На закарпатській Великоберезнянщині розглянули проект впорядкування лісів на найближчі десять років

Через кожні десять років у лісовому господарстві переглядаються заходи лісовпорядних робіт, які намічають завдання для підприємств галузі на згаданий період. Йдеться про увесь комплекс діяльності, який буде здійснюватися на території лісогосподарських угідь у кожному адміністративному регіоні.

На закарпатській Великоберезнянщині розглянули проект впорядкування лісів  на найближчі десять років

Звісно, проблема великою мірою зачіпає інтереси не лише працівників галузі, але й усієї громадськості, оскільки ліси є важливими з огляду на їх кліматичне та природоохоронне значення, дають можливість розвитку туристично-рекреаційної сфери, заготівлі дикоростучих плодів і лікарської сировини, випасання громадської худоби тощо. Тому до участі у розробці комплексу завдань фахівці запрошують органи самоврядування, представників влади, екологічні установи. Це й підтвердила погоджувальна нарада, яка відбулася минулого тижня на базі ДП "Великоберезнянське лісове господарство". 

Про серйозність заходу свідчив представницький склад, адже  у його роботі взяли участь заступник голови районної ради Василь Глодан, заступник голови РДА Василь Шіпош, головний спеціаліст відділу регуляторної політики, надрокористування, регулювання біологічних та земельних ресурсів обласної державної екоінспекції Микола Черевка, директор ДП "Великоберезнянське лісове господарство" Анатолій Романюк, головний лісничий Ярослав Кополовець, начальник лісового відділу Ольга Олень та інші фахівці підприємства, селищний голова Василь Керецман та голови ряду сіл Великоберезнянщини.
 Нараду відкрив директор підприємства Анатолій Романюк, він ознайомив з обсягом робіт в рамках лісовпорядкування, звернув увагу на головних труднощах і проблемах, що очікуються.  

Головне повідомлення зробила на нараді начальник лісовпорядної партії Української лісовпорядної експедиції Лариса Червона як представник фірми-виконавця розробки проекту впорядкування лісів Великоберезнянського держлісгоспу на найближчі десять років. Вона акцентувала увагу присутніх на законодавчих засадах сучасного лісокористування,  зокрема сертифікації лісів, на тенеденціях, які визнано  науково обгрунтованими, екологічно і господарськи перспективними. Виступаюча наголосила на  нюансах, які залежать від позиції владних структур, органів місцевого самоврядування та різних служб, котрі можуть і повинні брати участь у процесах планування розвитку лісового господарства та використання лісових ресурсів. Тут важливе також дотримання міжнародних стандартів та домовленостей. Адже сьогодні ставиться вимога  екологічно орієнтованого, соціально прийнятного та економічно вигідного  ведення лісового господарства. Користь від лісів треба отримувати з мінімальною щкодою для довкілля, а для цього необхідне поєднання зусиль як охоронців лісів, так і всіх, хто працює і проживає на лісистій території, якою є і наша Великоберезнянщина.  До цього  мала підготувати і  минулорічна нарада, яка проводилася у райдержадміністрації саме з цих проблем при підтримці КОП FORZA.   

Це й підтвердило наступне обговорення інформації  представника республіканської лісовпорядницької установи. Низку слушних зауважень та пропозицій  висловили заступник голови районної ради Василь Глодан,  головний спеціаліст обласного управління  державної екоінспекції Микола Черевка, начальник лісового відділу ДП "Великоберезнянське лісове господарство" Ольга Олень, селищний голова Василь Керецман, голови сіл Чорноголова, Загорб, Малий Березний та інші. Найбільш актуальними для лісогосподарників та керівників органів самоврядування виявилися питання щодо вилучення земельних ділянок з державної власності, порядку законодавчого закріплення права на випасання громадської худоби в угіддях держлісгоспу, благоустрою лісових доріг тощо. 

21 травня 2010р.

Теги: ліс, держлісгосп, проект


Карпатська зірка
Публікації:
/ 1В Ужгороді перевіряли, як водії реагують на спецсигнали поліцейських та "Швидкої"
/ 2Вузькоколійки Великоберезнянщини
/ 2Влада Великоберезнянщини спробувала розібратися зі сміттям
На Великоберезнянщині провели нараду по здешевленню хліба
На Великоберезнянщині відбулася сесія райради
Військові поховання Великоберезнянського району Закарпаття
На гірськолижному курорті Красія оголосили «оксамитовий сезон»
Олександр Кулик: «На Великоберезнянщині дільничним інспекторам роботи вистачає...»
/ 7Богдан Кирлик, селищний голова Великого Березного: «Я не йшов на вибори мрійником…»
/ 1Туристичний успіх Закарпаття - у виробленні єдиної, хоча і різновекторної, стратегії
Микола Палко: "Надмарафонські пробіги навчили мене йти і долати"
У католицьких храмах Великоберезнянщини пройдуть богослужіння, приурочені дню хворих
Сформовано нове керівництво Великоберезнянської райдержадміністрації
/ 1На Великоберезнянщині пройшла експедиція по місцях військових поховань
Великоберезнянська прокуратура порушила дві кримінальні справи проти наркоторгівців
Відбудеться 16 тур чемпіонату Великоберезнянщини з футболу
День села відсвяткували жителі великоберезнянської Заброді
Великоберезнянщина приймала ігри першості «Дитячої ліги» Закарпаття з футболу
З початку року чопські прикордонники затримали більше двохсот нелегалів
/ 1В селах Великоберезнянщини уздовж траси Ужок - Мирча з'явилось вуличне освітлення
11 вересня на Великоберезнянщині відбудуться матчі туру першості району з футболу
Оновлення нормативної грошової оцінки земельних ділянок потребують 27 сіл Великоберезнянщини
На Великоберезнянщині обговорили проведення полювання у мисливський сезон 2010-2011 років
На Великоберезнянщині змагалися ветерани футболу
На Великоберезнянщині відбудеться товариський матч до 50-річчя тренера ФК "Закарпаття" Іваниці
» Всі записи