Апостольський нунцій в Україні очолив архієрейську Службу Божу в Малоберезнянському монастирі

Щороку празник Зіслання Святого Духа в Малому Березному збирає тисячі мирян. І нині на відпуст прибули паломники з усіх куточків України і із зарубіжжя. Чудову закарпратську Великоберезнянщину цього року вперше відвідав Апостольський нунцій в Україні архієпископ Іван Юркович, котрий очолив архієрейську Службу Божу.

Апостольський нунцій в Україні очолив архієрейську Службу Божу в Малоберезнянському монастирі

А почалися святкування в суботу, котру перед цим величним святом називають задушною. Тому  було відправлено Службу Божу за померлими. Відтак всі присутні хресним ходом із запаленими свічками пішли по Чернечій горі. Хресну дорогу відправив магістр Крехівського монастиря о. Пантелеймон Саламаха. Опівночі Службу Божу за випрошення дарів Святого Духа відправив папський канонік Іреней Білик.

А в неділю святкування розпочалися з освячення води, відправлення акафіста  до Святого Духа. З особливим піднесенням зустріли вірники винесення копії чудотворної ікони Божої Матері "Покровителька Закарпаття", до якої так прибігають люди з проханням про заступництво.

Апогей відпусту – архієрейська літургія, яку очолив посол Папи Римського в Україні архієпископ Іван Юркович. Йому співслужили папський канонік з Риму о. Іреней Білик, єпископ – ординарій Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік, протоігумен чину Найсвятішого Спасителя о. Йоаникій Чверенчук, протоігумен провінції Святого Миколая отців Василіян о. Павло Райчинець та ще понад двадцять  ігуменів монастирів і священиків. Протягом всіх відправ понад тридцять священиків проводили таїнство сповіді.

Проповідь виголосив Апостольський нунцій в Україні Іван Юркович. Він привітав усіх присутніх із святом, побажав усім миру і процвітання.

До слова треба сказати, що архієпископ монсеньйор Іван Юркович був призначений Апостольським нунцієм в Україні 2004 року.
 
Його Високопреосвященство за походженням словенець, народився 1952 року. Закінчив теологічні студії , був рукоположений на священика , а у 1988 році отримав ступінь доктора канонічного права. Навчався в Папській Церковній Академії, а 1984 року розпочав дипломатичну службу при Святому Престолі.

Упродовж своєї дипломатичної служби Архиєпископ Іван Юркович займав такі посади: Секретар Апостольської Нунціатури у Південній Кореї , Аудитор Апостольської Нунціатури в Колумбії , Радник Представництва Святого Престолу в Російській Федерації , Радник у Державному Секретаріаті з питань Організації з Безпеки та Співробітництва в Європі (ОБСЄ).  Архиєпископ Іван Юркович є Почесним Конвентуальним Капеляном Великого Хреста Суверенного Військового Ордену Госпітальйєрів Святого Йоана Єрусалимського, Родоського та Мальтійського.

Його Високопреосвященство володіє італійською, англійською, російською, іспанською, німецькою, французькою та українською мовами.

По завершенні літургії протоігумен отець Павло Райчинець висловив щиру подяку всім, хто сприяв у підготовці і проведенні відпустових відправ, зокрема голові  облдержадміністрації Олександру Ледиді, голові райдержадміністрації Івану Олійнику, працівникам державних служб і всім присутнім. А єпископ – ординарій Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік подякував о. Павлу Райчинцю за той неоціненний вклад, який він вніс у розвиток найбільшого духовного осередку Срібної Землі – Малоберезнянського монастиря, та до відродження Провінції святого Миколая отців Василіян, протоігуменом якої його заслужено призначено.

Отець Павло Райчинець вручив подарунки : послу Папи Римського в Україні архієпископу Івану Юрковичу – вишиту бісером ікону Божої Матері, папському каноніку з Риму Іренею Білику – Державний прапор України, єпископу – ординарію Мілану Шашіку – символіку України.
 
Довго не розходилися паломники після Богослужінь. Вони мали можливість помолитися перед копією чудотворної ікони Божої Матері, попросити для своїх рідних здоров"я, для краю і держави – процвітання.

28 травня 2010р.

Теги: Малий Березний, монастир, Юркович


Карпатська зірка
Публікації:
/ 1В Ужгороді перевіряли, як водії реагують на спецсигнали поліцейських та "Швидкої"
/ 2Вузькоколійки Великоберезнянщини
/ 2Влада Великоберезнянщини спробувала розібратися зі сміттям
На Великоберезнянщині провели нараду по здешевленню хліба
На Великоберезнянщині відбулася сесія райради
Військові поховання Великоберезнянського району Закарпаття
На гірськолижному курорті Красія оголосили «оксамитовий сезон»
Олександр Кулик: «На Великоберезнянщині дільничним інспекторам роботи вистачає...»
/ 7Богдан Кирлик, селищний голова Великого Березного: «Я не йшов на вибори мрійником…»
/ 1Туристичний успіх Закарпаття - у виробленні єдиної, хоча і різновекторної, стратегії
Микола Палко: "Надмарафонські пробіги навчили мене йти і долати"
У католицьких храмах Великоберезнянщини пройдуть богослужіння, приурочені дню хворих
Сформовано нове керівництво Великоберезнянської райдержадміністрації
/ 1На Великоберезнянщині пройшла експедиція по місцях військових поховань
Великоберезнянська прокуратура порушила дві кримінальні справи проти наркоторгівців
Відбудеться 16 тур чемпіонату Великоберезнянщини з футболу
День села відсвяткували жителі великоберезнянської Заброді
Великоберезнянщина приймала ігри першості «Дитячої ліги» Закарпаття з футболу
З початку року чопські прикордонники затримали більше двохсот нелегалів
/ 1В селах Великоберезнянщини уздовж траси Ужок - Мирча з'явилось вуличне освітлення
11 вересня на Великоберезнянщині відбудуться матчі туру першості району з футболу
Оновлення нормативної грошової оцінки земельних ділянок потребують 27 сіл Великоберезнянщини
На Великоберезнянщині обговорили проведення полювання у мисливський сезон 2010-2011 років
На Великоберезнянщині змагалися ветерани футболу
На Великоберезнянщині відбудеться товариський матч до 50-річчя тренера ФК "Закарпаття" Іваниці
» Всі записи