшов на пресу і з хмурим поважним виглядом заявив, що Брензович тепер має відповісти, якщо став причиною міжнародного скандалу.
СУПЕР !!!!
Брензович має відповісти , за наїзд на нього.
Наглості понаєхавшому хоч відбавляй!!!!!
Мабуть у школі КДБ погано вчився.
А ягідки уже прилетіли на саміті НАТО. Там українська влада отримала цілий Фис-Оф-Тийбл. Україну навіть не запросили на саміт.
Якщо раніше Угорщина блокувала лише резолюцію НАТО по Україні та комісію Україна-НАТО, то цього разу заблокувала запрошення на саміт.
А Штати на плач Зелі дуже дохідливо пояснили, що у НАТО рішення приймаються консенсусом і якщо наламали дров, то вирішуйте свої проблеми самостійно.
І пішов після цього Петров на поклон у консульство Угорщини.
Не знаєш?
Те, яке в Ужгороді на набережній.
Після цього разом з консулом поїхав до Києва .... в офіс Президента.
Там і отримав добро на ширку.
Це єдиний варіант надання посади заступника голови ради представнику КМКС.
Хто це буде, Борто або інший представник КМКС, для Брензовича уже не принципово.
І так буде. Це лише питання часу. Пригадаєш мої слова.
У всі часи, посада одного із заступників голови ради була за другою по кількісті національністю краю.
Не може бути монополій у багатонаціональному краї.
Спокій будується на компромісах!
Це аксіома!
А для Петрова, який приїхав у багатонаціональний край це стало наукою і приводом пригадати поговірку: "Незнаючи броду, не лізь у воду".

Няньові-Людині 2021-08-01 / 14:06:45
Якщо у Брензовича для захисту в суді - лише анекдот про Мойшу, то його справи справді кепські )

Няньо 2021-08-01 / 12:50:04
У нас можуть і без звинувачень посадити, а ти потім доказуй, як той Мойша.

Збитий льотчик 2021-08-01 / 07:59:10
Брензович недаремно півроку ховається в Мадярщині. Знає, які звинувачення йому пред'являють. Мабуть, цікаві матеріали накопали в його комп'ютерах. А від неприємного смороду йому вже не відмитися

Людина 2021-07-31 / 23:43:56
Мойшу на всю країну звинуватили в тому, що його донька курва.
А зараз він може ходити і доказувати всім, що у нього не лише доньки але й взагалі дітей немає.
Так і Брензович зараз може ходити розказувати й доказувати......
Хто його буде слухати?
У фонді щось знайшли?
Нічого!
У фірмах які будують на угорські кошти щось знайшли?
Нічого!
У Брензовича окрім старої історичної карти щось знайшли?
Нічого!
Но , тим не менше, у Мойші всерівно донька курва.

юрист 2021-07-31 / 13:00:51
Тут проста логіка ... З нашого боку потоки взяті під "новий" контроль - тепер треба організувати контакти "нових" з "партнерами" по той бік ...

Вуву 2021-07-31 / 04:09:33
Головне щоб народ не протестував , а все решта влада сама розкраде і розвалить

До отож 2021-07-30 / 23:25:47
Уже подорожчав не лише газ але і автогаз. Слава слугам!

Отож 2021-07-30 / 22:19:39
Потрібно розібратись терміново хто не з нами, а з ними. Поки ще газ не подорожчав

Іван 2021-07-30 / 20:21:38
Все це політична проституція, старі кадри, які вже не раз продавались у житті як повії, але від малого Балоги цього точно не чекали виборці, але видав яблуко від яблуні далеко не паде, позор

Берегове 2021-07-30 / 20:18:47
То фігня брензович! Керівником держгеокадастру хотять призначити підсудного за службові злочини Деребанщика земель в особливо великих розмірах Богдана Хранюка це покращення від влади!!!

Ужгород 2021-07-30 / 19:45:43
Брензовича на нари, а не в облраду

Який на хєр розрив шаблона 2021-07-30 / 19:28:29
А Петров хто?! Уповноважений державою на операції (читай - зачистку) типу Павла Шеремета?
Між Брензовичем за підозрою по ст. 111 основної частини ККУ та Петровим з його послужним списком різниця лише формальна і лише питання ціни. За ангажування їх послуг. Ось там дійсно різниця. До речі, замовник може бути один і той самий. І ми знаємо його ім'я. І гімн, що йому співають навіть у Європі

Дідик 2021-07-30 / 19:03:11
Котру галибу сякі петрови у нас глядавуть ?! Ану цімбори робім усе оби за ним фітьнуло до других виборів ! Тай робити много не треба бо сам собі петров убрав шайку злодіїв у зами. Ото каже само за себе що му гуслі туй довго густи ни будуть ! Ни єден такий уже бив тай сись мимо пробіжить на такуй політиці ! Єднаймося цімборе ! Є у нас порядна чилядь жиніть гет на гуту чужаків !!!

розрив шаблона 2021-07-30 / 18:26:50
І як тоді працювати голові з таким першим замом-"крімінальником" міжнародним? Хтось один з них не правий, чи як?

до "Жах" 2021-07-30 / 18:03:58
Це не по-українськи. Шукай тут іншу національність

Жах 2021-07-30 / 17:47:02
Це так по-українськи. Особу, яку звинувачують мало не в злочинах проти територіальної цілісності, призначити за результатами закарпатско-київських торгів на посаду в обласному органі місцевого самоврядування. Жах

НОВИНИ: Політика

18:17
Підтверджено загибель у жовтні 2022 року Михайла Зейкана з Виноградова
22:20
/ 4
Зеленський призначив Сергія Кононенка начальником УСБУ в Закарпатській області
20:08
/ 2
Зеленський звільнив Гузинця з посади голови Ужгородської РДА
23:53
/ 38
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 3
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 15
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 13
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
» Всі новини