"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл

Депутат Закарпатської обласної ради від Єдиного Центру Золтан Ленд'єл двічі ініціював внесення звернення щодо відставки прем’єра до порядку денного сьогоднішнього засідання сесії Закарпатської облради.

"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл

Проте дане питання так і не отримало потрібної кількості голосів народних обранців, і навіть не було включено до порядку денного.

Не голосували, а відповідно, не хотіли навіть розглядати питання щодо звернення облради про відставку прем'єр-міністра України, депутати Закарпатської обласної ради від "Відродження", "Опозиційного блоку" та "БПП "Солідарність".

Що свідчить про те, що вони, очевидно, задоволені діяльністю та результатами роботи уряду і прем'єра Яценюка.

Депутат Закарпатської обласної ради від Єдиного Центру Золтан Ленд'єл прокоментував ініціативу Єдиного Центру щодо звернення до Президента України та до ВРУ щодо відставки прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та сьогоднішнє голосування в облраді:

"Наше звернення було в зв'язку з тим, що сьогодні багатьох не влаштовує проект бюджету на 2016 рік.

Ми говоримо вже другий рік про високі ціни на енергоносії, в першу чергу, на газ та електроенергію, ми говоримо про суцільне зубожіння населення. І за це все несе відповідальність Кабінет Міністрів і прем'єр-міністр Яценюк. Вже тільки лінивий не критикує його дії.

По всій Україні вже пішли такі звернення до Президента щодо відставки Яценюка і, можливо, всього Кабінету Міністрів.

За ініціативи нашої фракції ЄЦ також було підготовлене звернення до Президента. Двічі виносили його на голосування, але воно навіть не потрапило до порядку денного. Це свідчить про те, що депутатів (крім нашої фракції) влаштовує діяльність прем'єр-міністра і такий стан речей в державі.

Депутати підтримують таку політику Яценюка, яка веде життя людей до зубожіння з кожним днем. Я не розумію таку позицію, адже депутати обрані нашим народом, щоб захищати, в першу чергу, їхні інтереси - саме інтереси народу.

На жаль, політичні погляди деяких депутатів обласної ради є такими, що не хочуть змінити курс розвитку країни, і вони є прихильниками цієї влади та підтримують старий режим Януковича, оскільки сьогодні "Відродженння" і Опозиційний Блок - це колишні регіонали, які на жаль, в більшості в обласній раді.

Зараз виборці мають можливість зробити висновок на майбутнє - кого надалі слід обирати в представницькі органи", - зазначив Золтан Ленд'єл.

Оскільки ініціатива Єдиного Центру про прийняття звернення обласної ради щодо відставки прем’єр-міністра Яценюка не знайшла підтримки у сесійній залі Закарпатської облради, зі зверненням до Президента України та до Верховної Ради України щодо відставки прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка звернулись депутати Єдиного Центру від фракції Єдиного Центру в Закарпатській обласній раді.
 

Звернення депутатів фракції Єдиного Центру в Закарпатській обласній раді до Президента України та до Верховної Ради України щодо відставки прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка

Арсеній Яценюк уже протягом одного року і дев’яти місяців перебуває на посаді прем’єр-міністра України. Попри гучні заяви уряду щодо його прагнення провести ряд необхідних країні реформ цього, на жаль, так і не відбулося. Постійні обіцянки, які так і залишилися лише обіцянками, призвели до того, що громадяни України втратили будь-яку довіру до цієї влади, а також і віру у те, що діючий уряд буде здійснювати необхідні кроки для реалізації реформ в Україні в майбутньому.

За час урядування Арсенія Яценюка відбулося падіння економічних показників: знецінення національної валюти у три рази, зниження ВВП, скорочення золотовалютних резервів, закриваються виробництва, бізнес зазнає тиску попри заявлену лібералізацію. 

Ми чули безліч заяв, що призначення на високі державні посади відбуватиметься лише через чесні конкурси, але постійно виникає багато запитань як до проведення самих конкурсів, так і до складу конкурсних комісій та переможців таких конкурсів. Виникають підозри щодо упередженості та принципу призначення на посади – виглядає все так, що незалежно від конкурсу на посади все одно потрапляють саме такі люди, призначення яких вигідне й потрібне саме владі. Як приклад, можна навести голову фіскальної служби Романа Насірова. З його приходом, як свідчать численні повідомлення громадян та у ЗМІ, корупційна складова у ДФС та на митницях України лише зросла.

Також неодноразово лунали заяви щодо процвітання схем на державних підприємствах, відмивання коштів, розподілу тендерів саме між своїми компаніями та інші факти.

Це вже не кажучи про зубожіння населення, підвищення тарифів, замороження заробітних плат, пенсій, виплат при народженні та по догляду за дитиною.

Прем’єр-міністр браво рапортує про виділення субсидій для збіднілих громадян. Але це ніщо інше, як чергова схема перекачування коштів із державного бюджету до кишень олігархів. А завдання уряду – це підвищення доходів людей, а не виділення їм принизливих субсидій. 

Враховуючи вищенаведене та неефективність роботи уряду в цілому, беручи до уваги відсутність реальних позитивних результатів в житті країни та її громадян, враховуючи, що подальша така незадовільна робота, безсумнівно, призведе до ще більш негативних наслідків, депутати фракції Єдиного Центру в Закарпатській обласній раді звертаються до Президента України та до Верховної Ради України невідкладно заслухати звіт уряду та розглянути питання про відставку уряду на чолі з Арсенієм Яценюком.

22 грудня 2015р.

Теги: Яценюк, відставка, Єдиний Центр, Золтан Ленд'єл


Єдиний Центр
Публікації:
/ 1На Закарпатті депутати просять про позачергову сесію на допомогу потраждалим від стихії
/ 3Жителі Свалявщини отримали в подарунок маслобійки та сепаратори
/ 2Василь Губаль: Під час засідання сесії облради обділили все Закарпаття
/ 6Заяви Москаля по Мукачеву – ніщо інше, як бажання приховати власні промахи та некомпетентність
/ 2Золтан Ленд'єл: Москаль не подав жодної пропозиції до Президента і ВР щодо фінансування закладів профтехосвіти
/ 1Депутати фракцій ЄЦ та "Батьківщини" в Закарпатській облраді зініціюють скликання позачергової сесії
/ 2Господарі Великоберезнянщини отримали сепаратори та маслобійки
/ 1"Єдиний Центр" засуджує будь-які спроби та факти хабарництва, незалежно від розміру хабара – заява
/ 1"Єдиний Центр": Керівництво держави повинно негайно прийняти політичне рішення і заборонити в'їзд на територію України російських вантажів
/ 2Головою Воловецької районної організації "Єдиного Центру" обрано Олега Ціника
/ 2"Єдиний Центр" ініціює скликання позачергової сесії Закарпатської облради
/ 8Закарпатський "Єдиний Центр": Винні у побитті воїнів-добровольців мають бути притягнені до відповідальності
Балога пропонує посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Росією територій України
/ 4ЄЦ закликає місцеві ради вирішити питання безкоштовного харчування дошкільнят та вихованців початкових класів
Михайло Мотильчак: На Закарпатті настане проблема фінансування професійно-технічних закладів
На Закарпатті ЄЦ підтримав заклик ветеранів АТО та волонтерів щодо відмови від новорічних салютів
Депутати просять голову Закарпатської облради вплинути на "Закарпатгаз", щоби не відключати газ незаможним і пенсіонерам
/ 29Балога привітав БПП «Солідарність» з утворенням коаліції у Закарпатській облраді з "Опозиційним блоком", "Відродженням" і тушками
/ 3"Єдиний Центр" нагадав, що є переможцем виборів і відкритий до залучення до переговорів по коаліції в Закарпатській облраді "Солідарності"
На з’їзді Єдиного Центру озвучено рішення про участь партії у місцевих виборах
/ 15ЄЦ звинуватив Москаля в брехні з метою дискредитації найвпливовішої політичної сили Закарпаття
/ 3Балога звернувся до Президента України з відкритим листом щодо варварської вирубки лісів
Мукачівські міліціонери заявили, що їх змушують фальшувати матеріали по справі перестрілки 11 липня
/ 3Заява Закарпатської обласної організації політичної партії "Єдиний Центр"
/ 9Балога: Контрабанда і розповсюдження наркотиків на Закарпатті зумовлені корупцією у найвищих ешелонах влади України
» Всі записи