На оздоровлення школярів Великоберезнянщини районним бюджетом передбачено 105 000 грн.

Де і як оздоровлюватимуться школярі Великоберезнянщини?
Така очікувана і найкраща у році пора для всієї дітвори, особливо школярів - літо. Позаду - нелегкий труд впродовж усього навчального процесу, попереду - відпочинок.

На оздоровлення школярів Великоберезнянщини районним бюджетом передбачено 105 000 грн.

Де і як оздоровлюватимуться школярі? Коментує начальник відділу у справах сім’ї, молоді і спорту райдержадміністрації Ольга Мотиль:

- Думаю, що цьогоріч наші школярі гарно відпочинуть, що задоволеними залишаться не лише вони самі, а й їх батьки та й усі ми.

У районі, за даними відділу освіти райдержадміністрації, нараховується 2733 дитини 7 – 16 років. Для організації та проведення літнього відпочинку й оздоровлення школярів районним бюджетом передбачено 105 тисяч гривень. За ці кошти буде організована робота дванадцяти таборів з денним перебуванням. Зокрема – при загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів – 8, при ЗОШ І-ІІ ст. – 3 табори та один – при Центрі позашкільної роботи. Всього в цих закладах відпочинком буде охоплено 1220 дітей.
Крім цього, за рахунок коштів з обласного бюджету на базі Великоберезнянської ЗОШ-інтернат традиційно працюватиме табір з цілодобовим перебуванням, куди буде залучено близько 150 школярів. Отож, на території району загалом оздоровиться й відпочине 1370 дітей, а це добра половина всіх, хто підлягає цьому процесу.

Щороку, як відомо, до процесу літнього оздоровлення докладають зусиль представники сфери охорони здоров’я, котрі пропонують відпочинок для школярів у відповідних лікувальних закладах. Нинішнього року на наших відпочиваючих чекають санаторії "Човен" та "Малятко". Тут зможуть прийняти 60 школярів. На базі дитячого відділення нашої районної лікарні таку ж кількість дітей приймуть і подбають про їх здоров’я. А на базі обласної дитячої лікарні в Мукачеві з нашого ра-йону приймуть 15 хлопчиків і дівчаток.
Але не треба забувати, що в нас є діти, котрі потребують першочергової уваги , особливо коли йдеться про оздоровлення. Мається на увазі соціально незахищена категорія. Наш відділ спільно із  службою у справах дітей, управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації та районний педіатр сформували групи дітей із таких родин і їх буде направлено в табори відпочинку в першу чергу. Їх у нас є 27 – це діти-сироти і ті, що позбавлені батьківського піклування. Крім них ще є вісімнадцятеро вихованців дитячих будинків сімейного типу і з прийомних сімей, 10 дітей-інвалідів, 8 чорнобильців і 500 – із багатодітних та малозабезпечених родин.

Ще треба наголосити, що очікуються кошти на оздоровлення із обласного і державного бюджетів. Днями вже має бути відома кількість путівок на наш район. Отож, буде додаткова можливість оздоровити дітей. Але знову ж таки наголошу, що в першу чергу увага приділятиметься пільговим категоріям сімей з дітьми, а вже потім – решта, все залежатиме від кількості путівок.

Варто сказати, що турбота про літнє оздоровлення школярів – то не лише забезпечення для них перебування в таборах та збалансоване харчування. Наші педагогічні працівники, котрі займатимуться з дітьми в літній період, мають високий досвід, тож на їх вихованців очікують цікаві подорожі, екскурсії, вилазки на природу. Адже проживаємо в чудовому куточку Карпат, де дух і зір захоплюють багаті різнотрав’ям та ягодами ліси й полонини, де манять річки й потічки, в яких так полюбляє хлюпатися  малеча. А ще діти матимуть можливість розважатися інтелектуально. Вихователі літніх таборів подбають про найрізноманітніші ігри й забави, спортивні змагання, роботу гуртків за інтересами. Словом, буде цікаво.

А ще треба додати, що протягом всього літнього оздоровчого періоду функціонуватиме виїзний консультативний пункт центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Його спеціалісти надаватимуть психолого-педагогічну, соціальну допомогу всім діткам, котрі цього потребуватимуть.

03 червня 2010р.

Теги: Великоберезнянщина, бюджет, оздоровленя


Карпатська зірка
Публікації:
/ 1В Ужгороді перевіряли, як водії реагують на спецсигнали поліцейських та "Швидкої"
/ 2Вузькоколійки Великоберезнянщини
/ 2Влада Великоберезнянщини спробувала розібратися зі сміттям
На Великоберезнянщині провели нараду по здешевленню хліба
На Великоберезнянщині відбулася сесія райради
Військові поховання Великоберезнянського району Закарпаття
На гірськолижному курорті Красія оголосили «оксамитовий сезон»
Олександр Кулик: «На Великоберезнянщині дільничним інспекторам роботи вистачає...»
/ 7Богдан Кирлик, селищний голова Великого Березного: «Я не йшов на вибори мрійником…»
/ 1Туристичний успіх Закарпаття - у виробленні єдиної, хоча і різновекторної, стратегії
Микола Палко: "Надмарафонські пробіги навчили мене йти і долати"
У католицьких храмах Великоберезнянщини пройдуть богослужіння, приурочені дню хворих
Сформовано нове керівництво Великоберезнянської райдержадміністрації
/ 1На Великоберезнянщині пройшла експедиція по місцях військових поховань
Великоберезнянська прокуратура порушила дві кримінальні справи проти наркоторгівців
Відбудеться 16 тур чемпіонату Великоберезнянщини з футболу
День села відсвяткували жителі великоберезнянської Заброді
Великоберезнянщина приймала ігри першості «Дитячої ліги» Закарпаття з футболу
З початку року чопські прикордонники затримали більше двохсот нелегалів
/ 1В селах Великоберезнянщини уздовж траси Ужок - Мирча з'явилось вуличне освітлення
11 вересня на Великоберезнянщині відбудуться матчі туру першості району з футболу
Оновлення нормативної грошової оцінки земельних ділянок потребують 27 сіл Великоберезнянщини
На Великоберезнянщині обговорили проведення полювання у мисливський сезон 2010-2011 років
На Великоберезнянщині змагалися ветерани футболу
На Великоберезнянщині відбудеться товариський матч до 50-річчя тренера ФК "Закарпаття" Іваниці
» Всі записи