Влада Великоберезнянщини спробувала розібратися зі сміттям

Актуальність санітарного очищення та приведення у порядок територій населених пунктів поставили самі погодні умови, адже навесні відкриваються очам усі непривабливі штрихи «засмічених» портретів вулиць, скверів, дворів… Тому на черговій нараді з сільськими головами найгостріше йшлося саме про вирішення цієї проблеми у Великоберезнянському районі.

Влада Великоберезнянщини спробувала розібратися зі сміттям

Голова райдержадміністрації Роман Рогач наголосив, що одноразовими акціями і заходами у цій справі ладу не навести, адже йдеться про системне і комплексне очищення територій усіх населених пунктів краю, який, до всього, претендує на туристичну привабливість. Справитися із завданням можна лише поєднанням зусиль комунальної служби, підприємств та організацій, населення.
 
З програмою вирішення усіх наболілих проблем у санітарній очистці та благоустрої населених пунктів району ознайомив учасників наради начальник відділу житлово-комунального господарства РДА Іван Мицьо. Він наголосив, що "єдиним санітарним днем" на Великоберезнянщині оголошується п'ятниця. Дотримання порядку біля територій підприємств, на вулицях і в місцях громадського відпочинку людей систематично контролюватимуть створені комісії з благоустрою, дільничні інспектори міліції, які мають повноваження накладати стягнення на порушників діючого санітарного та природоохоронного законодавства. Програма розвитку комунального господарства передбачає закупівлю контейнерів для сміття, ремонтні роботи, озеленення газонів тощо. Кожна сільська рада також має розроблений план заходів у цьому напрямку, який необхідно виконувати у повному обсязі. Виступаючий звернув увагу керівників служб і підприємств, яких найбільше стосується охорона навколишнього середовища, що зачіпає і питання боротьби із засміченням водойм, прибережних смуг, багатьох місць відпочинку.
 
Про конкретні заходи, які повинні покласти край засміченню території селища, розповів у своєму виступі заступник селищного голови Іван Івановчик. Передусім, ознайомив із розробленими нормами твердих відходів, на вивезення яких жителі селища повинні укладати угоди. По-друге, жорсткі стягнення будуть застосуватися до тих, хто продовжує "нарощувати" стихійні сміттєзвалища. Уже розпочато роботу із приведення у порядок газонів райцентру, залучаються до справи не лише власники підприємств,
але й саме населення.
 
Про допомогу, яку може надати у вирішенні завдань благоустрою населених пунктів районний центр зайнятості, проінформувала його директор Світлана Тисянчин. Зокрема, акцентувала на можливостях виконання громадських робіт, до яких цього року можна залучати і тих незайнятих осіб, які отримують допомогу з безробіття.
Заступник начальника РВ УМВС України у Закарпатській області Мирослав Підгородський ознайомив учасників наради із штрафними та адміністративними санкціями, які можна накладати на порушників санітарного та природоохоронного законодавства.

Фахові рекомендації щодо вирішення низки назрілих проблем з наведення належного санітарного стану подав у своєму виступі головний санітарний лікар району Валерій Пастухов.

Наприкінці наради завідувач юридичного сектору РДА Ростислав Кульчицький та директор районного центру зайнятості Світлана Тисянчин розповіли про порядок видачі довідок членам  особистих селянських господарств для оформлення статусу безробітного.

Після завершення наради з сільськими головами голова РДА Роман Рогач провів зустріч з дільничними інспекторами міліції щодо активізації їх участі у боротьбі з засміченням територій населених пунктів та легалізації тіньових закладів торгівлі.

21 березня 2011р.

Теги: сміття, санітарний, благоустрій, туристичний

Коментарі

Svitlana 2019-08-08 / 19:15:52
Влада Великоберезнянщини спробувала розібратися зі сміттям. Спробувала і, нічого у влади не вийшло. На жаль...

Мусорщик 2012-08-09 / 11:41:35
Щтрафувати ми вміємо, а от організувати вивіз сміття в селах, ми не вміємо і не бажаємо, пройдіться берегами рік і Ви побачите, що уся Ваша робота це просто красиві слова і не більше, живемо на сміттєзвалищі.


Карпатська зірка
Публікації:
/ 1В Ужгороді перевіряли, як водії реагують на спецсигнали поліцейських та "Швидкої"
/ 2Вузькоколійки Великоберезнянщини
На Великоберезнянщині провели нараду по здешевленню хліба
На Великоберезнянщині відбулася сесія райради
Військові поховання Великоберезнянського району Закарпаття
На гірськолижному курорті Красія оголосили «оксамитовий сезон»
Олександр Кулик: «На Великоберезнянщині дільничним інспекторам роботи вистачає...»
/ 7Богдан Кирлик, селищний голова Великого Березного: «Я не йшов на вибори мрійником…»
/ 1Туристичний успіх Закарпаття - у виробленні єдиної, хоча і різновекторної, стратегії
Микола Палко: "Надмарафонські пробіги навчили мене йти і долати"
У католицьких храмах Великоберезнянщини пройдуть богослужіння, приурочені дню хворих
Сформовано нове керівництво Великоберезнянської райдержадміністрації
/ 1На Великоберезнянщині пройшла експедиція по місцях військових поховань
Великоберезнянська прокуратура порушила дві кримінальні справи проти наркоторгівців
Відбудеться 16 тур чемпіонату Великоберезнянщини з футболу
День села відсвяткували жителі великоберезнянської Заброді
Великоберезнянщина приймала ігри першості «Дитячої ліги» Закарпаття з футболу
З початку року чопські прикордонники затримали більше двохсот нелегалів
/ 1В селах Великоберезнянщини уздовж траси Ужок - Мирча з'явилось вуличне освітлення
11 вересня на Великоберезнянщині відбудуться матчі туру першості району з футболу
Оновлення нормативної грошової оцінки земельних ділянок потребують 27 сіл Великоберезнянщини
На Великоберезнянщині обговорили проведення полювання у мисливський сезон 2010-2011 років
На Великоберезнянщині змагалися ветерани футболу
На Великоберезнянщині відбудеться товариський матч до 50-річчя тренера ФК "Закарпаття" Іваниці
У Малоберезнянському монастирі отців Василіян День Незалежності України відзначили святковою літургією
» Всі записи