Чинадіївські кооператори опікуються санаторієм "Синяк"

Ні, мова цього разу не про оздоровлення працівників споживчої кооперації, а про роботу кооператорів у санаторній зоні. Зокрема, про торговельне обслуговування відпочиваючих популярної оздоровниці "Синяк" працівниками Чинадіївського споживчого товариства Мукачівської райспоживспілки.

Чинадіївські кооператори опікуються санаторієм "Синяк"На території санаторію діють дві "точки" згаданого СТ: магазин-кафе і крамниця промтоварів. Нудьгувати продавцям не доводиться, бо покупців не бракує: у того мило чи зубна паста закінчилися, іншому прохолодного пива забаглося — літо, спека ж... Особливо часто навідуються сюди власники "курсівок" (відпочиваючі, які проживають у приватному секторі): вони нерідко самі готують собі їжу, отож у чинадіївських кооператорів закуповують продукти. Вибір харчів тут, як у невеликому гастрономі: від соків, морозива, широкого асортименту м'ясних, молочних і кондитерських виробів до лимонів, помідорів та огірків...

— У такому "форматі" ми працюємо вже три роки, — розповідає завідуючий магазином-кафе Михайло Скрипинець. — Раніше тіснилися в одному приміщенні: тепер там магазин промтоварів. Розділивши гастрономію і промтовари, керівництво споживтовариства поліпшило умови роботи продавців та рівень обслуговування курортників.
Справді, в іншій частині просторого залу функціонує кафе, де можна посмакувати ароматним закарпатським вином чи тим же пивом, кавою чи "мінералкою", поласувати смачними закусками. На замовлення відвідувачів працівники магазину-кафе Ольга Станкович, Наталія Скиба та Оксана Надратовська можуть не тільки завезти потрібні товари, але й приготувати ходові "туристичні" страви — шашлик, пельмені, смажені курячі стегенця чи картоплю тощо. До речі, невеличке приміщення кооператори здали в оренду фармацевтам. Тепер відпочиваючим не треба їхати в Мукачево або Чинадійово, аби придбати необхідні ліки.

— Незважаючи на те, що санаторій має власні торгові точки, — продовжує М.Скри-пинець, — адміністрація оздоровниці (головний лікар Мар'яна Швардак) сприяє і нам у роботі. Адже справа у нас спільна — обслуговуємо відпочиваючих зі всієї України і навіть з-за кордону. Разом з колегами із санаторію вдається повніше задовольняти запити гостей. Санаторій забезпечує нас електроенергією, водою і т.д. І ми вдячні за це співробітництво.
Місячний товарооборот кооперативного магазину-кафе сягає 50 тисяч гривень. Взимку, зізнається М.Скрипинець, буває й більше: любителі "холодного" відпочинку, які приїжджають у "Синяк" кататися на лижах, є й активними покупцями. Втім, кооператори шукають способи пожвавлення і літньої торгівлі. Біля магазину, приміром, планують встановити намети і просто на свіжому повітрі подавати пінисте пиво та прохолоджувальні напої.
Бадьоро налаштована й завідувачка магазину "Промтовари" Олена Лоскоріх.

— У "Синяк" тепер можна їхати не з великою сумкою, а з повним гаманцем, — жартує вона. — Бо все, що забув удома, можна придбати у нашому магазині. Формуючи асортимент товарів, враховуємо посякденні потреби курортників. У нас є все найнеобхідніше — від голки й нитки до дитячого автомобіля.

Словом, забезпечуючи хороший рівень торгового сервісу, чинадіївські кооператори також працюють на авторитет знаного санаторію, піднімають настрій відпочцваючих і в міру своїх сил та можливостей сприяють їхньому відпочинку й оздоровленню.
Ярослав ЯДЛОВСЬКИЙ, Укрінформ
13 червня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:25
Переправнику з Мукачева, що "заробив" на "ухилянтові" $8000, призначили заставу 151 тис. грн
17:37
Пасажирам потяга з Чопа до Праги загрожують штрафи до €5000 євро
11:43
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Тарасом Гаврішем
11:28
Системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge, які виробляє в Ужгороді завод Jabil Circuit, масово імпортуються в росію – "Слідство.Інфо"
11:07
/ 1
У Негрові Мукачівської громади прощатимуться з полеглим Героєм Миколою Батриним
19:00
/ 5
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 7
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 39
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
15:52
/ 14
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
14:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
» Всі новини