Угорщина хоче закріпити свій вплив на угорців Закарпаття угодою з Україною, взамін обіцяє 50 млн дол кредиту

Угорщина пропонує Україні укласти угоду про захист нацменшин. Документ має передбачати дозвіл на вільне користування рідною мовою нацменшин в релігії, культурі, освіті та навіть державному управлінні. Взамін обіцяє активізувати опцію з надання 50 мільйонів доларів кредиту на будівництво доріг на Закарпатті.

Угорщина хоче закріпити свій вплив на угорців Закарпаття угодою з Україною, взамін обіцяє 50 млн дол кредиту

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявляє, що Угорщина пропонує Україні укласти угоду щодо захисту національних меншин. Про це йдеться в повідомленні на сайті угорського уряду, повідомляє УНІАН.

"Угорщина запропонувала, аби Україна уклала угоду про захист меншин", - сказав Сійярто у Варшаві після переговорів з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним на полях Варшавського форуму з питань безпеки. Глава угорського МЗС наголосив, що між країнами необхідно відновити довіру. Угорська пропозиція передбачає, що обидві країни будуть утримуватися від політики, що призводитиме до асиміляції нацменшин та до зміни складу національностей на Закарпатті.

Також угода має гарантувати меншинам вільне користування їхньою рідною мовою у сферах релігії, культури, освіти та навіть державного управління.

"Українська сторона пообіцяла вивчити цю пропозицію", - сказав Сійярто і висловив сподівання, що угорська і українська сторони обговорять деталі цієї пропозиції на наступній зустрічі у Мілані, яка запланована на 7 грудня.

"Очевидним є те, що дорогу в напрямі відновлення довіри між країнами треба пройти невеликими кроками", - сказав глава угорського МЗС.

Також Сійярто заявляє, що його країна готова активізувати опцію з надання 50 мільйонів доларів кредиту на будівництво доріг у Закарпатській області.

Глава угорського МЗС підтвердив, що у Варшаві на переговорах з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним було досягнуто домовленостей щодо призначення посадової особи, відповідальної за транскордонне економічне співробітництво.

Про це також йдеться в повідомленні на сайті угорського уряду.

"В інтересах забезпечення безперешкодного продовження програми економічного розвитку Закарпаття заступник міністра закордонних справ Левенте Мадяр та призначений український посадовець мають провести зустріч за першої можливості", - заявив Сійярто.

Також глава МЗС Угорщини заявив, що "в дусі відновлення підґрунтя до довіри" угорська сторона готова активізувати надання кредиту у розмірі 50 мільйонів доларів для фінансування будівництва доріг на Закарпатті.

"Угорщина також готова продовжити програму, в рамках якої вона вже забезпечила для постраждалих від війни на сході України дітей безкоштовні канікули на озері Веленце", - наголосив Сійярто.

Крім того, за його словами, він сказав Клімкіну, що Угорщина продовжить надавати 100 стипендій з державного бюджету українським студентам для навчання в угорських університетах.

"В інтересах Угорщини, щоби конфлікт, який сформувався, був урегульований якомога швидше", - заявив Сійярто. Він сказав, що це буде на користь усім, не лише для України та Угорщини, але і для угорської національної меншини на Закарпатті.

Також він вважає позитивним той факт, що з сайту українського парламенту прибрали петицію із закликом до депортації представників угорської меншини на Закарпатті.

25 жовтня 2018р.

Теги: угорці, Угорщина, Сійярто

Коментарі

сорри 2018-10-27 / 02:04:30
Мета і способи опікування угорською меншиною на українському Закарпатті в України і Угорщини не просто різні, а протилежні. Якщо Україні (та й самим угорцям Закарпаття) є важливим при збереженні національної ідентичності інтегруватися в загальнодержавний контекст, то метою Будапешта є, навпаки, вичленити, виособити угорців, зробити їх в Україні чужорідним тілом і в такий спосіб зберегти на них свій вплив з видами на майбутню їх інтеграцію в Нодьмодьорорсаґ.
Узгодити ці позиції в одному документі не можливо апріорі. І Будапешт це розуміє, а тому й пропонує цю угоду з метою звинуватити потім Україну в небажанні піти на такі домовленості.
Тобто, йдеться про черговий прояв азійської політики, характерний для Москви і Будапешта.

Це я 2018-10-27 / 00:59:02
Vzamin obicjajut ne 50 mill na dorogi, a te same!
Shob Ukrajina tezh opikuvalasja svojeju menshynoju na terytoriji Ugorshchyny.
A 50 miljoniv to tak! To lyshe kredyt!

бандера 2018-10-26 / 22:05:35
так чого якщо вони їх ненавидять чого вони за чорножопих переживають?дайте відповідь шановний ужгородець

Олег 2018-10-26 / 15:53:03
С першу треба вигнати МВФ з України і бульше не брати кредитівяк зробили Угорці

до-украинець 2018-10-26 / 10:33:11
Согласний з Вами на 100%..Ви у 09.02 час26.10- ПРАВИЛЬНО кажете до-Бандера.НУ КОРОЧЕ, пан Бандера!-нам ще багато треба вчитися у у угорців,.не у всьому конечно,но у більшості питань..Це не в обіду ШАНОВНИЙ бандера,бо я такий же патріот України як і Ви(мені небезразлічно шо і як в Україні-неньці!)-НО ЦЕ ОБЪЕКТИВНО-треба ще по багатьох питанняхвчитися выд угорцыв!

ужгородець 2018-10-26 / 09:02:35

Бандера, я українець і патріот. Але, заради справедливості, чисті мадяри у Будапешті - білі, високі, виховані і говорять зовсім на іншій мові, ніж ця чорнота від Загоні до Нірки.
Ніякого шуму, гаму, жестикуляції руками, і т.д. Австріяки, видно, їх кочовиків там так колись вишколили, що нам закарпатцям самим ще багато чому і повчитись не гріх.

Часто їзжу до Будапешта по роботі, і маю там партнерів. Так ось, тамтешні мадяри на дух не переносять своїх мадяр, асимільованих циган, румун, албанців, які живуть під нашим кордоном. Вони рахують, що мінімум до Нірки - це "все" взагалі не мадяри, і з ними говорять дуже навелико.
Більше того, вони їх толком і не розуміють. Знаю про що говорю, бо катаюсь на мадярах вже років з 30.

Те, що всі мадяри до нас на понтах ще з 90-х років - то теж правда. Але. Коли бачать бабло - стають такими цімборами, що будь здоровий)))
І наш коньяк на шару жруть у два горла, і пиво наше їм відразу добре, і мінералка краща у світі))) А наші жінки для них - це взагалі окрема пісня...)))
Багатіти треба українцям. Тоді і мадяри, і словаки, і чехи, і всі інші відразу попустяться. Перевірено)))

бандера 2018-10-25 / 23:33:34
Чому ми повинні прогинатись під угорщину і мадяр-ця наволоч по ВСій украіні наркоту продае!?і живуть чорножопі мадяри в декілька раз краще ніж украінці!?і говорять вони по мадярські ніхто їм немішае!просто дігенірати клінкін і порошенко під путіна і продають украіну!

Вуву економісту 2018-10-25 / 23:02:24
Чого ти так рахуєш що в них а не те що в нас.?
Що ти ... чи я ... особисто з того маєм ? Чи тебе так тисне комплекс заздрості ... Чи неповноцінність раком нагинає ???

бандера 2018-10-25 / 21:52:27
Нахер мадяр з украіни

Економіст 2018-10-25 / 15:00:46
До...PFR...Дохід бюджету Угорців 65 мілярда баксів з них тих славнозвісних дотацій 3.6 мілярда.Уних економіка не сидить на кредитах мвф як у декортих

pfr 2018-10-25 / 13:06:33
А де мадяри а то возьмуть? Продадуть ще три мільйона утлевелів? Вони вже самі намахлювали з дотаціями з Євросоюзу. Нема чого вступати в угоду із обманщиками.

оресту 2018-10-25 / 10:31:04
Мова йде про угоду, а не про кредит

читач 2018-10-25 / 10:27:15
До якого дна ще опуститься Клімкін і вся ця рошенівська банда?До якого часу Українцям будуть диктувати ,як і що робити чужі держави?Це ганьба і приниження наших громадян у себе на рідній землі!!!

орест 2018-10-25 / 10:16:33
не перекручуйте. мова про кредит. а не про закріплення впливу.

ужгородець 2018-10-25 / 09:50:30

Це як на виборах - гроші брати треба, а робити все по закону, який мадяр жодним чином в Україні ні в чому не обмежує і так, якщо вони, звісно, не йдуть в укр. владу)))
Крім того, є і через кого брати. Діду Москалю за пів року до реальної "пінзії" відсоток відкату з цих грошей - це як раз вагома прибавка до "покою" на старі дні.
Можливо і на мадярах...)))

НОВИНИ: Політика

23:53
/ 36
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини