На Закарпатті потенційні учасники виборчих перегонів встановлювали зовнішню рекламу та інформаційні намети (ФОТО)

Протягом грудня 2018 року та першого тижня січня на вулицях міст Закарпаття з`являлись білборди різних партій та потенційних кандидатів на пост Президента України.

На Закарпатті потенційні учасники виборчих перегонів встановлювали зовнішню рекламу та інформаційні намети (ФОТО)

Також в декотрих містах області, а зокрема – Ужгороді, Мукачеві, Берегові, Виноградові, Сваляві, Іршаві, представники окремих політичних сил розміщували так звані інформаційні намети із символікою партій, де перехожі могли отримати листівки, які містили ознаки агітації.

В Ужгородській міській раді зазначили, що до них зверталася ПП «Радикальна партія Олега Ляшка» щодо розміщення наметів з метою роздачі друкованої продукції з 10 по 31 грудня. До Свалявської міської ради у період з 1 по 19 грудня 2018 року надійшли два повідомлення про встановлення агітаційних наметів для розповсюдження інформаційних матеріалів, а саме – від Свалявської районної організації політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» та від Свалявського районного виборчого штабу Політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Виноградівська міська рада повідомила, що у грудні політична сила «Народний Фронт» проводила у Виноградові інформаційно-роз`яснювальну кампанію для реалізації якої були встановлені інформаційні намети на вулицях міста. У Берегівській міській раді зазначили, що у період із 10 по 15 грудня 2018 року свій намет встановила політична партія «Народний Фронт». У період з 1 по 19 грудня 2018 року до Іршавської міської ради з повідомленням про встановлення наметів для роздачі друкованої продукції звернулися районні організації політичної сили «Радикальна партія Олега Ляшка» та «ВО «Батьківщина». 

У Хустській міській раді у зазначений період у журналі реєстрації вхідних документів не було зареєстровано жодного звернення. На адресу Мукачівської ради надходили повідомлення про встановлення наметів з метою роздачі друкованої продукції від Мукачівської міської організації партії «ВО «Батьківщина», політичних партій «Народний Фронт» та «Об`єднання «Самопоміч».

Крім цього, упродовж грудня представники ОПОРИ зафіксували на вулицях Ужгорода та інших міст Закарпаття зовнішню рекламу із зображенням фото потенційних учасників виборчих перегонів та символікою окремих політичних сил. Більшість білбордів - розміщені без вихідних даних.

Також на Закарпатті розміщені білборди потенційних кандидатів на пост Президента – Вадима Новинського, Петра Порошенка, Євгенія Мураєва, Олександра Вілкула, Арсенія Яценюка, Юрія Бойка, Юлії Тимошенко, Андрія Садового. Останнього, як відомо, ЦВК зареєструвала кандидатом у Президенти у вівторок, 8 січня.

Крім цього, у грудні з`явилися білборди Президента України Петра Порошенка із написом «15 грудня 2018 року – цей день увійде в історію!».

Напередодні свят на вулицях Ужгорода можна помітити передноворічні борди очільниці «ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко, представника партії «Наш край» Антона Громового, Олега Ляшка, Вадима Новинського. Щодо останнього, раніше ім'я цього нардепа пов’язувалось із назвою «Партії миру», а вже на нових білбордах поряд з іменем Новинського розміщено назву та бренд «Опозиційного блоку».

Також зафіксовано білборди із привітаннями депутата Закарпатської обласної ради від партії «Відродження» Андрія Андріїва без партійної символіки та згадки партії. На цих плакатах, ймовірно помилково, вказано, що він є депутатом Закарпатської обласної державної адміністрації. Такого статусу не існує, а Андрій Андріїв є депутатом Закарпатської обласної ради. Крім цього, на Закарпатті розміщено вітальний борд від Мирослава Гісема - очільника Закарпатського обласного осередку партії «Основа» та  чинного кандидата до Закарпатської облради від “БПП “Солідарність». На зафіксованих білбордах Гісема також нема згадки про назву партії.

У перші дні січня в Ужгороді та інших містах Закарпаття з`явилася зовнішня реклама із написом – «Президент – слуга народу, як не крути» та борди із інформацією про роботу уряду Гройсмана. 

Також зовнішню рекламу політичного змісту спостерігачі ОПОРИ зафіксували у Воловці, Сваляві, Берегові, Тячівському та Рахівському районах.

Слід відзначити, що у грудні частина білбордів політичного змісту в Ужгороді була зіпсована фарбою. У ГУ НП у Закарпатській області на запит від комунікаційниці ОПОРИ в області відповіли, що 17 грудня 2018 року в журналі Єдиного обліку Ужгородського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області зареєстровано матеріали про 9 зіпсованих бордів.Наразі працівники Ужгородського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Закарпатській області за вказаними фактами проводять перевірку.

11 січня 2019р.

Теги: кандидати, намети, реклама

НОВИНИ: Політика

18:17
/ 1
Підтверджено загибель у жовтні 2022 року Михайла Зейкана з Виноградова
22:20
/ 4
Зеленський призначив Сергія Кононенка начальником УСБУ в Закарпатській області
20:08
/ 2
Зеленський звільнив Гузинця з посади голови Ужгородської РДА
23:53
/ 38
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 3
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 15
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 13
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
» Всі новини