У Табачника зраділи бажанню Росії посприяти підвищенню статусу російської мови в Україні

Посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявляє, що Росія братиме максимально активну участь у практичній реалізації в Україні закону про засади державної мовної політики. Про це він повідомив, виступаючи у приміщенні представництва Росспівробітництва в Україні перед вчителями і директорами українських шкіл.

У Табачника зраділи бажанню Росії посприяти підвищенню статусу російської мови в Україні

За словами М.Зурабова, Росія не може не звернути уваги на ті нові культурно-освітні перспективи, які виникають у зв'язку з ухваленням в Україні закону про засади державної мовної політики. Звертаючись до вчителів, посол Росії заявив, що російській владі важливо дізнатися, якого роду допомога могла б бути надана на регіональному рівні і не тільки, щоб потенціал цього закону можна було б розкрити максимально.

За його словами, йдеться не лише про надання допомоги в перепідготовці фахівців, поставках необхідними матеріалами, які використовуються в освітньому процесі.

Пізніше у коментарі журналістам М.Зурабов пояснив, що з тексту мовного закону випливає, що регіональні власті ухвалюватимуть рішення про оголошення мови, якою в цьому регіоні спілкується певна кількість громадян, як регіональної, і цілком можливо, що цю мову обиратимуть як мову навчання з окремих предметів у школі. Посол відзначив, що у зв'язку з цим у шкіл може виникнути необхідність у певній допомоги у сфері перепідготовки вчителів, наданні методичної допомоги, навчальної літератури. Він також не виключив, що надання Росією необхідної технічної допомоги. Окрім того, за словами М.Зурабова, може виникнути потреба в доступі до російських інформаційних освітніх ресурсів.

Заступник міністра освіти і науки, молоді і спорту Борис Жебровський заявляє, що Міносвіти України всіляко вітає активну участь Росії в реалізації положень мовного закону. Як передає кореспондент УНІАН, про це Б.Жебровський заявив, виступаючи в приміщенні представництва Росспівробітництва в Україні перед вчителями і директорами українських шкіл.

«Оскільки ми на території Російського посольства, то говоритиму російською мовою, будемо на території китайського – будемо російською, все одно російською мовою, тому що всі ми її знаємо, дякувати Богу», - заявив Б.Жебровський на початку свого виступу (приміщення представництва Росспівробітництва в Україні не є територією Посольства Росії в Україні. І, таким чином, не є частиною території Росії – УНІАН).

«Якщо якась країна, якийсь уряд, якесь міністерство зацікавлене, щоб мова його країни у нас на території розвивалася, воно, відповідно, і робитиме, і ми не те щоб не перешкоджатимемо, ми всіляко вітатимемо», – заявив Б.Жебровський. «І в даному відношенні наші російські колеги показують приклад не просто розмов, а приклад дуже конкретний: ось семінар, ось книги, ось якісь методичні матеріали. Як можна проти цього виступати? Якщо завтра будь-яка інша країна захоче допомагати дітям вивчати мову – ми «за», – додав заступник міністра.

Як повідомлялося раніше, 3 липня Верховна Рада прийняла закон "Про засади державної мовної політики", що викликало хвилю протестів по всій Україні. Опозиція заявляла, що закон прийнято з істотними порушеннями. Закон дозволяє використовувати російську мову в офіційному діловодстві в регіонах, в яких не менш як 10% жителів говорять цією мовою. 8 серпня Президент України Віктор Янукович підписав цей закон і 10 серпня він набрав чинності.

27 серпня 2012р.

Теги: мова, російська, Росія

Коментарі

АхМатов 2012-09-20 / 10:40:56
Що собачник, що жеребцовський, то є російські холуї. І за їх "діла" дяка ім буде півдповідна. Побачите, панове, що через декілька років,а може скоріше вони поспіхом переберуться до Росії, якщо ми, не дай Боже, своєчасно не відріжемо їм яйця.

Зульфия 2012-09-12 / 05:27:29
Придурки!!!


Спецтема
Публікації:
/ 12Святослав Вакарчук: Кому тут тюрма, кому – Дольче Віта
/ 1Трагікомедія реакцій на "трагедію" у Гельсінкі
/ 12Керівник МВС Аваков взяв у заручники всю країну - Сергій Лещенко
/ 3Марш поліцейського свавілля
/ 1Володимир Горбулін: "Європейськими мають бути не лише амбіції, а і вчинки"
/ 3Денис Бродський: Наша влада – професійні покидьки, які працюють проти нас
/ 12Mr. Petro Incognito: Порошенко витратив на тижневу відпустку на Мальдівах $500 000
/ 2"Рука Держдепу". Хто і як "рятував НАБУ"
/ 8Ренесанс кума Путіна. Медведчук отримує фінансові та політичні дивіденди як від Москви, так і від Києва
/ 1Чи переживе Верховна Рада осінь? Погляд зсередини
/ 5Директор Transparency International: Ми не бачимо розслідувань щодо чиновників та впливових і заможних людей, причетних до корупції
/ 3Країна на паузі, або Місяць на роздуми Порошенка
/ 2Заборонити не можна дозволити
Справа №1. Влада не сприяє слідству у справі розстрілу Небесної сотні
Прокачати партнерство: як «Газпром» перетворюється на спонсора українського газового хабу
/ 3Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Ч.1
Е-декларації: чорний діамант Авакова, церква Матвієнка і мільйони БПП
Ювілейне. Що відбувається і чому так повільно?
Віктор Трепак: "Я передав до НАБУ докази тотальної корумпованості влади"
/ 1Фінішна пряма
/ 11Подвійне життя Президента
/ 1Петро Таланчук: Усі зусилля влади націлені на будівництво України без українців
/ 10Нафта вже по $26: Для Росії це не криза, це – П****Ц
Мурашиний "вир смерті" українського політикуму
"Губернатори" на виборах: адмінресурс партії Порошенка?
» Всі записи