РНБО доручила уряду розробити закон про виявлення осіб з подвійним громадянством

Рада національної безпеки і оборони доручила Кабінету міністрів протягом двох місяців розробити законопроєкт про виявлення українців з подвійним громадянством.

РНБО доручила уряду розробити закон про виявлення осіб з подвійним громадянством

Про це на брифінгу повідомив секретар РНБО Олексій Данілов за результатами засідання РНБО у п'ятницю: "Ми сьогодні прийняли рішення, що протягом 2 місяців Кабінет міністрів має запропонувати законопроєкт, який дозволить нам чітко розуміти тих осіб, які мають подвійне громадянство".

Данілов пояснив, що новий закон має створити інструменти контролю для виявлення українців з іншими громадянствами. "Зараз в кого таке є (подвійне громадянство - ред.), я б усім радив найближчим часом позбавитись іншого громадянства, щоб не наражати себе на неприємності", - заявив він.

Секретар РНБО зауважив, що хоча Україна і рухається до цивілізованих країн, де дозволяється подвійне громадянство, вона поки не може собі цього дозволити, адже сусідня Росія використовує цей механізм проти України. Ситуація складається так, що на найвищих державних посадах в Україні опиняються люди з російським громадянством.

При цьому, за словами Данілова, влада України розуміє, що люди на окупованих територіях вимушені отримувати російське громадянство, щоб якось там жити, але коли ці території будуть звільнені від російської окупації, вони самі від нього відмовляться.

27 лютого 2021р.

Теги: громадянство, РНБО

Коментарі

Ужгородець до пенсіонера 2021-03-15 / 09:48:02
Ровт тут якраз і до "того".
Це він, один із тих наших земляків, які так само при поданні документів на отримання громадянства США, вказував своє місце народження СРСР. Це і йому так само було поясненно офіційними особами, що США на законодавчому рівні не визнає анексію цієї теорії совьєтами. І в американських документах держава народження у нього Чехословаччина.
Не Чехія.......
Не Словаччина.......
І тим паче, не СРСР
Чехословаччина ...... нині уже не існуюча країна ...... країна, яка по Тріанонському договору була трансформована із Чехії, шляхом приєднання території нинішньої Словаччини та сучасного Закарпаття!!!
Вчіть історію свого краю!!!
І тоді не будете ставити абсурдних запитань.

пенсіонер 2021-03-10 / 06:35:10
А до чого тут громадянин США Ровт?
Він уже давно не є громадянином України.
По-друге, євреї повсюди громадяни, така вже історія цього народу.
І все рівно не розумію для чого названо його прізвище, аргументуй Х-man?
І для Еde. Соррі тисячу раз правий, світ змінився. Тепер ворогів більше поряд ніж за лінією фронту. А громадянства різних країн використовують виключно богаті, щоби вивозити український капітал за кордон та сховотися у випадку настання відповідальності. Простий люд використовує інше громадянство лише задля того щоби простіше було виїхати на заробітки. Любіть свою країну,де народилися і де поховані ваші пращури, бо істинними і повноцінними громадянами інших країн ви ніколи не станете, а просто перетворитеся в перекотиполе.

Х-man 2021-03-09 / 19:34:38
До пенсіонера (пінзішти) Алекс Ровт відома особа не так як ви просто пінзішта якого нико ни знає

Ede 2021-03-09 / 19:24:06
Соррі: Правда. Я згоден. Смерть - це смерть, а анексія - це насправді анексія. Але паралель, я думаю, не найвдаліша!

сорри 2021-03-09 / 19:00:10
Ede, абсолютнна паралель. Просто війна тепер інша і ведеться іншими методами, а не виключно зброєю. Бо світ змінився. Але від того війна не перестала бути війною, анексія - анексією, а смерть - смертю

Ede 2021-03-09 / 16:11:43
пенсіонер: "Це для прикладу ніби громадянин СРСР мав би ще й громадянство фашистської Німеччини" - фальшивий паралель: під час війни німци і россіяне не їздили один до одного в гості, не було германо-радянських КПП, не торгували ні чем, тем більше електроенегією, Гітлер і Сталін не розмовляли любезно і жартуючі по телефону, раз німци захопилі Київ і були під Москвою, потім русскіе захопили Київ і Берлін. Ніякої схожості.

в олігархів по 3 і більше громадянств, цинічно грабують державу 2021-03-07 / 21:29:08
https://m.youtube.com/watch?v=FLzxb93XfjE

Ужгородець до пенсіонера 2021-03-06 / 19:12:53
Ви пане "пенсіонер" ще багато чого не чули........
В США було прийнято закон, згідно якого анексія цих територій не визнавалася, так само як і зараз прийнято закон про невизнання анексії Криму.
Слідкуйте уважніше за новинами.
А щодо словаків та чехів ..... поспілкуйтеся із ними і почуєте їхню думку стосовно Совьєтів і усього того , що з цим було пов'язано. Мова йде не про молодь.
Будете здивовані. Їхня думка докорінно відрізняється від офіційних органів.

пенсіонер 2021-03-05 / 22:26:41
А для чого два громадянства? І як тепер бути громадянам України, котрі мають громадянство Росії, коли ці країни фактично у стані війни. Це для прикладу ніби громадянин СРСР мав би ще й громадянство фашистської Німеччини.
Я розумію, що тут мають місце меркантильні інтереси, особливо з громадянством Ізраілю, котрий не видає злочинців. Але я не чув щоби німці прагнули англійського громадянства, а англійчани французького.

Ede 2021-03-05 / 22:00:20
До пенсіонера: чітайте більш уважнійше. Я писав: "Одна моя знайома жінка емігрувала до Канади років 15-20 тому". Топто вона виїхала із Укаїни, вона була і залишилася (!) громадянином України (Ні Канаду, ні Угощину це не цикавіло!), і хотіла, щоб її діти теж мали українське громадянство. Замість того, щоб якісь стільци нагадувати, треба було би подякувати їй, що вона хотіла, щоб і діти мали тісний звязок з країною, і коли вони їдуть до України, вони додому їхали!. "Контора" це не дала!

пенсіонер 2021-03-05 / 14:43:06
Пане Ужгородець, ви можете послатися на конкретні закони США, відповідно до яких ця країна визнає Закарпаття територією Чехословаччини і не визнає його анексію Радянським Союзом?
У вас є офіційні докази, що народжених у Закарпатті після 1944 року вважають народженим у Чехословаччині?
А чи так вважають самі чехи і словаки ?
Назвіть будь ласка такі документи, а те що вам розказують якісь невідомі особи, це є базарна балаканина.
Ці ваші ствердження називаються - бред сивої кобили.

Ужгородець до пенсіонера 2021-03-05 / 11:40:21
Почув "пенсіонер" дзвін та не зрозумів де він.
"Ede" зовсім не те мав на увазі, в чому його звинувачуєте.
Між іншим ..... Ви вкурсі, що США по сьогоднішній день не визнали правомірною анексію Радянським Союзом території сучасного Закарпаття та країн Прибалтики?
Ви вкурсі, що народжених в Закарпатті після жовтня 1944-го США вважають народженими в Чехословакії???
Про це повідомляють ті , хто при отриманні громадянства США вказували місце народження Закарпаття , Радянський Союз.
Не знали???

пенсіонер 2021-03-05 / 07:41:58
Отакі як ви пане Еде все не знають до кого пристати. Чи то до красивих, чи то до розумних. Хотілося б на двох стільцях усістися, а так буває лише у мільйонерів типу Коломойського.
Аж смішно від історії, що громадянка Канади захотіла первістку українське громадянство. Такі історії будете піонерам розповідати.
Громадянство тепер почали прирівнювати як речі у магазині. А я поважаю поляків, котрі гордяться своїм громадянством і гордо кажуть: "Я єстем поляк", а в 90-х були біднішими за українців, або американців, котрі гордяться тим, що вони громадяни США. А вам плювати на свою державу з такими підходами ніколи у вас не буде своєї країни, якою ви будете гордитися як поляки чи американці чи великобританці. А благополуччя країни залежить від її громадян, будете працювати на свою країну та обирати достойних керівників, будете мати сильну державу. Чи може ви вирішили колекціонувати громадянства?

Ede 2021-03-04 / 15:52:03
Одна моя знайома жінка емігрувала до Канади років 15-20 тому. З часом вона отримала канадське громадянство. Вона народила первістка. Хотіла, щоб дитина отримала українське громадянство. В "конторі" сказали: батьки повинні відмовитись від канадського громадянства дитини, і тоді вона отримає українське ... Дама навіть не експериментувала з другою дитиною. P.S.: Угорське громадянство - також у Канаді - було надано всій родині без будь-яких перешкод (Сам президент, Янош Адер вручав ім у Торонто посвідчення).

злий 2021-03-04 / 03:55:53
Правильно

коментар 2021-03-03 / 19:47:04
Думаю - все простіше. Кандидати на майбутні президентські вибори вряд чи будуть стояти перед такою дилемою:залишатися з паспортом в кармані чи балотуватися?

пенсіонер 2021-03-03 / 11:24:06
До Петра. Марсіани тобі не дозволяють відновлювати індустрію.

Петя 2021-03-03 / 01:35:48
А як на рахунок законів щодо відновлення індустріальної України? Усе інше лупина. Посольство США не дозволяє? А може МВФ?

Вуву 2021-03-01 / 14:12:06
Зєля веде подвійну гру.
Єрмака і Портнова не садять , провал спецопераційі приховують . Закон по виявленню з подвійним громадянством приймуть , але стосуватись воно буде очевидно держслужбовців всіх рівнів ну і потенційних кандидатів на керівні посади .
Справа Бридзовича вже на вустах . А скільки таких бриндз в самому апараті преЗЄдента , серед міністрів і заступників і депутатів всіх рівнів.
Санкційі проти медведчука наче приняв теоретично , а практично вони не працють і дали змогу вивести в швейцарію джети і переоформити йіх номінальних власників.Як зрештою власників всіх бізнесів підконтрольних йому і марченко , що зареєстровані переважно офшорах
Для чого тоді таке окозамилювання народу , якщо ефективність від тих санкцій нуль.
Не встигли в АП щось приняти як через пару хвилин всі олігархи все знають .
А чого дивуватись такому зливу інформаційі якщо мудак на застереження іноземних спецслужб ніяк не реагує щоб не сказати ігнорує .
Чого вартий лишень його вислів "я гатов перед вами стати на коліна , лишень щоб закінчилась війна"
І це президент , який навіть не спитав в свого народу , чи готовий мнарод так само стати на коліна перед Путіним, аби лишень настав мир.
Я гадаю що НІ.
Але в діях президента асоціюється вся Украйіна .
Він є по суті тим хто висловлює волю , бажання і стремління всієйі Украйіни і всього народу .
І це найгірше що може бути . тепер вся ця "війна" з телеканалами і ОПЗЖ не що інше як показуха для ЄС і США , з одного боку а з іншого спроба підняти хоч якось свій падаючий рейтинг і рейтинг своєйі партійі , в якій вже нуртують невдоволонення і внутрішні протести , що може призвести то розколу.
Ну звичайно що під всім цим приводом є можливість усунути конкурента на політичному полі , який реально створює загрозу як для Украйіни так і для самого зЄ , оскільки постійно завдяки тв. каналам на/добирали нових прихильників серед тих хто підтримував
іншу партію почав вагатись і сумніватись в правильності свого електорального вибору .
В нього було досить часу щоб показати ефективність своєйі праці на посаді президента Украйіни.
Шкода , але можна вже говорити відверто що очікування народу який його вибрав ,
НЕ ВИПРАВДАЛИСЬ

Катерина до злий 2021-03-01 / 09:26:58
Та які поплач???
Про що Ти пишеш???
Зараз так весело стало жити!!!
Кажуть що сміх продовжує життя.
Це раніше я сміялася раз на тиждень, коли по тєліку на плюсах показували "Квартал-95", а зараз хохочу кожен день як тільки ВОНО в черговому відосіку з обкуреним фийсом починає розказувати про наші "небачені успіхи"!!!
Таким темпом Україна в світі скоро стане лідером по довгожителям!!!!
Зараз Рашу-Парашу перегнуть через коліно, окремим законом мадярів та румунів заженуть у стійло, а усі з подвійним громадянством терміново поздають румунські, мадярські, америцькі, канадські та ізраїльські пашпорти.
Єдине що їм заважало навести лад з іноземним агентами впливу, так це відсутність правильного закону.
Бо без цього ніяк не могли виявити таких!!!!
Правда?
Хохма!
Більше половини ВР з подвійним громадянством.
Майже весь Кабмін в минулому і зараз такий самий.
А нам тут розказують казочки.
Беня в 2014-му прямим текстом на камеру розказував про свої три пашпорти, і що???
Спец провірку при призначенні на посаду в СБУ пройшов.
А Супрун, Яресько, Квіташвілі, Абромавічус і так далі по списку.
Треба перераховувати???
Невже Ти і вправду вважаєш, що цього хтось із простих громадян злякається?
По яким ознаках будуть виявляти?
По аналізу мочі????
Подивимося на їхню чергову фантазію.
Переконана ..... буде дуже весело!!!!!

НОВИНИ: Політика

22:20
/ 4
Зеленський призначив Сергія Кононенка начальником УСБУ в Закарпатській області
20:08
/ 2
Зеленський звільнив Гузинця з посади голови Ужгородської РДА
23:53
/ 38
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 3
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 15
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 13
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
» Всі новини