На Виноградівщині зникли дороги

Через те, що шляхи не ремонтували роками, до деяких сіл їх уже неможливо й полагодити

На Виноградівщині зникли дороги

 

На жаль, на Закарпатті майже скрізь погані дороги. Причини в усіх районах одні й ті ж: нема грошей, невчасний початок робіт, неефективне використання коштів. 

Однак мешканцям Виноградівщини бездоріжжя подекуди особливо допекло. 
Люди стільки скаржилися на жахливий стан автомобільних шляхів, що голова Закарпатської обласної ради Іван Балога разом із головою Виноградівської райради Олегом Любімовим вирішив проїхати деякими населеними пунктами району, аби самому все побачити, поспілкуватися з мешканцями.  

Проїхавши селами Перехрестя, Пушкіново, Вербовець, Олешник, вулицею Лимаковиця у Виноградові й поспілкувавшись з місцевим людом, Іван Балога вирішив провести наступне засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету в одному з цих сіл. На нього запросять керівників організацій, відповідальних за утримання й ремонт відповідних доріг, аби ті пояснили, чому ж  транспортні артерії у такому жахливому стані і що можна зробити, аби вирішити проблему.  

Як розповідали селяни, за останні три роки на ремонт доріг у цій місцевості не виділяли й крихти асфальту, тому вони більше взагалі не підлягають латанню! Єдиний вихід – будівництво нових.

У травні цього року постійна комісія з питань промисловості, будівництва, архітектури, транспорту і зв’язку, що працює при районній раді, за головування Володимира Любки у рамках своїх повноважень і за дорученням голови районної ради ініціювала перевірку стану шляхів. Комісія проводила виїзні засідання, працювала разом з фахівцями на місцях – насамперед вивчали стан доріг та ефективність використання коштів, які виділялися на  лагодження. З’ясували: гроші можна використовувати значно ефективніше. Також надали пропозиції, як саме це зробити. 

За словами Андрія Гунцелізера, головного спеціаліста відділу організаційної та аналітичної роботи Виноградівської районної ради, зокрема, є можливість використовувати для ремонту місцевий будівельний матеріал: кам’яну висівку і смолу. За дотримання певних умов на ті самі кошти, які виділяються на ремонт шляхів, з’явиться можливість виконати більший обсяг робіт. Насамперед потребує ремонту дорога у напрямку – Виноградово–Олешник–Чорний Потік–Шаланки.

Наступна така ділянка автошляху – Виноградів–Хижа–Новоселиця. 
До речі, в Новоселиці є унікальна дерев’яна церква Успіння Богородиці, туди прокладений відповідний туристичний маршрут. Агенції організовують до храму екскурсії, приїздять відпочивальники з санаторію «Теплиця». Але дороги тут настільки погані, що деякі турфірми вже відмовилися від маршрутів у цьому напрямку. 

Не краща ситуація й на відрізку Виноградово–Пушкіново. Тут узагалі дійшло до того, що через поганий стан покриття скасували цілий автобусний маршрут. Тож рейсу в село більше нема. Як повідомив Андрій Гунцелізер, з автопарку надійшла довідка, у якій пояснюється таке рішення: через розбиту дорогу занадто багато коштів регулярно доводилося виділяли на ремонт автобуса. Поки що організували довіз через Олешник. Однак у цьому селі близько п’яти тисяч мешканців, тож доки транспорт добирається до Пушкінова, він такий переповнений, що підсісти вже майже неможливо. 

До 2010 року на Виноградівщині діяла програма розвитку й підтримки стану доріг. Однак вона вже завершилася. Комісія з питань промисловості, будівництва, архітектури, транспорту і зв’язку навіть рекомендувала райдерж¬адміністрації затвердити нову, але, на жаль, підтримки не здобула. 

Лариса Романюк

03 жовтня 2012р.

Теги: дороги, ремонт

Коментарі

депо 2012-10-04 / 10:10:36
Бушко всі кошти,які мають іти на ремонт доріг у районі,вкладає у Виноградово

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи