В Угорщині хочуть конфіскувати житло в українців, які незаконно отримували пенсію

В окружній прокуратурі м. Ніредьгаза висунуто обвинувачення у фінансовому шахрайстві та підробці документів проти трьох осіб з подвійним громадянством, які роками незаконно отримували пенсію та соціальні виплати.

В Угорщині хочуть конфіскувати житло в українців, які незаконно отримували пенсію

За угорськими законами право на пенсію мають лише ті особи, які постійно проживають на території країни. Однак чимало українців, отримавши угорське громадянство за спрощеною процедурою, цього правила не притримуються.

За словами речника прокуратури Ласло Сіладі, ще у 2014 році члени однієї родини, скориставшись допомогою угорського власника будинку, стали власниками будинку в селі Нірмедєш (область Саболч-Сатмар-Берег). Однак там не проживали. У 2015 році подружня пара з України оформила пенсію, яку угорське державне казначейство виплачувало роками.

Однак в ході перевірки було виявлено, що люди з подвійним громадянством зазвичай не живуть у своїй власності. Відповідно постійна адреса проживання для них скасовується.

Так обвинувачені у незаконний спосіб отримали від Угорщини більш ніж 11 мільйонів форинтів і соціальну допомогу на майже 1 мільйон форинтів. Відповідно прокуратура вимагає тепер конфіскувати їхнє майно.

Розслідування у селі почалося ще у 2015 році. Тоді виявилося, що у деяких будинках прописано по 70 осіб одночасно, однак ніхто з них там не проживає. У махінаціях з пропискою підозрюють колишнього голову села, однак де він знаходиться нині ніхто не знає.

Едіт Сокене Вадон, яка стала головою села у 2014 році повідомила, що більшість з цих людей не брали участь у виборах. У них "дивні прізвища" і майже ніхто не володіє вільно угорською мовою.

Подібна ситуація нині зафіксована у містах Матезалка та Фегірдьормот. Лише в одному Нірдмедєші вже нарахували 250-300 випадків з фіктивною пропискою. І це на 2700 мешканців села. Стало відомо, що місцеві угорці радо прописували українців за винагороду у 70.000 форинтів.

Найбільше приголомшило і те, що у "нових угорців" є чимало дітей. "Нам зацікавило чому вони не ходять до школи або дитячого садочку", - розповіла голова села. Виявилося, що всі вони проживають на території України.

Звичайно, є й ті, хто перебрався з України, купив нерухомість у Нірмедєші і постійно тут проживає. Однак таких не надто багато.

Наразі понад 10 тисяч осіб, вихідців з України, отримують пенсію в Угорщині. У результаті проведених перевірок деякі закарпатці вже втратили можливість отримувати будь-які соціальні виплати чи пенсію.

30 січня 2019р.

Теги: Угорщина, пенсія

Коментарі

Коментар 2019-02-22 / 15:08:04
Документи визнала. Але умовою постійного отримання пенсії є постійне проживання на території Угорщини...
А наші відповідно проживають в Україні. А також велика частина мабуть не угорці а українці, які отримали громадянстьво також з порушинням правил (знання мови та наявність відповідніх докумеиів)...
Порушиння хот я бодного правила є підставою для відмінення соцвиплат...

Вуву 2019-02-09 / 08:43:07
Іще одна цікава деталь ...
Як подружня пара могла оформити пенсію (на яке не мала права) а хунське казначейство йім йійі виплачувало.
Питання.
Чи хоч в одній якій іншій крайіні хможе хто небуть отримати пенсію якщо на то не має права.?
... А якщо хунське казначейство виплачувало пенсію ... Значить воно визнало всі документи на подання пенсійі правильними .
Значить воно (казначейство) юридично визнало ПРАВОМІРНІСТЬ виплати пенсійі.

Вуву до ужгордця 2019-02-08 / 06:33:46
Наші хуни не повинні тепер бути обділені грошима ... І клімкін (поки він при владі) просто зобовязаний закцентувати на цьому свою працю.
Бо увагою будапешт наших хунів не обділив . Це правда.
ТАК ХАЙ ТЕПЕР НЕ ОБДІЛЯЄ ЙІХ ГРОШИМА І ФІНАНСОВО.
А орбанутому ...
"Большой большой прівєт" ....
І ніякойі не злості ні заздрості ні озлобленості наші хуни на фідес з орбаном ... Поки що не мають.
НАГОЛОШУЮ ... ПОКИ ЩО.
Але якщо вони побачать що йіх елементарно використали і віджали як шмату і викинули.
То очевидно що фідес з орбаном втратять ту підтримку яку вони мали на минулих виборах від закарпатських хунів ... Як дати пити.

Ужгородець 2019-02-07 / 19:23:36
Шкода тих дописувачів, яких заздрість, озлобленість та ненависть з"їдає з середини.

ЧБТ 2019-02-06 / 15:23:54
Степан Крук 2019-01-31 / 09:31:32
Міжнародна афера угорського уряду із наданням закарпатцям свого громадянства повернулася проти самого уряду Угорщини. Цікаво, на якій підставі Орбан та Сіярто будуть позбавляти соціальних виплат "своїх громадян"??? І чи не будуть такі дії порушенням прав людини та порушенням міжнародного права? Більш ніж впевнений у тому, що у випадку звернення закарпатців з угорськими паспортами у міжнародні суди Угорщина їх програє. Вліз уряд Угорщини в лайно по самі вуха!

Юціка 2019-02-06 / 11:58:39
Чом тота мадярська дітко нейні не каже шо паспорти продавали ходь кому за 3000 є?
Паспорти купували ФСБ -шники та ісламісти, які прийдуть у ЄС та Америку через її орсаг

Вуву 2019-02-02 / 20:47:58
Головне щоб мадяри про це дізнались ... Тоді і почнеться рух за свойі права.
В той час як з того боку будуть намагатись замовчувати наскільки можливо ... Щоб не платити "ЗАЙВІ ГРОШІ"... Тим ... "хто другого сорт третьойі категорійі" ... ХОЧА І МАЮТЬ ОДНАКОВИЙ ПАСПОРТ З ГРОМАДЯНСТВОМ ОДНІЄЙІ КРАЙІНИ.

мадяр 2019-01-31 / 19:40:59
Всі закарпатсьі мадяри! Мусиме зібратися та поцьомати, по очереді, або разом, Орбана у гузицю (жопу). Бо так для нас старається, так нам помагає, із за нас заштріфлив Україну в НАТО!

Вуву до юціка 2019-01-31 / 09:43:03
Чардаш на граблях то для розтанцьовки ... А потім буде з вилами ... косами і сокирами.
Хуни народ гарячий як шіпош паприга ... А як зачнуть від босом мего ...
НУ І НЕХАЙ .

Юціка 2019-01-31 / 09:35:49
Черговий мадярський чардаш на граблях

Юціка 2019-01-31 / 09:34:03
"дивні прізвища" у мадярів

Степан Крук 2019-01-31 / 09:31:32
Міжнародна афера угорського уряду із наданням закарпатцям свого громадянства повернулася проти самого уряду Угорщини. Цікаво, на якій підставі Орбан та Сіярто будуть позбавляти соціальних виплат "своїх громадян"??? І чи не будуть такі дії порушенням прав людини та порушенням міжнародного права? Більш ніж впевнений у тому, що у випадку звернення закарпатців з угорськими паспортами у міжнародні суди Угорщина їх програє. Вліз уряд Угорщини в лайно по самі вуха!

Вуву 2019-01-31 / 09:28:46


Хамство. Коментар видалено. Адмін


Кічковський 2019-01-31 / 08:57:53
Но бозмег, що, можуть хижі і в Сторожниці конфісковувати?

Вуву до крп. 2019-01-31 / 08:31:04
Це НЕ тільки наша система .
Це також і система в хунгарійі.
Бо якщо люди дають присягу на вірність свойій історичній орсаг ... То і сама орсаг по факту вже після видачі паспорта з громадянством ... Теж ... ЗОБОВЯЗАНА ВЗЯТИ НА СЕБЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ І ПІДТРИМКУ ... З усіма наслідками.
Тому закарпатські хуни можуть і більше того ... мають право через суд вимагати якщо не хунських пенсій ...
(Бо вони там йійі не заробили)... То виплати по соціальній допомозі 100%.
Бо хунгарія вирішила пошити в дурні наших хунів.
От вам паспорти ... Щоб ви могли без проблем йіздити по європі 1.
Можете голосувати за орбана 2.
Орбан має можливість від євросоюзу вимагати більше бабла і субсидій 3.
Розігрувати політичне протистояння з Украйіною на мовно етнічному і культурному груті 4.
(Хто забув нагадаю ) ... дайош аля автономію !!! 5.

А ОТ ВИПЛАТ ПЕНСІЙ НЕМ.
СОЦІАЛЬНИХ ВИПЛАТ НЕМ.
І ПІДНІМАТИ ЦЕ ПИТАННЯ В ГОЛОС ... А ЧОМУ НЕМ ??? ... так само нем.
Я думаю що знайдуться відважні і активні закарпатські хуни які почнуть по справжньому від орбана і його уряду вимагати все що тепер йім належиться по закону так як і тим хунам які живуть в хунгарійі.
Бо отримавши паспорти історичного орсагу мають на то повне право.... Навіть до міжнародного суду в стразбурзі.
Закон НЕ дишло і подвійних стандартів бути не може .
Так як і не може бути громадян з однаковим паспортом ... різних категорій.
Тудом орбан ... Чи НЕМ тудом !?



krp 2019-01-31 / 06:04:18
Нажаль це такі люди що виховала іх наша система і вони не можуть без того щоб десь щось не вкрасти або когось не надурити

Вуву 2019-01-31 / 00:09:40
Коли була "кривава суперечка" з прохунськими опонентами ... Я вже тоді застерігав ... Що хунам це вилізе боком.
І за це прийдеться відповідати.
З мене сміялись і глузували і тд...
І ось настав час ... Коли хунське громадянство для хунів з Украйіни почало ТАКИ вилазити.
1. Нчого дивного в цьому нема. Бо по тим положенням ... які були прописані ...
паспорт хунійі (на)видавали тим хто мав хунську прописку тбт. на йіхній хунській територійі.
Тбт. вже цим фактом було добре продумано і закладено в основу "фікція" ... Яка тепер дає можливість хунским органам влади маніпулювати тим громадянством і паспортами... (які вони були попередньо повидавали (хунам громадянам Украйіни)).
Ті хуни що живуть там гадали що роблять для орбана і для крайіни дуже добру справу ... Бо надають "місце в хаті" з пропискою ... Для ковдушних хунів з Украйіни і в такий спосіб помагають хунгарійі ... і собі також. бо можуть на тому зробити собі "піціцький гешефт".
А орбан і вся власть промовчить і зроблять вигляд що все нормально і в порядку... В гіршому випадку ... А в кращому може ще і пожяку яку випишить ... За такий геройізм.
Украйінські хуни зметикувавши весь розклад ситуаційі були готові і до цього ... Бо повеликому рахунку йім був потрібен паспорт щоб рухатись далі в глиб європи ... Освоювати англію голандію і інші багаті крайіни .
А те що там за забором треба заплатити не викликало ніяких заперечень ... Бо мають реальний життєвий досвід ... Що за все треба платити ... Навіть за похорон.
І закрутилось.
Орбан роздава паспорти і кінцево виграв вибори.
Збільшилась кількість населення хунгарійі ... Що автоматично дає можливість збільшити апетит на фінансові суми допомоги і європейські гранти .
Ті що продавали прописку в хунійі ...як могли так і збагатилися .
Наші ... Отримавши паспорти як могли так і вийіхали .
Ура!
І вівці цілі і вовки ситі.
Та от знайшлися таки паршиві хунські вівці які хоч і хуни ... із паспортом ... І громадянство отримаотримали
АЛЕ НЕ З йіхнього орсага.
Більше того ці знахабнілі свині вирішили що якщо мати -хунгарія дали йім утлевел то мають право з нейі і пензію брати. От сволочі.
І тут почалось.
А до всього цього ще і США теж написали "пасеудного листа" ні то орбану ... Ні сіяртову ...де вказали на деякі не припустимі речі з боку паспортизованих хунів трактувати еміграційне законодавство так як йім заманеться ... Ну всякі інші кримінальні нюанси.
Які можуть в подальшому сподвигнути міждержавні стосунки з не дуже до дуже .....@$???
Але при всьому тому що йде така зачистка проти украйінських хунів ... Щось мало висвітлюють те як і на сеільки карають тих хто проявляв такий великодушний патріотизм щодо свойіх зазаборних соплемінниеі ... Тобіш родичів.
І чи не гризе тепер совість орбанутого за те що принцип ...
"я начальник (бо при владі) а ти дурак"
Так сильно зрекошитив по тих співгромадянах яким він обіцяв рай на йіхній великій хунгарійі .
????

НОВИНИ: Політика

22:20
/ 4
Зеленський призначив Сергія Кононенка начальником УСБУ в Закарпатській області
20:08
/ 2
Зеленський звільнив Гузинця з посади голови Ужгородської РДА
23:53
/ 38
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 3
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 15
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 13
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
» Всі новини