Перейменування Росії

У зв’язку з петицією №22/170958-еп щодо перейменування назви "росія" на "московія", хотів би винести на розгляд іншу пропозицію.

Василь Гулак, 1918 рік
Василь Гулак, 1918 рік

Не перейменувати, а повернути історичну назву Кацапщина (Кацапська Федерація) для країни, кацап, кацапка, кацапи для народу, який ми зараз помилково звемо «росіянами».

Назва «росія» була запозичена з грецької мови досить пізно, носить «книжковий» характер та не була притаманна українській мові.

Натомість назви «кацапи» та «Кацапщина» здавна були широко поширені.

Слово «кацап» запозичено з тюркських мов («kassap», ймовірно, має арабське походження), має значення «м’ясник, різник».

«Кацап» не мало пейоративного (принизливого) значення для назви народу, його використовували Тарас Шевченко, Леся Українка та інші провідні діячи української культури. Негативно слово стало сприйматися через страшні вчинки кацапів, таких як Батуринська різанина та багато інших трагедій. Але то не слово винне, то народ такий.

В тому, що назва якогось народу в мові іншого народу відрізняється як від самоназви народу, так і від його назви та назви країни в інших мовах, немає нічого надзвичайного. Ми називаємо наших сусідів угорцями та країну Угорщина, хоча самоназва Magyarország та поширена назва в інших мовах Hungary, Hungaria, або ми кажемо німці, Німеччина, тоді як самоназва  Deutschland, назви на інших мовах Germany, Germania, Alemania, Allemagne.

Так що кацапи та Кацапщина – це споконвічна, стародавня, історична назва.

Транслітерація латинкою може бути Katsapshchyna, або з оглядом на східне походження слова «кацап» може бути з додатком «стан» для назви краіни, притаманному східним мовам (Пакистан, Киргизстан, Узбекистан та інші, в тому числі суб’єкти Кацапської Федерації: Татарстан, Башкортостан), тобто назва Kassapistan – це повернення до їхнього коріння, до ординських «скрєп».

Гадаю, що кацапи мають бути нам вдячні за це*.

Якщо ви погоджуєтесь з моєю думкою – вносіть офіційну пропозицію на розгляд на сайті https://petition.president.gov.ua/

Глибоко переконаний, що повернення назви кацап та Кацапщина сприятиме зростанню історичної пам’яті обох народів та відновленню добрих стосунків між двома народами*

*насправді ні: без нашої перемоги, покарання кацапських військових злочинців та сплати Кацапщиною репарацій нічого такого не буде, але задля «красного слова» в петиції – можна й написати.  

 

04 квітня 2023р.

Теги:

Коментарі

МѢСТНЫЙ 2023-04-07 / 16:13:51
Як писав відомий кацапський історик Карамзін: «Москва зобов’язана своєю величчю ханам Золотої Орди». Саме так. Але коли кацапи кажуть «можєм павтаріть» маючи на увазі історію (ІІ Світову війну), то повторили вони й багато чого з ординської історії. Наприклад, нелюдське звірське відношення до підлеглих – бо монгольські хани знущалися з кацапських князів у Каракорумі, ті мовчали, але повернувшись додому, виміщали всю свою лють на «челяді», ті на своїх і так далі «по владній вертикалі» до самих глибин. Так зародився глибинний психологічний комплекс у цілого народу.

Іван Грозний, перший «російський» цар (ніякої «Росії» до нього не існувало), не тільки вдягався суто по-татарському, він як і всі московські князі до нього, 100%-во повторив ординські засади міжлюдських стосунків, взаємовідносин між владою та підданими, та взагалі суть державної системи. Хан (цар) може робити що завгодно зі своїми слугами. Його слуги – зі своїми і так далі. Хан завжди має рацію. Ніхто не може сперечатися з ним. Хан – намісник бога на землі. Решта – бидло. За століття с народу було вибито будь-яке відчуття власної гідності. Пригадайте кацапські прислів’я на кшталт «Без царя в голове».

Але Кацапщині завжди буле потрібно прикрити свою жахливу ординську природу стародавніми руськими візерунками. Тому вони завжди стверджували, що Кацапщина – то є Русь (росія грецькою мовою), русинів-українців немає і ніколи не було. Це насаджувалося владою, школою, мовою, церквою окупантів. Тому і «маємо що маємо» зараз. Так що гадаю, варто повернути їхню споконвічну назву Кацапщина (Kassapistan).

ІВАН 2023-04-06 / 12:34:05
Чудо ціле. Мацкалики весь час намагаються насіяти думку, що вони (іхнє державне утворення) є продовжувачами та спадкоємником нашої Русі-України. Навіть смішно. Бо за всією своєю ментальністю, поведінкою, організацією держуправління, відношенням до людей, навіть власних "солдатов" тощо, вони підтверджують правду: це є нащадки монгольської "Золотої Орди". Дивно, але тяглість до цього має і мадярський орбан.

закарпатський українець 2023-04-05 / 14:56:57
Згоден на будь-яке перейменування, всі пропозиції хороші і можуть бути бгрунтовані, але найголовніше, щоб того Кацапістану, Московії або і улусу Джучі духу на Закарпатті не було. Але тим улусом або по-теперішньому росією на Закарпатті не вонить, а тхне з усіх ямок.

злий 2023-04-04 / 23:24:59
"Русь" теж була спершу самоназвою загонів вікінгів)
Ну і, якщо б Мордор перейменували в Кацапію, я точно би не був проти

МѢСТНЫЙ 2023-04-04 / 22:57:31
до злого: Так, але ж Московія, московське князівство – це лише один з регіонів Улуса Джучі, або Золотої Орди, як її звали в московських літописах. Кацапщина – загальна назва місця проживання кацапів. На мою думку, це більш коректна назва. Та й ближче до їхніх ординських коренів.

злий 2023-04-04 / 21:53:10
Перейменування на Московію, Московську Федерацію і москалів реалістичніше ))

Ужгород 2023-04-04 / 12:38:12
Цікава пропозиція :)


МѢСТНЫЙ
Публікації:
Не відповідають стандартам державної мови
/ 5Восточный тупик
/ 8Смех сквозь слезы
/ 3Мюнхенский сговор – 2?
/ 2Аннексия
/ 7Интервенция
/ 3Не наступить на грабли – 2
/ 11Развод котят
/ 43«Галичина». 70-летний юбилей
/ 22Гитлер – наш президент!
/ 12КОНЕЦ СВЕТА
/ 47Каждый из нас может стать «стрелком из «Каравана»
/ 174 слова после отпуска «за жизнь». Слово 4: Запорожская область – «Приазовская Аратта»
/ 44 слова после отпуска «за жизнь». Слово 3: Ах, Одесса, жемчужина у моря
/ 154 слова после отпуска «за жизнь». Слово 2: Тунис – вандальская кровь «арабской весны»
/ 44 слова после отпуска «за жизнь». Слово 1: Злата Прага и наше место в Европе
/ 204Скоро выборы. Как заработать на продаже голоса, сохранив достоинство (инструкция)
/ 7Два президента
/ 12Язык доведет до…
/ 42Ислам – Реал: 5:0 Убедительный реванш ислама
/ 15Вера Безвременья
/ 14Насилие
/ 21«Весна народов-2012». Будет восточнославянский вариант?
/ 61Белое и черное
/ 34В поисках Бога
» Всі записи