«Цього тижня українські фермери почали продавати першу полуницю. Виростили і зібрали її в Херсонській області. Росла солодка ягода в опалюваних теплицях, проте в березні було холодно, тому урожай невеликий. У результаті господарства пропонують до реалізації всього по 100-200 кілограмів. Ціна одного кілограма ягоди становить в середньому від 270 до 300 гривень. Через тиждень, в 20-х числах квітня, на півдні України почнуть головний збір тепличної ягоди. А ще через дві, на початку травня, першу тепличну полуницю почнуть продавати фермери Закарпаття», - пише видання. В умовах відкритого грунту ця смачна ягода достигає, в залежності від регіону країни, в кінці травня-середині червня. І коштує вона в цей час, в середньому, у багато разів дешевше найпершої, тепличної", - пише видання.