Влада нахабно демонструє повну зневагу до прав людини, - В.Лунченко та М.Білецький про харківські події

Як відомо, на 18 січня в Київському райсуді м. Харків було заплановане слухання у справі Ю.Тимошенко. Підтримати лідерку опозиції приїхали кілька депутатів і прихильники Юлії Володимирівни. Були серед них і двоє закарпатців – депутат Верховної ради Валерій Лунченко та голова Закарпатського “Фронту Змін” Мирослав Білецький. Із перших вуст – про події в залі суду того дня та реакцію опозиції на нові звинувачення екс-прем’єрки.

Влада нахабно демонструє повну зневагу до прав людини, - В.Лунченко та М.Білецький про харківські події

За словами Мирослава Білецького, те, що відбувалося минулої п’ятниці в Харкові, - пряма демонстрація владою зневаги до прав людини і елементарних норм закону.

- Ще вранці за прямим наказом Януковича “беркутівці” застосували фізичну силу до жінок-народних депутатів, які підтримали Юлію Тимошенко в акції громадянської непокори. Цим самим був брутально порушений закон та права людини, не кажучи вже про чисто моральний бік такого зухвальства, - зазначив керівник Закарпатського “Фронту Змін”.

На 16 годину в харківському суді повинно було розпочатися засідання у справі лідерки “Батьківщини”. Кілька народних депутатів, у тому числі Валерій Лунченко разом зі своїм колегою Мирославом Білецьким, приїхали до Харкова підтримати Ю.Тимошенко та запобігти можливим беззаконним діям у залі. Сама звинувачена на засідання не з’явилася, про що попередила письмово. Втім, згідно із заявами її захисника Сергія Власенка, Юлія Тимошенко фізично цього зробити не змогла б. Напередодні вона отримала завелику дозу заспокійливого, через що її стан здоров’я ще більше погіршився. "Вона в душовій кімнаті. Коли я туди зайшов, я думав, що вона померла, вона дві хвилини не впізнавала мене й не реагувала на мене", - заявив журналістам захисник екс-прем’єра С. Власенко.

- Якщо такі безчинства чиняться на очах у всієї спільноти з лідерами опозиції, то що вже казати про політиків нижчого рангу чи простих громадян, - розповів Валерій Лунченко. - Ще дорогою до суду у Харкові кількох депутатів невідомі облили зеленкою на очах у міліції і їх ніхто не затримав. А потім я став свідком того, як перед самим приміщенням суду зеленкою облили Артема Авакова.  Знову ніякої реакції з боку міліції. Сам постраждалий зловив одного зі зловмисників і привів до правоохоронців. Тоді про яке правосуддя може йти мова?

Врешті Київський районний суд Харкова переніс засідання у справі Юлії Тимошенко на 12 лютого. Однак вже ввечері стало відомо, що Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році. Екс-прем’єру Юлії Тимошенко висунули нове звинувачення в організації цього злочину.

Опозиція розцінила цей факт як замовлення президента Віктора Януковича та виступила із заявою, в якій називає такий крок влади зухвалим і відчайдушним. “Їх страх паралізував їх розум. Вони вже не приховують, що хочуть пожиттєво тримати за ґратами не лише лідера опозиції, а й усю Україну. Бо вони планують пожиттєво грабувати нашу країну та знущатись над мільйонами українців. Але цього не буде. Кримінальне угруповання, що засіло в президентських, урядових, прокурорських та інших державних кабінетах та веде країну до економічної катастрофи і міжнародної ізоляції, буде відсторонено від влади. Саме вони сядуть на лаву підсудних, саме їх буде судити незалежний український суд”, - йдеться у заяві “Батьківщини”.

За інформацією керівника Закарпатської обласної організації “Фронту змін” Мирослава Білецького, наразі по всій країні готуються акції протесту та громадської непокори у зв’язку з подіями навколо Юлії Тимошенко. Негайного припинення політичних репресій, тортур та фальсифікацій у кримінальних справах вимагатимуть і закарпатські опозиціонери.

Прес-служба Закарпатської обласної організації

Політичної Партії “Фронт Змін”

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
21 січня 2013р.

Теги: Фронт Змін, Лунченко, Білецький, коментар, Тимошенко

Коментарі

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
» Всі записи