“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді

Фракція партії «Фронт Змін» в Закарпатській обласній раді запропонувала на розгляд сесії нову редакцію Регламенту Закарпатської обласної ради, яка була прийнята 31 травня 2013 року, щодо можливості створення Погоджувальної ради. Цей дорадчий орган зможе оперативно вирішувати проблемні питання, які несуть політичну складову.

“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді

За словами керівника фракції “Фронту Змін” Мирослава Білецького, такий орган давно потрібен в Закарпатській обласній раді. “Ми часто стаємо свідками того, як розгляд чи вирішення важливих для громади питань, гальмуються або зовсім не вирішуються через політичні амбіції депутатів. Навіть якщо проект рішення насправді корисний і значущий для регіону, більшість депутатів його можуть не прийняти тільки тому, що він ініційований політичними опонентами”, - пояснив Мирослав Білецький.

Ідея Погоджувальної ради не нова. В першу чергу, вона була апробована на рівні парламенту. Крім того, такий дорадчий орган ефективно знімає політичну напругу в Одеській та ряді інших обласних рад.

Щодо завдань, які слід віднести до вирішення Погоджувальної ради, то їх остаточний перелік повинен бути визначений у відповідному Положенні. Та уже можна сказати, що цей орган зможе виявитися ефективним при вирішенні питань стосовно першочергового включення пропозицій різних політичних сил до порядку денного ради, надання рекомендацій комісіям в частині доопрацювання проектів рішень, які виносяться на розгляд ради, визначенні з кандидатурами на посади  голів постійних комісій ради.

 Формуватися ж повинна Погоджувальна рада у складі голови, першого заступника, заступника голови Закарпатської обласної ради, а також керівників депутатських фракцій.

“Такий орган ні в якому разі не дублює обов’язки президії обласної ради, - заявляють у “Фронті Змін”. – Президія підпорядкована раді, її рішення приймаються простою більшістю голосів від загального складу президії і підписуються головуючим на засіданні”. 

- Якщо взяти до уваги політичну приналежність членів президії обласної ради, то неозброєним оком видно, рішення представників якої політичної сили приймаються в першу чергу, а які відправляються на “доопрацювання”, - зазначає Мирослав Білецький.

Щодо “доопрацювання”, про яке йдеться в резолюціях до повернутих проектів рішень, то з цього терміну юристи “Фронту Змін” вже відверто іронізують. “Ніяких конкретних зауважень, а тим паче роз’яснень чи рекомендацій з приводу того, що  саме перешкоджає направленню наших проектів рішень на розгляд постійних комісій ради з точки зору юридичного відділу ради ми не отримуємо.  Проекти рішень просто повертаються із резолюцією «на доопрацювання». Враховуючи це, «доопрацювати» проекти можна вічно, тому що юрвідділ завжди зможе знайти новий привід для того, щоб “зрізати” їх ще на стадії ініціювання. Таким чином, подання проектів насправді важливих та значимих для громади рішень перетворюється на ходіння по замкнутому колу”, - каже юрист Закарпатської обласної організації партії “Фронт Змін”.

І хоча на останньому пленарному засіданні 31 травня під час затвердження нової редакції регламенту обласної ради пропозиції фракції «Фронту Змін» в частині вдосконалення процедури прийняття рішень та створення Погоджувальної ради, не пройшли, ще залишається надія на їх позитивне вирішення. У “Фронті Змін” сподіваються на здоровий глузд депутатів, оскільки пропонований дорадчий орган дасть змогу бодай частково відокремити політику від проблем господарських, які набагато більше хвилюють і переймають закарпатців.

Прес-служба Закарпатської обласної організації

Політичної Партії “Фронт Змін”

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
02 червня 2013р.

Теги: Мирослав Білецький, Фронт Змін

Коментарі

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
/ 4Закарпатці долучилися до акції опозиції в Києві “Вставай, Україно!”
» Всі записи