Клімкін засудив оприлюднення списку власників угорських паспортів "Миротворцем"

Міністр закордонних справ Павло Клімкін категорично засуджує публікацію списку українських держслужбовців та депутатів місцевих рад, які нібито отримали угорське громадянство, на сайті "Миротворець".

Клімкін засудив оприлюднення списку власників угорських паспортів "Миротворцем"

Про це він заявив в Ужгороді на спільній прес-конференції з головою товариства угорців України, народним депутатом Василем Брензовичем, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Міністр зауважив, що робота у державних органах осіб з подвійним громадянством прямо заборонена законодавством. Водночас те, як були поширені списки порушників, є, на думку міністра, неприйнятним.

"Ми всі прекрасно розуміємо, що закони треба виконувати. У нас є стаття 19 закону про громадянство, а також стаття 19 закону про державну службу. Всі це прекрасно розуміють, і тут питань нема. Але я категорично проти, щоби показувати на угорців пальцем як на зрадників, або цькувати угорців, або звинувачувати їх в сепаратизмі", - пояснив він.

Клімкін окремо наголосив, що цей перелік українських угорців представлений на сайті, що містить список осіб, причетних до агресії проти України. "Мене турбує, що з’являється порівняння угорців, які отримали друге громадянство, і злочинців, які борються проти України. Ми маємо чітко сказати, що це не одне й те саме", - заявив міністр, додавши, що йому не відоме джерело походження опублікованих даних.

Василь Брензович також заявив, що публікація списку шкодить іміджу України. "Наша країна виглядає в очах угорців як така, що не толерує угорську меншину", - пояснив він.

Раніше стало відомо, що закарпатські чиновники, яких сайт "Миротворець" вніс до списку власників подвійного громадянства Угорщини, почали писати заяви на звільнення.

Станом на сьогодні до угорського списку внесли понад 500 осіб. Цього тижня Будапешт викликав "на килим" посла України через публікацію.

Нещодавно між Україною та Угорщиною виник паспортний скандал, в результаті якого країни обмінялися видвореннями дипломатів.

13 жовтня 2018р.

Теги: паспорти, угорці, Миротворець, Клімкін

Коментарі

пішохід 2018-10-15 / 18:46:20

І ще. Пане Вовк, Ви дійсно практикуючий юрист з міжнародного права? Чи реферат або курсову по цій темі в УжНУ пишете?)))

Як громадянин США Артеменко мав звернутися до Європейського СПЛ? Якби це він зробив по укр. паспорту - він би автоматично втратив американське громадянство по формальним причинам згідно американського законодавства.
Статті і норми законів законодавства США щодо своїх тверджень наводити не буду)))

пішохід 2018-10-15 / 15:54:56

Пане Вовк, я не знаю, чи Ви лукавите, чи дійсно не знаєте справу Артеменка. Але менше з тим.
Проти нардепа Артеменка (ОпоБлок) в Україні були КРИМІНАЛЬНІ звинувачення.
Він не захотів ПРИ ПОРОШЕНКО судитися в Україні і пред'явив американський паспорт, ДАВ ЗГОДУ на позбавлення його укр. громадянства та позбавлення мандата нардепа.
В обмін на припинення кримінального переслідування в Україні ТА АМЕРИЦІ.
Це була звичайна угода із слідством. Крапка.
Може ми з Вами і справу Саакашвілі тут на ЗО обговоримо)))

Пане Вовк, наведіть мені хоч один приклад, коли Україна позбавила свого простого порядного громадянина (рідного українця чи з нац. меншин) укр. громадянства ЛИШЕ за другий (чи десятий!) паспорт БЕЗ ЙОГО ЗГОДИ?
Мені такі випадки в Україні точно не відомі до 2015 року)))

Віктор Вовк 2018-10-14 / 18:42:46
Всі суди в Україні, пане пішохід, вже пройшли і підтвердили повну законність Указу Президента про припинення громадянства А.Артеменка через втрату громадянства на підставі добровільного набуття ним іноземного громадянства. Про його звернення до ЄСПЛ щось не повідомлялось. Він не лише громадянство України втратив, але й мандат народного депутата України і вже давно замість нього інший депутат.

Конституцією і законодавством України вся процедура повністю врегульована, що підтвердили усі суди, які Артеменко програв. Щоб поставити це на конвеєр щодо усіх можновладців з подвійним громадянством не вистачає лише політичної волі влади.

Вуву 2018-10-13 / 19:37:11
Це все що ви самі так думаєте.
А є закон де сказано і досить чітко що громадянин украйіни з часу набуття іншого громадянства ... АВТОМАТИЧНО ПОЗБУВАЄТЬСЯ (тбт. Втрачає) ГРОМАДЯНСТВО УКРАЙІНИ.
Якщо ви поклали в жеб хунський паспорт і випилисьте на шару шампанського бо вам у горлі пересохло ... Коли хунський гімн співалисьте.
Та від того моменту ... ЄСЛІ ПО ЗАКОНУ ... Ви ... ВСЬО. ТАК ЯКБИСЬТЕ ВМЕРЛИ І ЗАНОВО ВОСКРЕСЛИ.
МОЖЕТЕ СЕБЕ ПОЧУСТВОВАТИ ІСУСОМ ХРИСТОМ. Айбо ваше украйінське громадянство анольоване.
До вальцмана можете і не писати.

Мagyar 2018-10-13 / 19:32:45


Коментар видалено. Адмін


пішохід 2018-10-13 / 19:15:33

Правник Віктор Вовк звісно має свою думку з цього питання.
Але є і протилежні думки з цього приводу відомих у Європі та світі правозахисників.
Перелік прізвищ яких займе не одну сторінку ЗО)))

Тому в суд, панове. Довготривалий і безперспективний для держави України.
І, головне, коли він закінчиться, вже точно не буде при владі ані Порошенка, ані Клімкіна, ані Авакова, ані Москаля)))

А їх наступники точно не будуть займатись цією дурнею)))

пішохід 2018-10-13 / 19:02:59

Виправлення
А відібрати його український паспорт без рішення СУДУ...

пішохід 2018-10-13 / 19:01:20

Автомобіліст, загальновідомо, що за "Миротворцем" стоїть нардеп від НФ Геращенко та його шеф, міністр МВС Аваков (під яким погранці, які і зняли це скандальне відео у берегівському консульстві, а потім і злили свою службову інформацію на цей сайт).
Що вони не поділили з БПП та Брензовичем по закарпатським мадярам - мені невідомо.
Але те, що вони цим виставили дурнями Порошенко з Клімкіним (БПП) у Європі - це однозначно.

Це ж очевидно, що позбавити громадянина України, який тут народився, вчився, одружився, народив, хоронив, працював (служив), платив податки, пенсійні внески, обирав, спадкував, володів майном (короче, провів в Україні все своє свідоме життя разом з дідами та прадідами!) та не скоїв злочин проти людства, БЕЗ ЙОГО ЗГОДИ, позбавити громадянства просто неможливо!
Навіть, якщо у нього виявили 10 паспортів інших держав.

По-перше, цей громадянин викличе відповідного консула країни і йому негайно повернуть паспорт цієї країни.
А відібрати його український паспорт без рішення у нього взагалі ніхто не сміє. Це аксіома, яку точно ніколи не порушить жодний свідомий правоохоронець.

А потім у нього є час оскаржувати у суді (аж до ЄСПЛ) любий крок ПРОЦЕДУРИ позбавлення громадянства канцелярією Порошенка, про який його мають ОФІЦІЙНО повідомляти.

І, головне, є багато громадських організацій, як в Україні, так і у Європі, які БЕЗКОШТОВНО допоможуть виграти цьому громадянину цю справу, за рахунок грошей, які вони ОДНОЗНАЧНО відсудять у держави Україна.
Хто не вірить - поцікавтесь цією темою у Інтернеті.

Пішоходу 2018-10-13 / 18:38:43
Не треба безпідставно сміятися. Закарпатські угорці з подвійним громадянством законно можуть втратити громадянство України. Для цього потрібно по кожному із них дотриматися процедури втрати громадянства України (подання компетентними органами передбачених законом документів для прийняття указу Президента). Для цього потрібне лише бажання. Інша справа, що підготовка таких подань на кілька сотень людей, і не тільки з угорським громадянством, практично неможлива (хіба що вибірково).
Ось читайте:
Президент України Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства народного депутата Андрія Артеменка, депутата Одеської міської ради Олександра Боровика та ще трьох не таких відомих осіб — Дениса Новгородського, Лілії Юзич та Оксани Нусс.

Звісно, позбавлені громадянства -- обурені, запевняють, що їх конституційні права порушено, готують заяви до суду.

І справді, випадок безпрецедентний. Втім, навіть якщо політична природа указу Президента №119/2017 цілком очевидна, дуже цікаво, чи були в Порошенка бездоганні юридичні підстави, щоб підписати такий указ.

Чи є юридичний механізм припинення громадянства людини поза її волею? А може, це просто антиконституційне і антизаконне рішення, свавілля глави держави, як заявляють жертви указу?

Виявляється, не все так просто. Це стає очевидним із нашої розмови з Віктором Вовком -- членом парламентської фракції РПЛ, асоційованим членом "Римського клубу", членом Парламентської асамблеї Ради Європи та української Конституційної комісії, який докладно проаналізував цю проблему.

-- Критики кажуть, що указ Президента про позбавлення громадянства -- неконституційний, адже, згідно зі статтею 25 Конституції, "громадянин України не може бути позбавлений громадянства..." Чи так це?

-- Не так. Але для того, щоб побачити очевидну хибність такої оцінки, треба не вихоплювати з правового поля одну конституційну норму, а розглянути всі конституційні та законодавчі норми з цього питання у комплексі. І, звичайно, ж коректно прочитати саму статтю 25 Конституції України.

Отже, про норми Конституції. По-перше, так, згідно з статтею 25 Конституції громадянин України не може бути позбавлений громадянства. Але це ж не “кухонна” розмова, де слова можуть мати приблизний зміст, бути синонімами. Це юридична термінологія, і тут кожне слово є терміном із чітким, а не приблизним значенням. Статтею 25 Конституції заборонено “позбавляти” особу громадянства, а указ Президента видано про “припинення” громадянства. Резолютивна ж частина указу така: “Вважати такими, що втратили громадянство України...”

При тім, щоб не залишалося сумніву щодо права Президента видавати укази такого змісту, читаємо пункт 26 статті 106 Конституції України: глава держави "приймає рішення про прийняття до громадянства України та припинення громадянства України".

-- Гаразд, право видати такий указ Президент має. Але на яких підставах?

-- Щоб знайти правильну відповідь, не фантазуємо, а просто читаємо статтю 4 Конституції: "підстави набуття і припинення громадянства України визначаються законом".

Чи є в Україні закон, яким на виконання Конституції розписано підстави для надання і припинення громадянства? Є. Він так і називається: Закон України "Про громадянство України".

Згідно зі статтею 17 цього закону, "громадянство України припиняється: 1) внаслідок виходу з громадянства України; 2) внаслідок втрати громадянства України".

-- Ось, наприклад, той же депутат Артеменко і заявляє: “не виходив і не втрачав”, тому, мовляв, припинення його громадянства є неконституційним і незаконним актом...

-- Тут ми постаємо перед вибором -- вірити словам пана Артеменка, чи знову ж просто зазирнути у закон. Указ про припинення громадянства, нагадаю, видано не з приводу виходу з громадянства, а з приводу втрати його Артеменком. Тому дивимося статтю закону саме про підстави для втрати, котра, як цілком зрозуміло, на відміну від “виходу з громадянства”, не є ініціативною дією самого громадянина.

Отже, згідно зі статтею 19 закону "підставами для втрати громадянства України є: “1) добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття". Згідно з тією ж статтею 19 "датою припинення громадянства України у випадках, передбачених цією статтею, є дата видання відповідного указу Президента України".

Тобто критики, які кажуть, що Конституцією і законодавством це питання не врегульоване й усупереч бажанню самої дюдини її українське громадянство не можливо припинити, лукавлять або помиляються. Законодавство, звичайно, можна вдосконалювати, але і чинного нині цілком вистачило для ухвалення законного рішення.

Микола 2018-10-13 / 18:11:53
Клімкін молодець, він свою позицію як керівник МЗС висловив, а Доцільно з Пийтером най сосут путінський "цуцлик"

автомобіліст 2018-10-13 / 18:04:33
пішоходу щодо політики подвійних стандартів дивно що після всіх цих подій представник угорців у верховній раді пан василь не вийшов з фракції бпп а фракція бпп не виключила його також дивно чому угорці в обласній раді залишаються в коаліції з тим же бппп а не покинули її відразу після того як пан сіярто виступив публічно проти українського президента і уряду дивно що один представник президента пан клімкін говорить одне а другий пан москаль інше а виноватим чомусь виявився сайт миротворець очевидно одне що у всіх цих людей не має жодних стандартів крім як гроші ну а простаки нехай там гризуться внизу

Горожанин 2018-10-13 / 17:36:37
А про шо я і говорив , прирівняли наших мадярів до колаборантів зі зброєю .
Той " Миратворец " , а саме так називають йогож ініціатори на рос.мові , давно себе дискредитував ...

цуцванг 2018-10-13 / 17:00:37
Клімкін дустав шах, і мат, типирь хоче ся вернути на початок,думаю ош сю тему од завтра усі резко забудут, Миротворящий сайт, вичеркне усі фамілії,і включит дурачка, ко передав базу, конечно не найдут, а Мадярщина розблокуе переговори із НАТО, Хеппі енд.

пішохід 2018-10-13 / 15:57:01

До речі, громадянство України, яке Порошенко роздав всім варягам-іноземцям в Уряді України з 2015 року, аж ніяк не позбавило їх рідного громадянства (Яресько, Супрун, Абрамявічус, і т.д)!

Та невже Клімкін має закарпатців за папуасів, яким можна безкінечно лапшити на вуха???

пішохід 2018-10-13 / 15:44:43

Ха-ха-ха... Знову Клімкін дурить іноземців)))

Ну, що Клімкіну ясно із статті 19 ЗУ про громадянство?

"Стаття 19. Підстави для втрати громадянства України

Підставами для втрати громадянства України є:

1) добровільне набуття громадянином України громадянства
іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття.

Добровільним набуттям громадянства іншої держави вважаються
всі випадки, коли громадянин України для набуття громадянства
іншої держави повинен був звертатися із заявою чи клопотанням про
таке набуття відповідно до порядку, встановленого національним
законодавством держави, громадянство якої набуто."

А, якщо законодавство ІНШОЇ ДЕРЖАВИ НЕ ВИМАГАЄ відмови громадянина від укр. громадянства? Як у національних законодавствах Мадярщини, Румунії, Польщі, Росії і інших країн (далі по СПИСКУ таких країн ЛЮБОГО ТУРОПЕРАТОРА)?

Що далі, Клімкін? Кого і чого ти позбавиш?
Да, тебе разом з Порошенко порве на шматки Європейський суд з прав людини за такі "художества"!

Все, про що я пишу, чудово знають на Банковій.
Але політика подвійних стандартів "шоколадного" Порошенка не дозволяє йому бути чесним з власним народом(((

НОВИНИ: Політика

23:53
/ 34
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини